Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Να τελειώνουμε:    -με τη χούντα  Σαμαρά – Βενιζέλου, Τρόικας και Ε.Ε.
                                 -με την ασυδοσία και τρομοκρατία των εργοδοτών  
Όλοι στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού
Τετάρτη 12 Νοεμβρίου ώρα 18:30 Στο Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ,
Ο θλιβερός και επικίνδυνος θίασος Σαμαρά – Βενιζέλου συνεχίζει το καταστροφικό του έργο ετοιμάζοντας νέα βάναυσα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα εξαγγέλλοντας ταυτόχρονα «φοροελαφρύνσεις», «το τέλος των μνημονίων», την «ανάπτυξη». Έτσι μονιμοποιούν το χαράτσι, μεταφέροντας το στην εφορία, με στόχο να φορολογήσουν ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε, για να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους (βλέπε ΕΝΦΙΑ). Έχουν καταργήσει τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα ενός αιώνα, κυβερνώντας  με μια οικτρή κοινοβουλευτική μειοψηφία και τις κατασταλτικές συμμορίες, «επίσημες» και μη (Ματ, Διας, Χρυσή Αυγή). Για την συγκυβέρνηση, την τρόικα, τους εργοδότες και την Ε.Ε., οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν οποιαδήποτε, συνδικαλιστικά, πολιτικά ακόμη και ατομικά δικαιώματα ή ελευθερίες. Για όλους αυτούς όσοι τολμάνε να αγωνιστούν, χαρακτηρίζονται ως συμμορία, εκβιαστές, συντεχνίες ή και εγκληματική οργάνωση (βλέπε ΕΡΤ, κάτοικοι στις Σκουριές, καθαρίστριες, απολυμένοι εργαζόμενοι στον ΚΑΦΕΝΑΙ - ΜΥΡΣΙΝΗ κ.ά.)

                Επισιτισμός – Τουρισμός … Τα σύγχρονα κάτεργα
Οι εργοδότες στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού, από την άλλη βρίσκοντας πάτημα στα αντεργατικά μέτρα που έχει ψηφίσει η χούντα Σαμαρά – Βενιζέλου και εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη μας για εργασία, καταπατούν ότι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει και το καταργούν στην πράξη. Τα αποτελέσματα; Εκατοντάδες, απλήρωτοι εργαζόμενοι, ελαστικά απασχολούμενοι ή υποαπασχολούμενοι, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία σε πρωτοφανή επίπεδα, αυθαίρετες μειώσεις μισθών, κ.α. Και φυσικά αν κάποιος από εμάς αντιδράσει στην εργοδοτική ασυδοσία αντιμετωπίζει απειλές, εκφοβισμούς, εκβιαστικά διλλήματα και αν δεν «συμμορφωθεί», την απόλυση.
ΜΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, δημιουργώντας σε κάθε χώρο δουλειάς τις δικές μας μορφές οργάνωσης (επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης) ώστε να αρχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε. Εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίζουμε τη διάρκεια και την μορφή των κινητοποιήσεών μας καθώς και τα αιτήματά μας.
Να προετοιμάσουμε και να οργανώσουμε τους αγώνες μας με μαχητικές μορφές πάλης (απεργίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις, αυτοδιαχείριση) πηγαίνοντάς τους χωρίς συμβιβασμούς μέχρι τέλους.
Να ενισχύσουμε - ανασυγκροτήσουμε το Συνδικάτο μας αναλαμβάνοντας εμείς οι ίδιοι αυτή την υπόθεση, παίρνοντας τον αγώνα στα χέρια μας, ξεπερνώντας τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Η παράταξή Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό (που παρεμβαίνει στο Συνδικάτο Επισιτισμού- Τουρισμού) κινούμενη με αυτή τη πολιτική έχει δώσει παραδειγματικούς και νικηφόρους αγώνες μαζί με τους συναδέλφους από τα καταστήματα Banquet, Applebees, Goody’s, Pizza Hut, Χατζής, Καφεναί, κ.α. Όπως σε αυτούς τους αγώνες έτσι και τώρα θα υπερασπίσουμε μέχρι τέλους κάθε δικαίωμα και κατάκτηση των εργαζομένων. Γι΄ αυτό σας καλούμε να σταθείτε δίπλα σε όλους τους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη σας. Να μην μείνει αναπάντητη καμία εργοδοτική επίθεση, κανένας εργαζόμενος μόνος του. Σας καλούμε όλους να οργανωθείτε στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και στην Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ - ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ