Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/11, 09.00π.μ.
ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8/12 09.00π.μ.
         
     Τον Αύγουστο του 2013 εργαζόμενοι από το επισιτιστικό κατάστημα ΚΑΦΕΝΑΙ (τώρα έχει το όνομα ΜΥΡΣΙΝΗ) ξεκίνησαν έναν αγώνα για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους. Η εργοδοσία από την πρώτη στιγμή στάθηκε εκδικητικά απέναντί τους απολύοντάς τους. Οι εργαζόμενοι εκτός από την νομική οδό (ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή για τα δεδουλευμένα τους τα οποία έχουν κερδίσει) κινήθηκαν και συνδικαλιστικά.
Παρόλο τις αποφάσεις των δικαστηρίων και τις προσεγγίσεις των εργαζομένων για διάλογο και εξεύρεση λύσης, η εργοδοσία παραμένει ανένδοτη. Έχει καταθέσει μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου και εξύβριση καθώς και μία αγωγή με στόχο την οικονομική εξόντωση των εργαζόμενων- απολυμένων και των αλληλέγγυων, την διαστρέβλωση της πραγματικότητας, την φίμωση τους, ενώ παράλληλα ζητάει να πληρώσουν αυτοί το τίμημα των δικών της τακτικών. Συγκεκριμένα μέσα από την αγωγή για ηθική βλάβη κατά των τεσσάρων εργαζομένων, 2 συνδικαλιστών και μελών του Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε. και ενός αλληλέγγυου ζητάει :

1) Ο καθένας να καταβάλλει περί τις 20.000 ευρώ στην εργοδότρια με την κατηγορία της διάδοσης ψευδών, συκοφαντικών και προσβλητικών γεγονότων.

2) Ο καθένας να καταβάλλει το ποσό των 5.000 στην εργοδότρια, εφόσον δικαιωθεί η αγωγή της, κάθε φορά που θα παραβιάζεται η απόφαση και θα αναφέρεται το όνομα της επιχείρησης της.

  3) Να επιβληθεί προσωπική κράτηση ενός έτους για κάθε έναν, ως μέσο της απόφασης που θα εκδοθεί

 4)Να παραλείπεται οποιαδήποτε αναφορά στον εργατικό αγώνα και στην εργοδοσία, με την δικαιολογία ότι είναι ψευδή, συκοφαντικά και προσβλητικά.

   Την Πέμπτη 19/11 εκδικάζεται η μήνυση της εργοδοσίας κατά  των εργαζομένων, αλληλέγγυων και συνδικαλιστών και την Τρίτη 8/12 εκδικάζεται η παραπάνω αγωγή.
    Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο, νέο, άνεργο, συνταξιούχο, τον κάθε έναν που έχει χτυπηθεί ή πρόκειται να χτυπηθεί από τη κρίση και τα Μνημόνια, το κάθε Σωματείο, Συνδικάτο, Φοιτητικό Σύλλογο και την κάθε πολιτική και κοινωνική συλλογικότητα να δείξουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα μας, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, τη δυνατότητά μας να αγωνιζόμαστε, να κινητοποιούμαστε και να διεκδικούμε. Να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις αντιστάσεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και νοσοκομείο, ώστε να ανατρέψουμε την χούντα των Μνημονίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ