Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

OΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

Εργατική Πρωτομαγιά 2016
Συγκέντρωση: Κυριακή 8/5, 10:30 πμ,
 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
Όχι στα νέα μέτρα

6–7 Μάη: Όλοι στις απεργίες/συγκεντρώσεις ενάντια στα νέα μνημονιακά μέτρα

Προς τους εργαζόμενους του Επισιτισμού – Τουρισμού – Ζαχαρ/στείων
(σερβιτόροι, μάγειρες, διανομείς, μπουφετζήδες, λαντζιέρηδες, πωλητές, ταμίες κ.ά.)
Συνάδελφοι – ισσες,
Εδώ και 6 χρόνια ζούμε όλοι μας τι σημαίνει κρίση και μνημόνια. Καθημερινά στους χώρους δουλειάς μας, αντιμετωπίζουμε την τρομοκρατία από τους εργοδότες. Μας λένε πως δεν δικαιούμαστε  Δώρα, επιδόματα κλπ. Στόχος τους είναι η πλήρης υποταγή και η δουλοποίησή μας. Μας πετάνε στον δρόμο μαζί με τις οικογένειές μας, όταν δεν βγάζουν όσα κέρδη επιθυμούν. Επιπλέον, η απλήρωτη εργασία ζει και βασιλεύει. Τα ωράρια εργασίας ανεξέλεγκτα και εξουθενωτικά, αφού οι εργοδότες πλέον μας καλούνε για εργασία όποτε έχει δουλειά και αν δεν έχει μας έχουν στην αναμονή! Η ανεργία, παραμένει σε υψηλά ποσοστά (24,4% τον Νοέμβριο 2015 - η πραγματική πολύ περισσότερο) και ιδιαίτερα στους νέους ηλικίας 15- 24 ετών (48,9%) και 25- 34 ετών (30,1%)!, παρά τις όποιες προσπάθειες με δήθεν θέσεις απασχόλησης (5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, voucher, «μαθητεία» κλπ). Τέλος, στον κλάδο μας, όπως και σε άλλους κλάδους, δεν γνωρίζουμε τι θα πει άδεια και επίδομα αδείας, μιας και οι εργοδότες, ποτέ δεν την δίνουν και συνεπώς δεν την πληρώνουν!

      Οι υποταγμένοι του Τσίπρα και της παρέας του, σε συνεργασία με τους «θεσμούς» (Ε.Ε.-ΔΝΤ), «μαγειρεύουν» την οριστική σφαγή μας. Συγκεκριμένα, το προσεχές διάστημα, θα φέρουν προς ψήφιση μια σειρά από μέτρα-βόμβα ύψους 5,5 δις (έως τώρα), που θα σημάνουν νέο κύμα λουκέτων, μείωση μισθών, αυθαιρεσίας των εργοδοτών, αύξηση της ανεργίας κλπ. Αυτά τα μέτρα αφορούν: το ασφαλιστικό (κατάργηση κοινωνικής ασφάλισης – συντάξεις πείνας 384 ευρώ και με προϋποθέσεις), το φορολογικό (τσουνάμι φόρων στα εισοδήματά μας - άμεσα και έμμεσα, μέσω του νέου φόρου στα καύσιμα), τα κόκκινα δάνεια (πλειστηριασμοί και πρώτης κατοικίας) και κυρίως ανοίγει πλέον το εργασιακό, με την κατάργηση των 3ετιών και για τους παλιούς εργαζόμενους, έτσι ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να παίρνουμε το βασικό μισθό και στόχος τους είναι η περαιτέρω μείωση του κάτω από τα 586 (μεικτά), την απελευθέρωση του ωραρίου και των απολύσεων. Ήδη, η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση είναι στον αέρα. Τέλος, την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου 1264, με τον περιορισμό της δυνατότητας για απεργία και της συνδικαλιστικής δράσης. Σε όλα αυτά τα μέτρα έρχεται να συμπληρωθεί και η κτηνώδης αντιμετώπιση των προσφύγων/μεταναστών, θέλοντας να μετατρέψουν την χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης και «αποθήκη ψυχών»!  και ειδικότερα με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, είναι υπαρκτή  η απειλή του πολέμου. Δηλαδή, ο υποτακτικός Τσίπρας και η παρέα του, παίρνουν την σκυτάλη και συνεχίζουν επάξια το δολοφονικό έργο Σαμαρά-Βενιζέλου.
   Στον δρόμο της Πρωτομαγιάς, να δώσουμε την λύση εμείς για τα συμφέροντά μας!        
       Συνάδελφοι - ισσες, δεν μπορούμε και δεν αντέχουμε άλλο αυτή την εξαθλίωση που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια. Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Να οργανωθούμε στο Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Θες/νίκης, γιατί τα  προβλήματα που έχουμε μπροστά μας είναι τεράστιας σημασίας για την επιβίωσή μας. Να σπάσουμε τους φόβους μας και να δημιουργήσουμε παντού επιτροπές αγώνα, να συζητήσουμε και να προχωρήσουμε σε μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, απεργίες, καταλήψεις και αυτοδιαχείριση.
         Τον δρόμο τον έδειξαν, οι συνάδελφοί μας στα καταστήματα: BanquetApplebeesPizza-hut, Χατζής, BleKαφεναί κ.ά. και όλοι οι εργαζόμενοι με τους αγώνες στα χρόνια των μνημονίων (Κίνημα Πλατειών, Γενικές Απεργίες, 12 Φλεβάρη 2012 κλπ). Σ’ αυτόν τον δρόμο κινείται η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργώντας και υποστηρίζοντας τέτοιους παραδειγματικούς και μαχητικούς αγώνες.
  Να παλέψουμε για :

  • Κατάργηση των μνημονίων, έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. και το Ευρώ-Καθιέρωση εθνικού νομίσματος.
  • 751 βασικό μισθό. Αυξήσεις στους μισθούς με βάση τις ανάγκες μας! Επιβολή πληρωμής των μισθών και των Δώρων. Επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, για να υπογραφούν Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας, υποχρεωτικές για όλους τους εργαζόμενους.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς ασφάλιση! Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους.
  • Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών – δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ