Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ATHENS LEDRA - ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


      Οι εργαζόμενοι του Athens Ledra είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, δεν έχουν πληρωθεί το δώρο Πάσχα και στις 31/5 ανακοινώθηκε ότι μένουν χωρίς δουλειά, καθώς το ξενοδοχείο κλείνει. Η καταστροφική πολιτική των μνημονίων και οι κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν (Ν.Δ.-Π.Α.Σ.Ο.Κ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.-Λ.Α.Ο.Σ), όπως και οι δόλιες χρεοκοπίες «επιχειρηματιών» έχουν προκαλέσει το κλείσιμο 73 ξενοδοχείων, σε βάρος πάντα των εργαζόμενων που μένουν απλήρωτοι και άνεργοι.


     Ο Ευθύβουλος Παρασκευαιδης, στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο, θεωρείται από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες του κλάδου με περιουσία -όπως λέγεται- πάνω από 450 εκ. ευρώ. Από το 2013 και μετά προτίμησε να μην βάζει χρήματα για την επένδυσή του και να αφήσει, πέρα από τις οφειλές στους εργαζόμενους, πεσκέσι 30 εκ. σε τράπεζες και άλλα 7 εκ. σε ασφαλιστικά ταμεία.
Βέβαια, ξέρει ότι πρόκειται για μαγαζί γωνία στην καρδιά της Αθήνας με 300 κλίνες και ήδη ελληνικοί και ξένοι όμιλοι έχουν δείξει ενδιαφέρον. Είναι σίγουρο ότι επιλέγει να βάλει λουκέτο σε μια περίοδο που η Αθήνα έχει πληρότητα στα ξενοδοχεία, μάλλον για να αρπάξει την καλύτερη τιμή πώλησης στην αγορά και να «πάει» τα χρήματά του σε κάποιον φορολογικό παράδεισο.
     Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Δεν πρέπει να κάνουν ούτε μισό βήμα πίσω. Να περάσουν στην κατάληψη του ξενοδοχείου και να σταματήσουν τον πλειστηριασμό του. Να εμπνευστούν από τους μαχητικούς αγώνες που δίνει η εργατική τάξη στην Γαλλία (καταλήψεις- συγκρούσεις- διαδηλώσεις) και με όπλο την αυτό-οργάνωση να περάσουν στην αυτοδιαχείριση του ξενοδοχείου. Τα παραδείγματα αυτοδιαχείρισης, στα επισιτιστικά καταστήματα στην Θεσσαλονίκη (applebees, Barθelonica), των εργοστασίων ΒΙΟΜΕ και ΡΟΜΠΕΝ, καθώς και της ΕΡΤ-ΟΡΕΝ, μας δείχνουν τον δρόμο.
      Η Αντεπίθεση Των Εργαζομένων έχει στηρίξει έμπρακτα τους αγώνες αυτούς και στηρίζει και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Athens Ledra Hotel για την καταβολή των δεδουλευμένων και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

·         ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
·         ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ, ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

·         ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟY ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ