Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Οι ευθύνες βαρύνουν την εργοδοσία των Everest
για το θάνατο της εργαζόμενης
            
           Την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, σημειώθηκε έκρηξη σε κατάστημα της αλυσίδας Everest, στην πλατεία Βικτωρίας. Στο υπόγειο του καταστήματος όπου έγινε η έκρηξη, βρισκόταν η κουζίνα και το λογιστήριο. Εκτιμάται ότι, την ώρα εκείνη, εκτελούνταν εργασίες από συνεργείο ψυκτικών, ενώ διερευνάται και το ενδεχόμενο να υπήρχε διαρροή φιάλης προπανίου ή φυσικού αερίου. Τραγικό θάνατο βρήκε η λογίστρια του καταστήματος Βασιλική Παραστατίδου, πιθανόν από ασφυξία, και άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν.


           Η εργοδοσία έσπευσε να στείλει ανακοίνωση για να δηλώσει θρασύτατα ότι βιώνει την απώλεια της συναδέλφου , ότι συμμερίζεται τον πόνο των οικείων της και ότι θα προσφέρει κάθε συμπαράσταση στους τραυματίες.

Το γεγονός αυτό δεν ήταν άλλο ένα εργατικό ατύχημα!

          Ο θάνατος της συναδέλφου μας είναι αποτέλεσμα της μη τήρησης της εργατικής νομοθεσίας και των στοιχειωδέστερων μέτρων ασφαλείας. Οι συνθήκες εργασίας γίνονται ολοένα και χειρότερες με τον πόλεμο που εξαπολύουν κυβέρνηση και μνημόνια. Ας μην ξεχνάμε και την κατάπτυστη απόφαση του Άρειου Πάγου για τη “συνυπαιτιότητα” του εργαζόμενου σε εργατικό ατύχημα που δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να ζητάει μέχρι και αποζημίωση! Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας γυρίσουν στην εποχή της δουλείας, να είμαστε έρμαια της εργοδοτικής ασυδοσίας, να πεθαίνουμε για 400 ευρώ.

         Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι φτωχοί πρέπει να εξεγερθούμε ενάντια στην κόλαση που μας έχουν επιβάλει , που θα γίνει χειρότερη με τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζεται να κατεβάσει η κυβέρνηση του ξεπουλημένου Τσίπρα και της παρέας του.

Πρέπει να τους τελειώσουμε, πριν μας τελειώσουν
         

        Να ξαναπιάσουμε το νήμα της οργάνωσης και του αγώνα, είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους νεκρούς συναδέλφους μας. Στηριγμένοι στην ενότητα, την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη μας να στείλουμε στον αγύριστο τους μνημονιακούς κανίβαλους, παλιούς και νέους. Να συντρίψουμε τα μνημόνια και το σάπιο σύστημά τους που ξερνά φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο πάνω στις δικές μας πλάτες! Να ανοίξουμε το δρόμο για μία άλλη κοινωνία δίκαιη, που θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των δικών μας αναγκών, που θα παράγει για τις δικές μας ανάγκες! Να καταργήσουμε συνολικά την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ