Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΚΑΤΩ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ



Όλοι/ες στη Διαδήλωση της Δ.Ε.Θ.
Σάββατο 9/9, 17:30, Εγνατία με Αγ. Σοφίας
…Να μην ζήσουμε σαν δούλοι!
Ο φετινός Σεπτέμβρης, βρίσκει όλους εμάς, τους εργαζόμενους, την νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αντιμέτωπους με μια κολοσσιαία επίθεση. Μια ακόμη αιματηρή «αξιολόγηση» είναι προ των πυλών ενώ διάφορα νομοσχέδια και υπουργικές αποφάσεις «ψηφίζονται» παρά και ενάντιά μας. Οι κανίβαλοι της ΕΕ και του ΔΝΤ με όλη την ντόπια μνημονιακή συμμορία, τους «Μένουμε Ευρώπη» (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΝΔ, «κεντροαριστερά», κανάλια και μαυραγορίτες επιχειρηματίες) ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, την κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων και το ξήλωμα όλων των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων που καταφέραμε με την πάλη μας τον προηγούμενου αιώνα!!!
Θέλουν να επιφέρουν ένα συντριπτικό χτύπημα στο σύνολο της εργατικής τάξης, στο βιοτικό μας επίπεδο και κυρίως να μας αφοπλίσουν από κάθε εργαλείο αντίστασης και διεκδίκησης. Έτσι διαμορφώνουν ένα Νέο Μοντέλο Εκμετάλλευσης, χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες στην κυριολεξία, για όλους μας!
Οι «μεταρρυθμίσεις» τους είναι μια απάτη…

  1.   Ιδιαίτερα με τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» σε Εργασιακά/Συνδικαλιστικό Νόμο, έχουν στόχο να κάνουν αδύνατη την απεργία, να καταργήσουν επί της ουσίας τα Σωματεία, τη συνδικαλιστική δράση, να ποινικοποιούν και να απαγορεύουν την οποιαδήποτε αγωνιστική διεκδίκηση ή κινητοποίηση, ώστε να μένουμε οι εργαζόμενοι έρμαιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες
  2.   Η ως τώρα «τυφλή» δικαιοσύνη, ξαφνικά, άρχισε να «βλέπει» (με τα μάτια του Μητσοτάκη) εκδίδοντας εκατοντάδες κατάπτυστες αποφάσεις (βλέπε π.χ. αποφάσεις ενάντια στους ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΜΕΘ, καταδίκη Ηριάννας, αντεργατικές αποφάσεις Αρείου Πάγου) συμπληρώνοντας το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης των μνημονιακών.
  3.   Θέλουν να επιβάλουν το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη/μαυραγορίτη, το «απαγορεύεται το απαγορεύεται για το Κεφάλαιο», την ασυδοσία και τρομοκρατία των αφεντικών, την 7ημερη εργασία (βλέπε κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας), να κάνουν καθεστώς τις εργασιακές γαλέρες, τα σύγχρονα κάτεργα της ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας στο σύνολο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Καμία προστασία δεν έχουμε να περιμένουμε από τα βάρβαρα μέτρα τους.
  4.   Έχουν εξαπολύσει μια κολοσσιαία ιδεολογική επίθεση ενάντια στο Όραμα της Εργατικής Τάξης, τον Σοσιαλισμό, εξισώνοντάς το με τις αισχρές σταλινικές δικτατορίες που επικράτησαν στα ανατολικά κράτη και ακόμη χειρότερα με τον φασισμό! Καταδικάζουν όποιον εναντιώνεται, συνδικαλιστές και αγωνιστές, ενώ αυτοί είναι οι χειρότεροι φασίστες στην ιστορία της ανθρωπότητας!

…Απάτη και η «ανάπτυξη» και η «σταθερότητά» τους!
Λένε ψέματα, κυβέρνηση και όλοι οι μνημονιακοί για την «έξοδο στις αγορές», για την «σταθεροποίηση» και «ανάπτυξη» της οικονομίας, της χώρας συνολικά, Δεν υπάρχει περίπτωση «να βγούμε από αυτή την κρίση», οικονομική, πολιτική και κοινωνική, να έρθουν καλύτερες μέρες όσο εφαρμόζεται αυτή η βάρβαρη και μισάνθρωπη πολιτική, με όσα Μνημόνια και αν περάσουν. Το σύστημα τους είναι σάπιο. Η «ανάπτυξή»/επιβίωσή τους βασίζεται στην δικιά μας υπανάπτυξη, στα αιματοβαμμένα «πλεονάσματα» μέχρι το 2060. Έχουν μετατρέψει την χώρα σε Αποικία Χρέους και εμάς σε σύγχρονους δουλοπάροικους.
Για ποιες εξαγωγές μιλάνε, την στιγμή που οι εξαγωγές πέφτουν σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα συμβαίνει και στις «καλύτερες οικονομίες»! Για πια Ε.Ε. μιλάνε την στιγμή που η Ε.Ε. διαλύεται! Μας εμπλέκουν όλο και περισσότερο σε σκοτεινά μονοπάτια, αυτά του πολέμου και της συμμετοχής της χώρας σε ένα σφαγείο, με τις συμμαχίες που κάνουν στην περιοχή (αντιδραστικά καθεστώτα Ισραήλ και Αιγύπτου) ευελπιστώντας σε ένα ξεροκόμματο που θα τους πετάξουν(;) οι γενίτσαροι του πλανήτη, Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές. Να μην γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους! Κοινή πάλη των λαών, εργατικός διεθνισμός!
Επισιτισμός/Τουρισμός – Τα σύγχρονα κάτεργα
Ο κλάδος του Επισιτισμού-Τουρισμού είναι από τους πρώτους που εφαρμόστηκαν στην πράξη όλα τα νεοφιλελεύθερα μέτρα των διεστραμμένων μνημονιακών. Ένας από τους μεγαλύτερους κλάδους που αριθμεί συνολικά περίπου 800.000 εργαζόμενους. Με δύο λόγια ο κλάδος πάντα ήταν «1-2 μνημόνια μπροστά» σε σχέση με άλλους κλάδους εργαζομένων. Με την κατάργηση των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας μας από τα μέσα του 2012 (στην πράξη πολύ πριν την κρίση), με την απένταξη όλων των ειδικοτήτων (μάγειρες, σερβιτόροι, λαντζιέρηδες, καμαριέρες κτλ) από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, με την πλήρη ασυδοσία και τρομοκρατία των εργοδοτών, την ληστεία στα αποθεματικά του Ταμείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, την εφαρμογή των Ειδικών Επιχειρησιακών Συμβάσεων (βλ. μεγάλες αλυσίδες εστίασης και καφέ, ξενοδοχεία,) με την εφαρμογή των επιδοτούμενων προγραμμάτων μαθητείας,voucher από το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο του ΟΑΕΔ.
Έτσι οι εργοδότες του κλάδου, πρωτοστατούν στην εφαρμογή του Νέου Μοντέλου Εκμετάλλευσης, πληρώνουν άμα θέλουν, όσο θέλουν και όποτε θέλουν, ασφαλίζουν όσο θέλουν και άμα θέλουν, μας ξεζουμίζουν όσες ώρες θέλουν με βάση τις ανάγκες και τα κέρδη τους(βλέπε και την φετινή τουριστική περίοδο). Μας απολύουν όποτε θέλουν και ιδίως όταν αντιδρούμε στον μεσαίωνα που μας επιβάλουν. Μας συμπεριφέρονται με τον χειρότερο τρόπο καταπατώντας την αξιοπρέπεια μας.
Μαχητικοί αγώνες – Αυτοοργάνωση – Γενική Απεργία Διαρκείας!
Απέναντι στην κοινωνική καταστροφή που ζούμε και στις νέες επιθέσεις που έρχονται, απαιτείται σκληρή μάχη, στην οποία πρέπει να μπούμε αποφασισμένοι και να τη φτάσουμε μέχρι το τέλος. Καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να έχουμε για τις ξεπουλημένες αστικοποιημένες ηγεσίες των συνδικάτων και της ΓΣΕΕ, που έχουν ταχθεί με τους δανειστές και τους «Μένουμε Ευρώπη» και έχουν οδηγήσει σε οικτρή κατάσταση το συνδικαλιστικό κίνημα. Καμιά εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, που σκορπούν την ηττοπάθεια, τη διαίρεση και τη συκοφαντία και παρά τους λεονταρισμούς, συντάσσονται με το αστικό μπλοκ εξουσίας σε κάθε κρίσιμη στιγμή. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Να οργανωθούμε άμεσα όλοι και να ανασυγκροτήσουμε το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Θες/νίκης, να δημιουργήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς επιτροπές αγώνα, οι οποίες θα αποτρέπουν στην πράξη απολύσεις, μειώσεις μισθών και καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Σωτήρες δεν υπάρχουν! Να αγωνιστούμε με παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις και αυτοδιαχείριση (σε όσα καταστήματα κλείνουν και μας πετάνε στο δρόμο). Να προετοιμάσουμε μια Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με στόχο να ρίξουμε άλλη μια μνημονιακή κυβέρνηση να τελειώνουμε με παλιούς και νέους μνημονιακούς.
Οι αγώνες των συναδέλφων στην Θες/νίκη (Banquet, Applebee’s, Pizza-hut, Χατζής, Ble, Kαφεναί κ.ά.), μας έδειξαν τον δρόμο και τον τρόπο, με πια πολική μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους εργοδότες, την κάθε μνημονιακή κυβέρνηση. Η προσπάθεια οργάνωσης και κινητοποίησης των διανομέων συναδέλφων μας με την ίδρυση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσ/νίκης μας δείχνει τον δρόμο. Σ’ αυτόν τον δρόμο κινείται η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργώντας και υποστηρίζοντας τέτοιους παραδειγματικούς και μαχητικούς αγώνες.
Κατάργηση των μνημονίων - Διαγραφή του χρέους - Έξω από Ε.Ε./Ευρώ - Καθιέρωση εθνικού νομίσματος.
Να παλέψουμε για:

  •   751 ευρώ βασικό μισθό. Επιβολή πληρωμής των μισθών και των Δώρων.
  •   Επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων-Κλαδικές Συμβάσεις, υποχρεωτικές για όλους.
  •   Κανένας εργαζόμενος χωρίς ασφάλιση! Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους
  •   Επανένταξη όλων των ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά και των διανομέων φαγητο
  •   Επαναφορά του επιδόματος ανεργίας για τους εποχιακούς εργαζόμενους
  •   Εθνικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων (εργοστάσια που κλείνουν), κάτω από Εργατικό Έλεγχο.
  •   Υπεράσπιση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών/δημοκρατικών δικαιωμάτων/ελευθεριών.
  •    Για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων που θα επιβάλει όλα τα παραπάνω στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ