Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ – ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!



Την Παρασκευή 7/12, εκδικάστηκε στα Δικαστήρια Θες/νίκης, η μήνυση του συναδέλφου διανομέα προς τον πρώην εργοδότη του στην πιτσαρία ‘’Μafioso’’, στους Αμπελόκηπους Θεσ/νίκης. Η μήνυση αφορούσε την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος, στις 3/12 με σιδερογροθιά από τον πρώην εργοδότη του, μπροστά από το κατάστημα, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά κατάγματα στα ζυγωματικά και όλα αυτά επειδή δεν μπορούσε να εργαστεί μία ημέρα, λόγω ασθένειας. Ο συνάδελφος εργαζόταν στο κατάστημα για 1,5 μήνα περίπου, ανασφάλιστος! Η απόφαση του Δικαστηρίου για τον «Μafioso» εργοδότη, ήταν 3 έτη κάθειρξη με αναστολή και πρόστιμο 1.000 ευρώ, για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Κανένας εφησυχασμός
Η συγκεκριμένη απόφαση, αποτελεί μια πρώτη δικαίωση, ωστόσο είναι ηπιότερη σε σχέση και με την εισήγηση του Εισαγγελέα (7 έτη συνολικά κάθειρξη), και πολύ αμφίβολη η εξέλιξη της αν δεν υπήρχε η παρέμβαση  της Επιτροπής Αγώνα διανομέων, της Αντεπίθεσης και της δημοσιότητας που πήρε το θέμα.
Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι τυχαίο και δεν είναι το μόνο. Τα τελευταία χρόνια, οι εργοδότες, οι μνημονιακές κυβερνήσεις, έχουν βάλει σε πλήρη εφαρμογή ένα Νέο Μοντέλο Εκμετάλλευσης, αντιμετωπίζοντάς μας σαν δουλοπάροικους! Όλη αυτή η κατάσταση στους χώρους εργασίας, δεν είναι μια εικόνα από το μέλλον, αλλά η ίδια μας η καθημερινότητα. Αυτή οπλίζει τους εργοδότες να έχουν αυτή την πρακτική! Μας έχουν ανασφάλιστους/μισοασφαλισμένους, μας πληρώνουν ότι αυτοί θέλουν, μας περιμένουν έξω από τα ΑΤΜ για να τους επιστρέψουμε τα Δώρα, παρενοχλούν σεξουαλικά συναδέλφους-ισσες, μας δολοφονούν για ένα ξεροκόμματο (12 νεκροί συνάδελφοι τα τελευταία 2 χρόνια, εν ώρα εργασίας) και σα να μη φτάνουν όλα αυτά μας ξυλοκοπούν κι από πάνω (ξυλοδαρμός διανομέα στην Τούμπα και συναδέλφου στα «Υes stores» στην Καμάρα).
Κανένας εργαζόμενος μόνος του!
Η απάντησή μας ως Αντεπίθεση των Εργαζομένων, σε όλα αυτά τα καθημερινά περιστατικά ήταν είναι και θα είναι άμεση και στην πράξη δίπλα στους συναδέλφους σε κάθε χώρο δουλειάς. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση του ξυλοδαρμού του συναδέλφου διανομέα, από την πρώτη στιγμή, η Αντεπίθεση των Εργαζομένων και η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, ήταν δίπλα στον συνάδελφο στην πράξη και όχι στα λόγια. Την ίδια στιγμή, που άλλες δυνάμεις που παρεμβαίνουν στο Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού, αρκέστηκαν μόνο σε μια δημοσιογραφική κάλυψη του περιστατικού στην καλύτερη περίπτωση (Ταξική Ενότητα-ΠΑΜΕ), ενώ η Λάντζα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δεν στήριξε στην πράξη ούτε την δυναμική κινητοποίηση-μοτοπορεία της Παρασκευής 7/12, στους Αμπελόκηπους Θες/νίκης.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να οργανωθούν άμεσα όλοι και να ανασυγκροτήσουμε το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Θες/νίκης. Να μην αφήνουμε αναπάντητη καμία εργοδοτική επίθεση και να υπερασπιστούμε στην πράξη τα δικαιώματά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ