Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ! ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ - ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ


Όλοι-ες στην Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θες/νίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής
ΤΕΤΑΡΤΗ 27/11, ώρα 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32 και Ολύμπου)
Συνάδελφοι – ισσες, στον Επισιτισμό, τον Τουρισμό, τα Αρτοζαχ/στεία:
(σερβιτόροι, μάγειρες, διανομείς, μπουφετζήδες, λαντζιέρηδες, πωλητές, ταμίες κ.ά.)
Η κυβέρνηση της Ν.Δ., πάνω στο έδαφος που έστρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς την τεράστια και ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση της. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μας μιλάνε για την περιβόητη «έξοδο από τα Μνημόνια», για «επιστροφή στην κανονικότητα» κ.ά. Η πραγματικότητα όμως είναι πως η χώρα μας παραμένει σε καθεστώς μνημονίων διαρκείας και αυστηρής επιτήρησης και η κρίση του ελληνικού καπιταλισμού συνεχίζεται (κατάρρευση βιομηχανίας, απουσία επενδύσεων, συρρίκνωση παραγωγικού ιστού, έκρηξη χρεών κλπ), χωρίς ορατή διέξοδο, φέρνοντας νέα σοκ φτώχειας και εξαθλίωσης. Πάνω στα συντρίμμια που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ κάτω από την μπότα του δόγματος «Νόμος και Τάξη», θέλει να αποτελειώσει ότι δικαίωμα έχει απομείνει, παρέχοντας γη και ύδωρ σε εργοδότες και ιμπεριαλιστές. Προχώρησε ήδη στην κατάργηση του ασύλου και ψήφισε το καταστροφικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο.

Μας μετατρέπουν σε δουλοπάροικους!
Πιο συγκεκριμένα, με τη ψήφιση του συγκεκριμένου πολυνομοσχεδίου, βάζουν ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις, χτυπάνε τα Σωματεία, την Συλλογική Οργάνωση των εργαζομένων και την Απεργία, θεσμοθετούν την απλήρωτη εργασία, μειώνουν τα πρόστιμα στους εργοδότες για την αδήλωτη εργασία και ενισχύουν κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας-ασυδοσίας. Όμως, η επίθεση δεν θα σταματήσει εδώ και το αμέσως επόμενο διάστημα το πρόγραμμα της κυβέρνησης περιλαμβάνει :
ü  Nέο ασφαλιστικό, ως συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου, με ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, νέες μειώσεις σε συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
ü  Σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις. ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ διαλύονται και ιδιωτικοποιούνται, μαζί με τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα οδικά δίκτυα αφήνοντας στην ουσία τη χώρα χωρίς υποδομές. Έπειτα σειρά παίρνουν το νερό, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια!
ü  Νέο φορολογικό νομοσχέδιο με μείωση φόρων για εργοδότες-επιχειρήσεις και νέα φορολογικά βάρη για τους εργαζόμενους, αφού στον προϋπολογισμό προβλέπεται αύξηση εσόδων από φόρους 0,5 δις ευρώ!
ü  Αλλαγές στην Δημόσια Εκπαίδευση. Με νέο νόμο πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες που οδηγούν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της.
ü  Νέα μέτρα ενίσχυσης των τραπεζών και fundsΜε ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, δήμευση περιουσιών των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
ü  Προσέλκυση «επενδύσεων». Δίνοντας «γη και ύδωρ» στο κεφάλαιο με νέες διευκολύνσεις και παραχωρήσεις, καταστρέφοντας την οικονομία.
ü  Ενίσχυση  του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Δυσκολεύοντας την απόκτηση ασύλου και χαρτιών. Με καταστολή των προσφύγων, απελάσεις, κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης κ.α.
ü  Καταστολή – ενίσχυση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Με ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ-ΔΙΑΣ- επανασύσταση ομάδας Δέλτα), νέο ποινικό κώδικα, κατάργηση του ασύλου, εκκένωση καταλήψεων και μαφιόζικες εφόδους σε σπίτια και πολυκατοικίες, ποινικοποίηση των διαδηλώσεων και κάθε μορφής διαμαρτυρίας.
Επισιτισμός – Τουρισμός… κάτεργα - πρότυπα για όλους τους εργαζόμενους
Στον κλάδο μας, το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή και γίνεται ακόμη πιο στυγνό. Οι εργοδότες, έχουν πάρει περίσσιο θάρρος και θράσος και με την νέα κυβέρνηση και τα ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα της. Τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα/δολοφονίες, όχι μόνο μειώνονται αλλά γιγαντώνονται μέρα με τη μέρα.  Η  τρομοκρατία στους χώρους εργασίας με την απειλή της απόλυσης γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, οι μισθοί φιλοδωρήματα χωρίς ωράριο ή συλλογική σύμβαση και οι τραμπουκισμοί από τους εργοδότες με κάθε μορφής βία, είναι πλέον μια καθημερινότητα.
Κάτω τα χέρια από Μετανάστες, Πρόσφυγες – Κοινοί εχθροί Ιμπεριαλιστές-Κυβέρνηση - εργοδότες
Εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημα της προσφυγιάς, ακροδεξιοί, νεοναζί, φασίστες επιχειρούν να επανέλθουν στο πολιτικό σκηνικό επιτιθέμενοι στους πιο αδύναμους και εξαθλιωμένους της γης και συμμαχώντας (όπως πάντα) με την αστική εξουσία για να αποκρύψουν τα πραγματικά μας προβλήματα και εχθρούς και αυτούς που δημιουργούν τους πολέμους και τους ξεριζωμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδέχεται το ρόλο του δεσμοφύλακα και ετοιμάζει κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης – φυλακές για τους μετανάστες. Νεολαία και εργαζόμενοι, πρέπει να υπερασπιστούμε τους μετανάστες ως ταξικά μας αδέλφια. Να αναδείξουμε ως αρχές της κοινωνίας μας την ταξική αλληλεγγύη και ενότητα, με τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών, για αξιοπρεπή ζωή χωρίς πολέμους, διακρίσεις, φτώχεια.
Συνδικάτα των εργαζομένων – Αγώνας για τις δικές μας ανάγκες!
Η κυβέρνηση ΝΔ, εκμεταλλευόμενη την άσχημη και διαλυτική κατάσταση που υπάρχει στο Συνδικαλιστικό Κίνημα και στα Σωματεία, με ευθύνη των γραφειοκρατών κάθε είδους (αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ από την μια και σταλινική γραφειοκρατία (ΠΑΜΕ) από την άλλη), θέλει να «πατήσει» πάνω σε αυτήν σαν οδοστρωτήρας, συμπαρασύροντας στην καταστροφή όλους τους εργαζόμενους. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από όλους αυτούς τους «σωτήρες», που «συγκρούονται» για τα «μάτια του κόσμου» και για τις καρέκλες τους και όχι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας.  
Αγώνες παντού – Ενότητα – Αλληλεγγύη η μόνη μας λύση!
Μόνο με την ενότητα, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη, με συγκεκριμένο σχέδιο που θα υπερασπίζεται στην πράξη τα δικά μας συμφέροντα, μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση! Να οργανωθούμε στο Συνδικάτο μας, ξανακάνοντάς το δικό μας. Με επιτροπές αγώνα και συνελεύσεις σε κάθε χώρο εργασίας, προετοιμάζοντας έναν νέο κύκλο μαζικών και μαχητικών αγώνων, σπάζοντας την ατομικοποίηση που θέλουν να μας επιβάλλουν οι εργοδότες, λύνοντας συλλογικά τα καθημερινά μας προβλήματα. Ο παραδειγματικός αγώνας των συναδέλφων στον ‘’Τσαρούχα’’ και σε άλλα καταστήματα, η δράση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, η μεγάλη συμμετοχή στην πρόσφατη διαδήλωση του Πολυτεχνείου, οι αγώνες και εξεγέρσεις σε πολλές χώρες στον κόσμο (Αλγερία, Εκουαδόρ, Λίβανος κ.α.) και οι τεράστιες διαδηλώσεις και απεργίες σε Χιλή και Καταλονία,  μας δείχνουν το δρόμο.
Ø Κατάργηση των μνημονίων - Διαγραφή του χρέους - Έξω από Ε.Ε./Ευρώ - Καθιέρωση εθνικού νομίσματος.
Ø 751 ευρώ βασικό μισθό. Επιβολή πληρωμής των δεδουλευμένων, του 13ου και 14ου μισθού.
Ø Πραγματική επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων-Κλαδικές ΣΣΕ, υποχρεωτικές για όλους.
Ø Κανένας εργαζόμενος χωρίς ασφάλιση! Πλήρης ασφάλιση για όλους. Κάτω οι αντιασφαλιστικοί νόμοι
Ø Υπεράσπιση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών/δημοκρατικών δικαιωμάτων/ελευθεριών. Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους και την αξιοπρέπειά τους!
Ø Για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων που θα επιβάλει όλα τα παραπάνω στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ