Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Nίκη στον αγώνα των εργαζομένων στην Λέσχη ΑΠΘ!

              Οι ζωές μας αξίζουν περισσότερο από τα κέρδη τους!

Όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια, η κατάσταση στην Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, ολοένα και χειροτερεύει. Όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις και ειδικότερα η σημερινή της ΝΔ, σε άριστη συνεργασία με τους μνημονιακούς Πρυτάνεις, έχουν μεθοδεύσει την πλήρη διάλυσή της, με την υπο-χρηματοδότησή, την ανελέητη προσπάθεια ιδιωτικοποίησής της, ανοίγοντας την κερκόπορτα σε όλους τους εργολάβους-αρπακτικά, που κάνουν «χρυσές δουλείες»!

Το τελευταίο διάστημα, μέσα σε μια δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι, με την επικίνδυνη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη από την μια και της νέα εκρηκτική όξυνση της οικονομικής κρίσης από την άλλη, οι εργαζόμενοι στη Λέσχη του ΑΠΘ αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα! Την επαναπρόσληψή τους και το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία και όχι να ζουν μονίμως στην ανασφάλεια!

Πιο συγκεκριμένα, οι εργολάβοι – αρπακτικά των εταιριών CiTiCi, Γευσίνους και Χούτος, απέλυσαν 30 εργολαβικούς εργαζόμενους, πετώντας στον δρόμο αυτούς και τις οικογένειές τους. Για την ακρίβεια από το σύνολο των εργαζομένων της λέσχης (50), οι 30 που απολύθηκαν δεν είναι σταθερά εργαζόμενοι στην λέσχη, αλλά δουλεύουν με μηνιαίες ή τρίμηνες συμβάσεις και προσλαμβάνονται, ανάλογα με τα κέφια των εργολάβων. Ωστόσο, η θρασύτητα των συγκεκριμένων εργολάβων δε μένει εκεί, αφού λαμβάνουν χρήματα από το πανεπιστήμιο για την μισθοδοσία του συνόλου των εργαζομένων και για τους μήνες μέσα στον χρόνο που οι «ελαστικοί» εργαζόμενοι δεν δουλεύουν, οι εργολάβοι κερδίζουν συνολικά πάνω από 60.000 ευρώ!

Κοινός Μαχητικός Αγώνας Εργαζομένων – Φοιτητών!

Απέναντι σ’αυτήν την κατάσταση, δε μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι! Ο αγώνας που ξεκίνησε στη Λέσχη ΑΠΘ, πρέπει να γίνει αγώνας όλων των εργαζομένων! Η επίθεση που βιώνουμε καθημερινά στους χώρους εργασίας, Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, είναι ακριβώς η ίδια και μόνο στόχο έχει την εξαθλίωση και την ατομικοποίηση του καθένα μας, για να πλουτίζουν εις βάρος μας εργοδότες και εργολάβοι.

Στον πρόσφατο δρόμο που μας έδειξαν οι απολυμένοι συνάδελφοι της λέσχης στην Φοιτητική Εστία Ιωαννίνων (Δόμπολη), οι οποίοι με τον αγώνα τους επί δυόμιση μήνες κατάφεραν να κερδίσουν την επαναπρόσληψή τους! Στον δρόμο που έχουν χαράξει οι αγώνες όλων των συναδέλφων σε καταστήματα της Θες/νίκης με την βοήθεια και στήριξη της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων (Pizza Hut, Applebees, Goodys, Kαφεναί κά). Με την δημιουργία Επιτροπής Αγώνα των απολυμένων, ώστε να αποφασίζουν οι ίδιοι για τον αγώνα τους και την δημοσιοποίησή του σε όλη την κοινωνία. Με πραγματικό – μαχητικό αγώνα διαρκείας, μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων τους!

Ø     Άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων με σταθερές σχέσεις εργασίας και εργασιακά δικαίωμα.

Ø     Έξω οι εργολάβοι από τα Πανεπιστήμια. Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για ΌΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ