Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΌΛΟΙ-ΕΣ Στην Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου, Τετάρτη 21/10, ώρα 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Θες/νίκης (Αριστοτέλους 32 και Ολύμπου)

                 Δε θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους!

Συνάδελφοι – ισσες, στον Επισιτισμό, τον Τουρισμό, τα Αρτοζαχ/στεία 

(σερβιτόροι, μάγειρες, διανομείς, μπουφετζήδες, λαντζιέρηδες, πωλητές, ταμίες κ.ά.)

Η περίοδος που διανύουμε είναι αρκετά δύσκολη και επικίνδυνη. Από την μια, η εκ νέου όξυνση της πανδημίας, με τα κρούσματα ολοένα και να αυξάνονται και από την άλλη η οικονομική κρίση που ξεσπάει όλο και πιο έντονα (με αφορμή την πανδημία), μας φέρνουν μπροστά σε επικίνδυνες εξελίξεις. Όπως παραδέχονται  και τα ίδια τα αστικά τους επιτελεία, το επίκεντρο αυτής της κρίσης είναι η ίδια η Ε.Ε., με ότι συνεπάγεται αυτό για την χώρα μας. Απέναντι σε όλα αυτά, η κυβέρνηση ΝΔ κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» και το μόνο που συνεχίζει να κάνει είναι να θέλει να φορτώσει στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαικά στρώματα και αυτή την κρίση.

            Η «Ατομική ευθύνη» ως «ξέπλυμα» της δολοφονικής - κυβερνητικής ευθύνης…

Καθημερινά ακούμε από τα ΜΜΕξαπάτησης και τους διάφορους «ειδικούς», κηρύγματα περί ατομικής ευθύνης και μια προσπάθεια να φορτωθεί ξανά η όξυνση της υγειονομικής κρίσης στη νεολαία και τους ανεύθυνους εργαζόμενους, που δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο παρά η διασκέδασή τους. Έτσι, θέλουν να αποκρύψουν τις δολοφονικές πολιτικές τους όλο αυτό το διάστημα, που αντί να ενισχύσουν το Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, ΜΕΘ, Δωρεάν τεστ για όλους, με θράσσος μας κουνάνε το δάχτυλο και παρουσιάζουν ως σωτήρες τους διάφορους «φιλάνθρωπους» επιχειρηματίες που νοιάζονται για εμάς!.

       Το 5ο Μνημόνιο ήδη εφαρμόζεται… Η κατάσταση στην ελληνική οικονομία είναι τραγική. Η «ανάπτυξή» τους «ξεβράζει» νεό κύμα λουκέτων (ΛΑΡΚΟ, Πίτσος κ.ά.), ανεργίας και εξαθλίωσης. Ακόμη, με τα δεδομένα του προυπολογισμού, όσα χρήματα δόθηκαν για το διάστημα των αναστολών συμβάσεων εργασίας και όποια επιδόματα, πρόκειται να αρπαχτούν ξανά από εμάς. Έτσι, η μόνη τους απάντηση απέναντι σε αυτή την κατάσταση, είναι το «φόρτωμα» και αυτής της κρίσης στους εργαζόμενους, δίνωντας γη και ύδωρ στους επιχειρηματίες. Το επόμενο διάστημα, ετοιμάζουν Νομοσχέδιο, με σκοπό την «πλήρης ευελιξία και προσαρμογή στις ανάγκες των επιχειρήσεων», δηλαδή το ξήλωμα όποιου ίχνους εργατικού δικαιώματος έχει απομείνει. Πιο συγκεκριμένα : 1. Πλήρης κατάργηση του ωραρίου (8ωρου), παρουσιάζοντάς το μάλιστα ως κάτι καλό για τον εργαζόμενο, δίνωντας τη δυνατότητα να δουλεύει όσο θέλει και σε συμφωνία με τον εργοδότη. 2. Κατάργηση των υπερωριών και της καταβολής τους από τον εργοδότη. 3. Κατάργηση της Κυριακάτικης προσαύξησης. 4. Πάγωμα ή ίσως και μείωση του ήδη χαμηλού κατώτατου μισθού. 5. Κατάργηση του Συνδικαλιστικού Νόμου 1264, ώστε να μην αποτελούν οι διεκδικήσεις εμπόδιο στις σύγχρονες ανάγκες του Κεφαλαίου και στην ασυδοσία των εργοδοτών.

         Στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού …. Ο κλάδος μας έχει χτυπηθεί άνευ προηγουμένου και ουσιαστικά θα καταστραφεί (μαζί με το αφήγημα περί «πυλώνα» της ελληνικής οικονομίας). Ωστόσο, τα νέα μέτρα που αναφέρθηκαν παραπάνω, πρόκειται να επηρεάσουν ειδικότερα την καθημερινότητα όλων των συναδέλφων του κλάδου μας, αφού μας αφορούν άμεσα. Η καθημερινότητά μας είναι συνεχίζει να είναι ένας εφιάλτης δίχως τέλος, με τα λουκέτα, τις απολύσεις (σε πολλές περιπτώσεις μέσω εξαναγκασμού σε παραίτηση), την μονιμοποίηση όλων των αντεργατικών μέτρων της καραντίνας (ΣΥΝ-εργασία, αναστολές συμβάσεων κλπ), την απλήρωτη/ανασφάλιστη εργασία και τους ξυλοδαρμούς και τις απειλές των εργοδοτών.

Η κρατική τρομοκρατία και η απαγόρευση των διαδηλώσεων θα σπάσει στους δρόμους! Απαραίτητο συμπλήρωμα στο Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και τα νέα Μνημόνια που ήδη εφαρμόζονται, αποτελεί και ο χουντονόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων, που ψηφίστηκε το προηγούμενο διάστημα. Με αφορμή και τις πρόσφατες επιθέσεις και συλλήψεις των ΜΑΤ σε ανήλικους μαθητές και την αναίτια επίθεση στους 30.000 διαδηλωτές έξω από τα δικαστήρια, με αφορμή την καταδίκη της δολοφονικής συμμορίας της Χ.Α., σε κάθε ευκαιρία σπεύδουν να μας το θυμίσουν. Περιμένουν πως με όλα τα παραπάνω μέτρα, θα υπάρξει μια νέα έκρηξη αντίστασης και διεκδίκησης, που δεν θα δέχεται αυτό το μέλλον του σύγχρονου δούλου και με αυτόν τον τρόπο θέλουν να την καταστείλουν εν τη γενέσει.

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους!

Παράλληλα, η εκ νέου όξυνση του ΕλληνοΤουρκικού ανταγωνισμού, μας βάζει σε επικίνδυνα μονοπάτια πολεμικής σύγκρουσης ή «θερμού επεισοδίου». Εμείς οι εργαζόμενοι και φτωχοί σε Ελλάδα και Τουρκία δεν έχουμε κανένα απολύτως συμφέρον να υπερασπίσουμε καμιά «εθνική κυριαρχία» και κανένα κοίτασμα πετρελαίου ή φυσικού αερίου, όπως μας λένε οι εκπρόσωποι του αντι-«Συνταγματικού Τόξου». Αντιθέτως, το μόνο μας συμφέρον είναι να υπερασπίσουμε με λύσσα τα κυριαρχικά εργατικά και πολιτικά μας δικαιώματα, παλεύοντας μαζί με τους ταξικούς μας αδερφούς, Τούρκους εργαζόμενους και φτωχούς, τον εχθρό που βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα, δηλαδή τα συμφέροντα μιας χούφτας Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών και τις κυβερνήσεις τους!.

Η μόνη μας εμπιστοσύνη στους δικούς μας αγώνες!

Η αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ), όλο αυτό το διάστημα, κάνει «αόρατο συνδικαλισμό», με ανακοινώσεις, επισκέψεις στο Υπουργείο, «βάζοντας στον γύψο» το Συνδικαλιστικό Κίνημα, σ’αυτή την δύσκολη περίοδο. Μαζί με το ΠΑΜΕ(ΚΚΕ), το προηγούμενο διάστημα αναλώθηκαν σε δικαστικές διαμάχες, με μόνο στόχο τις καρέκλες (Σωματείο Επισιτισμού Κέρκυρας, Πάτρας), δίνωντας περαιτέρω ώθηση στην διάλυση του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Από την άλλη μεριά το ΠΑΜΕ(ΚΚΕ) ενώ εκτοξεύει «επαναστατικές» κορώνες, ταυτόχρονα συμμορφώνεται στις κυβερνητικές επιθέσεις και την «κανονικότητα», φτάνοντας να εγκαλεί την κυβέρνηση ως… υποχωρητική απέναντι στην Τουρκία.

Ή αυτοί ή Εμείς!- Οργάνωση – Αγώνας -  Αλληλεγγύη!

Να σπάσουμε τον μαζικό εκφοβισμό, την ατομικοποίηση και την τρομοκρατία που θέλει να επιβάλλει αυτή η κυβέρνηση. Η μόνη μας λύση βρίσκεται στους μαζικούς – οργανωμένους αγώνες σε κάθε κατάστημα, γειτονιά, σχολείο, νοσοκομείο κλπ. Απέναντι στην ατομική τους ευθύνη να προτάξουμε με πείσμα την συλλογική μας ευθύνη, το μόνο μας ισχυρό όπλο για να υπερασπίσουμε στην πράξη και στον δρόμο κάθε είδους δικαιώματα, οργανωνόμαστε – εγγραφόμαστε – συμμετέχουμε στο Συνδικάτο μας. Οι συνάδελφοι διανομείς, οι εργαζόμενοι και φτωχοί σε ΗΠΑ-Γαλλία και αλλού μας δείχνουν το δρόμο με τους αγώνες τους! Κανένας μόνος του σ’αυτήν την κρίση!

Διεκδικούμε

Ø   Πραγματική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας ΤΩΡΑ!

Ø   Αυστηρός έλεγχος στις επιχειρήσεις – Να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τα δικαιώματά μας. Σε διαφορετική περίπτωση να κλείνουν.

Ø  Ριζική αύξηση κοινωνικών δαπανών. Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους, με μαζικές προσλήψεις, τεστ, μέτρα προστασίας με ευθύνη κράτους και εργοδοτών.

Ø   Κανονικός, ολόκληρος μισθός μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση από το κράτος και τους εργοδότες. Επιδότηση ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ανέργους του κλάδου. Άμεση ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών (ΣΕΠΕ-ΕΦΚΑ) και αυστηρότερα πρόστιμα στους εργοδότες.

Ø  Κάτω τα νέα μέτρα. Καμιά περιστολή των εργατικών μας δικαιωμάτων! Να παρθούν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα των χουντικών ΠΝΠ.

Ø   Να κηρυχτεί ΑΜΕΣΑ Υποχρεωτική η Κ.Σ.Σ.Ε. στον Επισιτισμό για όλους τους εργαζόμενους καθώς και όλες οι κλαδικές συμβάσεις που υπογράφονται!

Ø    Έξω Ιμπεριαλιστές και Βάσεις. Όχι στους ανταγωνισμούς για ΑΟΖ & εξορύξεις, στους τυχοδιωκτισμούς της ελληνικής κυβέρνησης. Ενάντια σε πόλεμο και αστικές τάξεις: Διεθνισμός Εργατών και Λαών.

Ø   Διαγραφή του χρέους για εξοικονομηθούν χρήματα ώστε να γίνουν όλα τα παραπάνω. Έξω από Ευρώ και ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ