Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

NIKH ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ E-FOOD !

Ø Tετάρτη 22/9 Πανελλαδική Στάση εργασίας, 12πμ-4μμ και ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12πμ Άγαλμα Βενιζέλου

Ø Παρασκευή 24/9 Πανελλαδική Απεργία και ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7μμ Άγαλμα Βενιζέλου

 H εταιρία της E-FOOD, την Τετάρτη 15/9, ανακοίνωσε με μήνυμα(!) σε 115 συναδέλφους διανομείς, ότι δεν θα ανανέωνε την σύμβασή τους εκβιαστικά,  αν δεν αποδεχόντουσαν να μπουν σε καθεστώς «freelancer» (δηλαδή «δουλειά με το κομμάτι»). Ωστόσο, την Παρασκευή 17/9, μετά από το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που ξέσπασε σε όλη την χώρα και τις οργισμένες αντιδράσεις ΌΛΩΝ των εργαζομένων της, αναδιπλώθηκε,  ανακοινώνοντας πως θα ανανεώσει τελικά τις συμβάσεις των 115 εργαζομένων, που 2 μέρες πρίν απέλυσε. Είναι η ίδια εταιρία, που μέσα στην περίοδο της πανδημίας εκτόξευσε τα κέρδη της,  πάνω από 120 εκατ.ευρώ!.

Η συγκεκριμένη επίθεση από την E-FOOD, αποτελεί την προσπάθεια να εφαρμοστεί το νομοσχέδιο «έκτρωμα» Χατζηδάκη στην πράξη, δίνοντας την ευκαιρία σε τέτοιες πλατφόρμες (τύπου Wolt), να μας μετατρέψουν από εργαζόμενους, σε «ελεύθερους σκλάβους».

Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων! Αυτή η επίθεση, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σχεδόν σε όλες τις πόλεις, όπου δραστηριοποιείται η E-FOOD, οι συνάδελφοι διανομείς αντέδρασαν μαζικά. Ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκε ήδη η Επιτροπή Εργαζομένων στην E-FOOD, όπου στην πρώτη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν πάνω από 150 εργαζόμενοι! Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού σε αρκετές πόλεις, οι συνάδελφοι οργανώνονται. Το οργισμένο «κύμα» ξεκίνησε και δεν πάει πίσω από τα δίκαια αιτήματά του!

Ενότητα – Αλληλεγγύη – Αυτοοργάνωση! Ως Αντεπίθεση των Εργαζομένων, προσπαθούμε να συμβάλλουμε με όλα μας τα μέσα, αλλά κυρίως με συγκεκριμένο σχέδιο, προωθώντας την αυτό-οργάνωση των εργαζομένων, ώστε ο αγώνας αυτός να είναι νικηφόρος. Γιατί, θα αποτελέσει παράδειγμα και θα δώσει το θάρρος σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και όχι μόνο, να σταματήσουμε αυτή την επίθεση και την αφόρητη κατάσταση, που βιώνουμε καθημερινά στους χώρους εργασίας. Να Οργανωθούμε-Εγγραφούμε στο Συνδικάτο μας, παίρνοντας το παράδειγμα από τους συναδέλφους της E-FOOD και κάνοντας τον δικό τους αγώνα και δικό μας!

    ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΕΣ

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των διανομέων στην E-FOOD για :

Ø  Ανανέωση των συμβάσεων των 115 συναδέλφων για το οποίο  η εταιρεία έχει δεσμευτεί.

Ø  Μετατροπή ΤΩΡΑ σε συμβάσεις αορίστου χρόνου στην εταιρεία της efood.

Ø  Αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης της εταιρείας και την αποσύνδεσή της από απολύσεις.

Ø  Παύση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες (χιόνια, παγετοί, καύσωνες κτλ).

Ø  Πλήρη παροχή όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας  που προβλέπει ο νόμος.

Ø  Κατάλληλους χώρους εντός των περιοχών έναρξης (ανάπαυση, εναπόθεση εξοπλισμού, wc).

Ø  Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα.

Kαλούμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει ΑΜΕΣΑ για όλο τον κλάδο: -Αυστηρό νομικό πλαίσιο για παύση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες.-Ένταξη στα ΒΑΕ. -Επίδοματα Επικινδυνότητας & Ταμειακού Λάθους. -Αυστηροί έλεγχοι/ποινές στους εργοδότες που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία. Κάτω ο εργατοκτόνος νόμος Χατζηδάκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ