Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ! ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 30/12, 10.30 ΠΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνάδελφοι-ισσες, τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε το «θέατρο του παραλόγου», με αφορμή τους «χειρισμούς» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για την δήθεν αντιμετώπιση της πανδημίας. Για άλλη μια φορά, ρίχνουν την ευθύνη σε εμάς τους εργαζόμενους, με τσουχτερά πρόστιμα! Συγκεκριμένα, στις 20/12 κοινοποιήθηκαν πρόστιμα έως 2.100 ευρώ από το υπ. εργασίας μέσω της ειδικής πλατφόρμας «για την στήριξη εργαζομένων». Τα πρόστιμα αφορούν τα υποχρεωτικά και πανάκριβα rapid test που έγιναν/δηλώθηκαν εκπρόθεσμα το χρονικό διάστημα από 18/10 έως και 7/11. Το ύψος του προστίμου ορίζεται στα 300 ευρώ (για πλήρης απασχόληση) και στα 150 ευρώ (για μερική απασχόληση) ανά τέστ, τιμωρώντας έτσι τους συναδέλφους και αφού πρώτα έχουν θησαυρίσει διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ!

Την ίδια στιγμή, που οι εργοδότες στον κλάδο μας οργιάζουν, οι καταγγελίες συναδέλφων για μη καταβολή  Δώρου Χριστουγέννων είναι αμέτρητες, η κυβέρνηση ΝΔ και το εργατοκτόνο Υπουργείο Εργασίας, αντί να ασχολείται με τα προβλήματά μας, αντιθέτως μας μοιράζει πρόστιμα! Δεν είδαμε να δείχνει τον ίδιο υπερβάλλοντα ζήλο ο Χατζηδάκης για την καταβολή των δικαιωμάτων μας από τους εργοδότες, να πηγαίνουν εργοδότες-μαυραγορίτες στο αυτόφωρο ή να τους επιβάλλεται κάποιο πρόστιμο.

Είναι επικίνδυνοι για τις ζωές μας! Σα να μη φτάνανε όλα αυτά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά της εκ νέου έξαρσης της διασποράς του κορονοιού και την μετάλλαξη «Όμικρον», όμως η ισχύ των νέων μέτρων θα ξεκινάει στις 3/1, μη τυχόν και χαθεί αυτή η πολύτιμη περίοδος των Χριστουγέννων για τα κέρδη των εργοδοτών και τα έσοδά της κυβέρνησης! Μάλιστα, με την εφαρμογή των νέων μέτρων οι εργαζόμενοι του κλάδου βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, αφού δεν ανακοινώθηκαν ούτε καν μέτρα στήριξής (αποζημίωση ειδικού σκοπού, αναστολή εργασίας, απαγόρευση απολύσεων), μιας και αρκετοί συνάδελφοι λόγω του περιορισμένου ωραρίου είτε θα έχουν μείωση μισθού, είτε θα βγουν σε «ιδιότυπη αναστολή» επιβεβλημένη από τον εργοδότη, είτε θα απολυθούν!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΌΝΟΙ – ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!

Συνάδελφοι-ισσες, η καθημερινότητά μας έχει γίνει κόλαση και οι υπεύθυνοι μας είναι γνωστοί. Κυβέρνηση και εργοδότες, το μόνο που τους νοιάζει είναι τα κέρδη και μας αντιμετωπίζουν μόνο ως αριθμούς/αναλώσιμους! Δεν είμαστε μόνοι όπως μας θέλουν! Ο μόνος τρόπος και δρόμος να βάλουμε φρένο σ’αυτόν τον κατήφορο είναι οι αγώνες μας. Σερβιτόροι, διανομείς, μπουφετζήδες και όλες οι ειδικότητες στον κλάδο και όχι μόνο, τα προβλήματά μας είναι κοινά και ο εχθρός το ίδιο. Με μαχητικούς, ανυποχώρητους αγώνες και την αλληλεγγύη μας, να απαντήσουμε απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Με αρχή την διαδήλωση-μοτοπορεία στις 30/12, να δώσουμε δυναμική απάντηση και να σπάσουμε στην πράξη τα πρόστιμα!

Ø  Να ακυρωθούν τα εκδικητικά και δυσβάσταχτα πρόστιμα του υπουργείου εργασίας

Ø  Να ενισχυθεί πραγματικά το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία

Ø  ΔΩΡΕΑΝ rapid test ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ø  Ενίσχυση όλων τον εργαζομένων του κλάδου για όσο διάστημα διαρκούν τα νέα μέτρα για την πανδημία.

Ø ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ Να γίνουν οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στην Εστίαση και τον Τουρισμό, με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ