Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Νέα περιστατικά ξυλοδαρμών από εργοδότες και υπεύθυνους απέναντι σε συναδέλφους! Κάτω τα ξερά σας!

 

Άλλος ένας ξυλοδαρμός συναδέλφου μας, συνέβη στην Κέρκυρα, όπου λαντζιέρης δέχτηκε βίαιη επίθεση από σεφ ξενοδοχείου στις 18/08! Η επίθεση αυτή έρχεται ως συνέχεια του μπαράζ ξυλοδαρμών στην Κέρκυρα, καθώς στις 23/07 σεφ και χασάπης ξυλοφόρτωσαν βοηθό χασάπη, καθώς και στις 05/08 προϊσταμένη ορόφου επιτέθηκε βάναυσα σε καμαριέρα.

Τα περιστατικά αυτά ούτε τυχαία, ούτε μεμονωμένα είναι. Ειδικά στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού, βιώνουμε καθημερινά τραμπουκισμούς, προσβολές, σεξουαλική βία ή και κακοποιήσεις και εξευτελισμούς όλων των ειδών. Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, οι απάνθρωπες ώρες εργασίας, η ανασφάλιστη και υποασφαλισμένη εργασία, η κλοπή μισθών, δώρων και επιδομάτων δημιουργούν μια έτσι και αλλιώς αβάσταχτη καθημερινότητα.

Ειδικά στον κλάδο μας, όπου και τι δεν έχουμε ακούσει και ζήσει, φέτος μας είπαν και τεμπέληδες. Ως εδώ! Φτάνει πια με τους ά(χ)ριστους εργοδότες, που λυμαίνονται τη δουλειά μας και παρασιτούν εις βάρος μας. Είμαστε εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και θα την επιβάλλουμε. Με οργάνωση στους χώρους δουλειάς, με επιτροπές αγώνα σε κάθε μαγαζί-ξενοδοχείο, να επιβάλλουμε τα συμφέροντα μας, τα συμφέροντα των πολλών, ενάντια στα συμφέροντα των «λίγων». Μόνο έτσι θα κόβεται από την ρίζα όποιο χέρι τραμπούκου-θρασύδειλου εργοδότη ή υπεύθυνου πάει να σηκωθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ