ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

H Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (Συνδικαλιστική Παράταξη της Ο.Κ.Δ.Ε.), είναι μια Αντικαπιταλιστική Συνδικαλιστική Παράταξη, η οποία παρεμβαίνει στο Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού/Τουρισμού και την Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού/Τουρισμού. Σκοπός μας είναι, να οργανώσουμε τους συναδέλφους στον κλάδου (σερβιτόρους, μάγειρες, διανομείς, μπουφετζήδες, λαντζιέρηδες, πωλητές, ταμίες, ζαχαροπλάστες κ.ά.) στο Συνδικάτο.
Η περίοδος που διανύουμε, χαρακτηρίζεται από μια πρωτοφανής επίθεση στα δικαιώματά μας, με τα απανωτά μνημόνια που ψηφίζονται πάνω στις πλάτες μας, με την τρομοκρατία που βιώνουμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς από τους εργοδότες και την καταπάτηση της αξιοπρέπειάς μας, οι οποίοι μας πληρώνουν άμα θέλουν και όσο θέλουν, μη δίνοντας Δώρα, επιδόματα, προσαυξήσεις κλπ., μας ασφαλίζουν όποτε θέλουν κι αν θέλουν, μας απολύουν όποτε θέλουν.
Απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση, ως Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό καθημερινά παλεύουμε για:
 • Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους, αλλά αυτοί που την δημιούργησαν, δηλαδή οι εργοδότες.
 • Να ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική και το μνημονιακό καθεστώς (κυβέρνησης, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Ένωσης, εργοδοτών), που μας έχουν επιβάλλει να ζούμε σε ένα καθεστώς χωρίς δικαιώματα, πλήρους ανασφάλειας, τρομοκρατίας μια ζωή χωρίς όνειρα και αξιοπρέπεια
 • Την ενότητα όλων των εργαζομένων του κλάδου αλλά και συνολικά, αφού όλοι μας έχουμε τα ίδια προβλήματα και το κοινό συμφέρον να τα λύσουμε. Απέναντι στην καταπίεση και την εκμετάλλευση των εργοδοτών μας, το μόνο όπλο που έχουμε είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας!
 • Την ανασυγκρότηση του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και της Ομοσπονδίας. Με ένα επεξεργασμένο Σχέδιο Αγώνων και ένα Αντικαπιταλιστικό Πρόγραμμα αιτημάτων-πραγματική λύση για τα προβλήματά μας. Να κάνουμε το Συνδικάτο μας υπόθεση όλων των εργαζομένων του κλάδου. Να δημιουργήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κατάστημα επιτροπές αγώνα, για να συζητήσουμε τα προβλήματά μας και να αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι για το πώς θα τα λύσουμε. Να αγωνιστούμε με μαχητικές μορφές αγώνα, παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από καταστήματα, με απεργίες, με καταλήψεις,/αυτοδιαχείριση σε καταστήματα που κλείνουν. Τον δρόμο και τον τρόπο τον έδειξαν και συνεχίζουν να μας τον δείχνουν οι συνάδελφοι στον κλάδο μας, που έδωσαν παραδειγματικούς αγώνες για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των εργατικών μας δικαιωμάτων: στο ρεστοράν Βanquet, στα Applebees, στον Καφεναί/Μυρσίνη, στα ζαχαροπλαστεία Χατζή και BLE, στην Pizza Hut, στα Goody s κλπ.
Να διεκδικήσουμε:
 1. Κατάργηση των μνημονίων, διαγραφή του χρέους, έξω από Ε.Ε./Ευρώ-Καθιέρωση εθνικού νομίσματος.
 2. 751 ευρώ βασικό μισθό. Επιβολή πληρωμής των μισθών και των Δώρων. Επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, για να υπογραφούν Κλαδικές Συμβάσεις, υποχρεωτικές για όλους.
 3. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ασφάλιση!
 4. Απαγόρευση των απολύσεων-Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους.
 5. Εθνικοποίηση όλων των τομέων κλειδιά της οικονομίας (Τράπεζες, Μεγάλες Επιχειρήσεις, Εργοστάσια που κλείνουν), κάτω από Εργατικό Έλεγχο.
 6. Υπεράσπιση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών/δημοκρατικών δικαιωμάτων/ελευθεριών 
 • Την ανασύνθεση στο Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού και στην Ομοσπονδία. Να εναντιωθούμε και να ξεμπερδεύουμε με τις ξεπουλημένες ηγεσίες των Συνδικάτων, την συνδικαλιστική γραφειοκρατία κάθε απόχρωσης, Είτε αυτή της ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ-Γ.Σ.Ε.Ε. που έχουν περάσει ξεκάθαρα στο αντίπαλο στρατόπεδο και έχουν γίνει ιμάντας μεταβίβασης των μνημονίων, ενός κυβερνητικού και εργοδοτικού Συνδικαλισμού. Είτε αυτή του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ που έχει καταντήσει το Συνδικάτο κομματικό παραμάγαζο και σφραγίδα υπογραφής στις παρελάσεις του ΠΑΜΕ. Όλοι αυτοί αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς και ενάντια μας, έχουν καταντήσει τα Συνδικάτα μας τελείως ανίσχυρα αντί για μαζικά εργαλεία αντίστασης και αυτοοργάνωσης. Δεν μπορούν αλλά ούτε και θέλουν να υπερασπιστούν τα πιο στοιχειώδη εργατικά δικαιώματά μας. 
 • Μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, για να επιβάλουμε τα δικά μας συμφέροντα, τα δικά μας δικαιώματα, τις δικές μας ανάγκες, για μια κοινωνία πιο δίκαιη, χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και ρατσισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ