Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ - ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ - ΕΕ - ΔΝΤ


Η δοσίλογη και κατοχική κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου, η τρόικα και η Ε.Ε. συνεχίζουν το καταστροφικό της έργο, κουρεύοντας και πτωχεύοντας τα δικαιώματά μας, κάνοντας σαφές ότι «νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη, του τραπεζίτη και του τοκογλύφου». Σ’ αυτή τους την προσπάθεια έχουν επιστρατεύσει κάθε λογής απατεώνα, (πανεπιστήμονες, μεγαλοδημοσιογράφους, εργοδότες κ.τ.λ) ώστε να μας πείσουν ότι τα μνημόνια, τα μέτρα που παίρνουν και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας «όχι μόνο είναι μονόδρομος αλλά και η μόνη ρεαλιστική λύση για να μην καταστραφούμε». Οι νεοφασίστες της Ε.Ε. δεν διστάζουν να μας υποδεικνύουν μέχρι και ποιον να ψηφίσουμε στις εκλογές (αν ποτέ, αποφασίσουν να τις κάνουν), ξεκαθαρίζοντας ότι μία ψήφος ανατροπής αυτής της πολιτικής θα ανατρέψει και την συμφωνία του μνημονίου!
Τι πετυχαίνουν με το 2ο Μνημόνιο; - Αυτό ακριβώς που υποσχόταν να αποτρέψουν
Την πλήρη και αιώνια χρεοκοπία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Το 2ο Μνημόνιο είναι μια συνειδητή, σχεδιασμένη και συστηματική γενοκτονία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τέτοια που δεν τόλμησαν ούτε οι Ναζί, ούτε η πιο αιματοβαμμένη λατινοαμερικάνικη χούντα. Με το 2ο Μνημόνιο δεν θα έχουμε ούτε φάρμακα, ούτε γάλα για τα παιδιά μας, ούτε πετρέλαιο, ούτε σχολεία, ούτε μισθούς, ούτε δουλειά, ούτε αξιοπρέπεια, ούτε στοιχειώδη δημοκρατικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: την κρίση, την αποτυχία και την ανικανότητα τους να την πληρώσουμε εμείς και όχι αυτοί, οι οποίοι την δημιούργησαν. Αυτοί που χρεοκόπησαν την χώρα, που έχουν δημιουργήσει 3 εκ. συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (1,5 εκ. ανέργους και άλλους τόσους υποαπασχολούμενους), που κατέστρεψαν τις εργασιακές σχέσεις, τα συστήματα υγείας, παιδείας και κοινωνικών ασφαλίσεων…που κατάργησαν το Σύνταγμα, την λαϊκή και εθνική κυριαρχία και κυβερνούν πραξικοπηματικά μαζί με τους γερμανούς και γάλλους γκαουλάιτερ…που όσο παραμένουν στην εξουσία, οδηγούν τη χώρα όχι στη δεκαετία του ’50 αλλά στο μεσαίωνα.
Τα  νΕα  μΕτρα  κατΑρρευσης  της  κοινωνΙας
Η μείωση του βασικού μισθού κατά 22% (32% για τους νέους), το πάγωμα-κατάργηση των ωριμάνσεων, η κατάργηση της μετενέργειας, ουσιαστικά η κατεδάφιση των συλλογικών συμβάσεων, θα ρίξουν τους πραγματικούς μισθούς σε επίπεδα της δεκαετίας του ’50. Παράλληλα μειώνεται και το ήδη εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας, που μ’ αυτό κρατιόνται στη ζωή εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι.
Η νέα αύξηση των φόρων σημαίνει ότι «όσο πιο φτωχός είσαι, τόσο περισσότερο φόρο θα πληρώνεις»!
Το ασφαλιστικό σύστημα, που ήδη καταρρέει, θα έχει μια νέα τρύπα 9 δις το 2012 λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και με το κούρεμα των ομολόγων θα χάσει άλλα 10-12 δις με άλλα λόγια, τον Ιούνιο, όπως έχει προαναγγελθεί, θα έρθει νέο ασφαλιστικό που θα ρίξει τις συντάξεις στα 200 με 500 ευρώ και θα βάλει σαν όριο ηλικίας συνταξιοδότησης την ημερομηνία θανάτου του εργαζόμενου!
Η υγεία καταρρέει με τα συνεχή κλεισίματα κλινικών, νοσοκομείων, κέντρων υγείας και τώρα με τα γενόσημα φάρμακα (που θα μας επιστρέψουν σε φάρμακα που χρησιμοποιούνταν προ 20ετίας), ενώ την ίδια στιγμή αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος, στις εξετάσεις κ.α. Απλά και ωμά, μόνο όποιος έχει πολλά λεφτά θα έχει φάρμακα και υγεία.
Όσο για τους ισχυρισμούς τους, ότι θα ανακάμψει η οικονομία της χώρας, ότι θα γίνουν έργα και επενδύσεις, είναι όλα ψέματα αφού είδη συζητούν για νέα μέτρα τον Ιούνιο (δηλαδή δηλώνουν ότι θα αποτύχουν). Με αυτή την πολιτική, θα καταστρέψουν την οικονομία και κάθε προοπτική ανάπτυξης της. Θα καταρρεύσουν τα κρατικά έσοδα, όσο κι αν μας γδάρουν με τα διάφορα χαράτσια, ακόμη και αν καταργήσουν πλήρως τις δαπάνες για παιδεία, υγεία, ασφάλιση και απολύσουν όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.
ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Μπορεί οι Κλαδικές Σ.Σ.Ε. να εξακολουθούν να ισχύουν (προς το παρών, λόγω μη καταγγελίας τους) αλλά είδη εδώ και πολλά χρόνια οι εργοδότες καταστρατηγούσαν τα δικαιώματά μας (ανασφάλιστη εργασία που αγγίζει το 80%, ελαστικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, ανύπαρκτα επιδόματα και δώρα κτλ). Το ΔΝΤ το ζούσαν οι εργαζόμενοι του κλάδου στο πετσί τους εδώ και πολλά χρόνια. Αν αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως «σοβιετικό μοντέλο» από τους εργοδότες του κλάδου (δηλώσεις προέδρου ξενοδόχων Ανδρεάδη) τότε πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα γίνουν στην κυριολεξία δούλοι. Δουλεύοντας σε ζαχαροπλαστεία κάτεργα, σε ξενοδοχεία όπου θα αντιμετωπίζονται όπως η καμαριέρα με τον Στρος Καν και σε εστιατόρια και φαστ φουντ που θα πληρώνεις αντί να πληρώνεσαι!
Οι  συνΑδελφοι  στα GOODY ΄S  Λ. ΠΥργου  και  στα  ζαχαροπλαστεΙα ΧατζΗ  μας  δεΙχνουν  τον  δρΟμο…
Η νίκη των εργαζομένων στα GOODY ΄S  Λ. Πύργου είναι νίκη όλων των εργαζομένων!
Μετά από 5 μήνες κινητοποιήσεων, των δυο παράνομα και καταχρηστικά απολυμένων συναδέλφων στα GOODY΄ S Λ. Πύργου (Γ. Τσουκαλά και Π. Κατσιγιάννη) και της Επιτροπής Αλληλεγγύης, ο αγώνας κέρδισε! Η Επιτροπή Αλληλεγγύης κατάφερε ύστερα από έναν σκληρό αγώνα να αναγκάσει την εργοδοσία σε υποχώρηση, δηλαδή  να επαναπροσλάβει τους 2 συναδέλφους, να τους αποζημιώσει, να αποσυρθούν όλες οι μηνύσεις και να πληρωθούν τα δικαστικά τους έξοδα. Μια εργοδοσία πολύ σκληρή, που δε δίστασε να στήσει μια ολόκληρη σκευωρία ώστε να απολυθούν οι συνάδελφοι επειδή οργανώθηκαν και αντέδρασαν στα σχέδια της, να τραμπουκίσει, να βρίσει, να κάνει μηνύσεις, να βάλει την ασφάλεια και την αστυνομία να κάνουν εξακριβώσεις στους αγωνιστές της Επιτροπής Αλληλεγγύης κ.τ.λ.
Αυτή η νίκη αποκτά τεράστια σημασία. Είναι μια νίκη απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., δηλαδή μια απάντηση στις απολύσεις και στην φτωχοποίηση της ζωής μας. Μας δείχνει ότι παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς δύναμης μέσα στους χώρους εργασίας μπορούμε να πετυχαίνουμε νίκες. Μας δείχνει με ποίον τρόπο, δηλαδή με ποια πολιτική μπορούμε να πετύχουμε νίκες.
Τέλος, ο αγώνας στα GOODY΄ S Λ. Πύργου προστίθεται στους υπόλοιπους σημαντικούς και νικηφόρους αγώνες των εργαζομένων του κλάδου (Banquet, Καφεναί, Applebee's, Pizza Hut κτλ.). Επίσης κατάφερε να πυροδοτήσει έναν εξίσου σημαντικό και εν εξελίξει αγώνα, των εργαζομένων στα ζαχαροπλαστεία Χατζή, που μάχονται παρά την τρομοκρατία του εργοδότη, για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους και υπερασπίσουν τα εργατικά μας δικαιώματα.
Οι αγώνες αυτοί (GOODY΄ S, Χατζή, Μπαχαράκη, Χαλυβουργία, Coca cola κ.α.) αποκτούν καθοριστική σημασία καθώς είναι ζήτημα επιβίωσης για τους εργαζόμενους. Αποτελούν κομμάτι αυτού του παρατεταμένου κοινωνικού πολέμου και των αγώνων που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν η εργατική τάξη, η νεολαία και τα λαϊκά στρώματα ενάντια στην εξαθλίωση τους. Είναι η συνέχεια και η εξέλιξη του κινήματος των πλατειών και των γειτονιών,  με τις κορυφώσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα (τρεις 48ωρες Γενικές Απεργίες, ηρωικές συγκρούσεις στο Σύνταγμα κτλ.)
ΜΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
·                Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, δημιουργώντας σε κάθε χώρο δουλειάς τις δικές μας μορφές οργάνωσης (επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης, απεργιακές φρουρές). Εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίζουμε τη διάρκεια και την μορφή των κινητοποιήσεών μας καθώς και τα αιτήματά μας που θα πρέπει να είναι ενωτικά, ενάντια σε κάθε διάσπαση και κατακερματισμό που προωθεί τόσο η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΠΑΣΚΕ - ΣΥριζα όσο και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
·                Να προετοιμάσουμε και να οργανώσουμε τους αγώνες μας με μαχητικές μορφές πάλης, πηγαίνοντας τους χωρίς συμβιβασμούς μέχρι τέλους.
·                Να ενισχύσουμε - ανασυγκροτήσουμε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού αναλαμβάνοντας εμείς οι ίδιοι αυτή την υπόθεση, παίρνοντας τον αγώνα στα χέρια μας.
·                Να ενισχύσουμε τις Λαϊκές Συνελεύσεις όλων των συνοικιών για να αποτρέψουμε την εφαρμογή των Μνημονίων στην πράξη, αλλά και για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης, δημιουργώντας δίκτυα αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης.
     Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό που έδωσε και συνεχίζει να δίνει όλες της δυνάμεις για την οργάνωση και διεξαγωγή των παραπάνω αγώνων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να στηρίξουν, να ενισχύσουν, και να ενταχτούν, με όποιο τρόπο μπορούν, σε αυτή την προσπάθεια.
— Διαγραφή του χρέους. Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε. Εθνικοποίηση όλων των τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο.
— Απαγόρευση των Απολύσεων. Κατάργηση κάθε ελαστικής εργασίας. Σε κάθε επιχείρηση που κλείνει ή απολύει, δήμευση της περιουσίας των ιδιοκτητών και λειτουργία της κάτω από εργατικό έλεγχο. Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους, με 35ωρο-5νθήμερο-7ωρο.
— Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Εργατικός έλεγχος στις τιμές.
— Αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις. Στόχος μας 1.400 ευρώ κατώτερος βασικός μισθός για όλους. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας.
— Αύξηση των κοινωνικών δαπανών, δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, πρόγραμμα οικοδόμησης σχολείων, νοσοκομείων, εργατικών-λαϊκών κατοικιών και προστασίας του περιβάλλοντος.
— Άμεση επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία όλων των κλεμμένων και των οφειλών κράτους και εργοδοτών. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ