Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΩΝ PIZZA HUT KAI ΤΣΙ-ΤΣΙ ΦΑΙ



 Την Τρίτη 29/1 η διοίκηση της εταιρίας FOOD PLUS (Pizza HutKfc), καλεί αιφνιδιαστικά, συνάντηση όλων των στελεχών (διευθυντών κτλ) για να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον και την βιωσιμότητα των καταστημάτων της Θες/νίκης. Σε αυτήν την συνάντηση παρευρίσκετε άτυπα και αντιπροσωπεία εργαζομένων καθώς ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή και χωρίς να έχει προηγηθεί έγγραφη ανακοίνωση από την εταιρία για ενημέρωση και διαβούλευση! Σε αυτή τη συνάντηση σύσσωμη η διοίκηση έθεσε ωμά και εκβιαστικά το δίλλημα στους εργαζόμενους
Ότι για να γίνουν προσπάθειες και πλάνο σε επίπεδο μάρκετινγκ βασική προϋπόθεση είναι η μείωση των μισθών υπογράφοντας νέες ατομικές Συμβάσεις Εργασίας αλλιώς τα καταστήματα θα κλείσουν. Ότι αν σε κάποιο κατάστημα δεν υπογράψει έστω και ένας εργαζόμενος το κατάστημα θα κλείσει. Ότι όποιοι εργαζόμενοι δεν υπογράψουν θα τους «αποχωρήσουμε οικιοθελώς» με μεγαλύτερη αποζημίωση.
Οι εργαζόμενοι, που έχουν δημιουργήσει επιτροπή αγώνα εδώ και δύο χρόνια, κατάφεραν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις της εργοδοσίας η οποία κατέφυγε σε εκβιαστικά μέσα όπως την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων Λ. Νίκης και Χαριλάου για μια μέρα και της Καλαμαριάς επ΄ αόριστον. Οι εργαζόμενοι μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις αποφάσισαν να μη δεχτούν τα εκβιαστικά διλλήματα της εταιρίας και απαιτούν-Όλα τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά-Να επιστρέψουν όλοι στην εργασία τους-Να ξεκινήσουν συζητήσεις με την εργοδοσία από μηδενική βάση.
Την Παρασκευή 1/2 πρώην εργαζόμενοι του ψητοπωλείου ΤΣΙ-ΤΣΙ ΦΑΙ μαζί με μέλη της αντεπίθεσης των εργαζομένων στον επισιτισμό οργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας εξω από το εν λόγω κατάστημα στην Ευκαρπία διεκδικώντας δεδουλευμένα του 2011 και 2012.Η εργοδοσία προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να σταματήσει την κινητοποίηση κάλεσε την αστυνομία η οποία προσήγαγε7 άτομα (2 εργαζόμενους και 5 μέλη της αντεπίθεσης) στο Α.Τ. Πολίχνης  όπου η εργοδοσία  προχώρησε σε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση. Το εν λόγω αδίκημα επιφέρει αυτόφωρη διαδικασία και οι 7 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στο σημείο έσπευσαν αλληλέγγυοι που με συνθήματα ζητούσαν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. Υπό την πίεση της κινητοποίησης η εισαγγελέας έδωσε τελικά εντολή να αφεθούν ελεύθεροι. Στην εποχή που ζούμε, αυτή του κράτους έκτακτης ανάγκης, της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας τα απανωτά μνημόνιά τους μας έχουν μετατρέψει από εργαζόμενους σε δουλοπάροικους. Όσα δεν έχουν ήδη καταργηθεί από μισθούς, συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις, καταστρατηγούνται καθημερινά από τους εργοδότες με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης. Όσοι εργαζόμενοι οργανώνονται και αντιστέκονται σε όλα τα παραπάνω αντιμετωπίζονται με καταστολή και τρομοκρατία.
Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό καταγγέλλει την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία των παραπάνω επιχειρήσεων και στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους. Όπως στους νικηφόρους αγώνες που δώσαμε μαζί με τους συναδέλφους μας στα καταστήματα Χατζή, Goodys, Applebees,Banquet κ.α. έτσι και τώρα θα υπερασπίσουμε μέχρι τέλους κάθε δικαίωμα και κατάκτηση των εργαζομένων. Γι΄ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να σταθούν δίπλα στους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Να μην μείνει αναπάντητη καμία εργοδοτική επίθεση, κανένας εργαζόμενος μόνος του. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να οργανωθούν στο σωματείο επισιτισμού- τουρισμού και στην παράταξή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ