Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ - ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9 ΩΡΑ 18:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

  Ούτε Λουκέτα, Ούτε Απολύσεις – Εμπρός για Απεργίες και Καταλήψεις
 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Να διώξουμε τη χούντα της «Νέας» Συγκυβέρνησης και της Τρόικας

Επισιτισμός – Τουρισμός … Τα σύγχρονα κάτεργα
   Ο κλάδος του Επισιτισμού, του Τουρισμού και των Ζαχαρωδών έχουν μετατραπεί πλήρως σε σύγχρονα κάτεργα! Οι εργοδότες πληρώνουν άμα θέλουν, όποτε θέλουν και ότι θέλουν καταπατώντας έστω και τα λιγοστά εργατικά δικαιώματα που έχουν αφήσει όρθια η χούντα Σαμαρά – Βενιζέλου, η τρόικα, και η Ε.Ε. Έχουν καταργήσει στην πράξη ακόμη και την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας: 15 ευρώ για 12ωρες δουλειά χωρίς υπερωρίες στα ξενοδοχεία και στα ζαχαροπλαστεία, 2,5 – 3 ευρώ ωρομίσθια στον επισιτισμό, Δώρα και Επιδόματα ούτε για αστείο! Επίσης, ασφαλίζουν άμα θέλουν και όσο θέλουν, με συνέπεια να μην μπορούμε να πάμε σε έναν γιατρό αν αρρωστήσουμε! Η ανασφάλιστη εργασία στον κλάδο αγγίζει σε πολλές περιπτώσεις και το 95%, δημιουργώντας έτσι, της μαύρες τρύπες στα ασφαλιστικά μας ταμεία και κατά συνέπεια την κατάρρευσή τους. Φυσικά όποιος από εμάς προσπαθήσει να αντιδράσει και ζητήσει παραπάνω μεροκάματο, Δώρα ή υπερωρίες, αντιμετωπίζει τις απειλές, την εργοδοτική τρομοκρατία, την απόλυση! Και φυσικά η συγκυβέρνηση συνεχίζει να τους υποθάλπει να τους στηρίζει και να τους ευνοεί καταργώντας πλήρως την εργατική νομοθεσία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (Επιθεώρηση  - ΙΚΑ), δίνοντας «δωράκι» την μαθητεία/τσάμπα εργασία για τους ξενοδόχους, μειώνοντας το ΦΠΑ στην εστίαση κτλ.
Να τσακίσουμε τα Μνημόνια της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης
   Η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ προχωρά το καταστροφικό της έργο, για να ικανοποιήσει τις ορέξεις των κανίβαλων δανειστών–Τροϊκανών και των καπιταλιστών, με την συνεργασία των ΜΜΕξαπάτησης. Ως το τέλος Σεπτέμβρη, 12.500 εργαζόμενοι στο Δημόσιο πάνε άμεσα ή έμμεσα για απόλυση (μέσω διαθεσιμότητας-κινητικότητας-μετατάξεων) και φυσικά μεγαλύτερος αλλά άγνωστος αριθμός εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Μαζί με τους απολυμένους από το κλείσιμο μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, εργοστασίων κλπ, τα θύματα της πολιτικής της συμμορίας Βενιζέλου-Σαμαρά, θα φτάσουν τα 2 εκατομμύρια ανέργους. Την ίδια στιγμή τα ξεπουλάει όλα, όσο – όσο και με σκανδαλώδη τρόπο μέσω της συμμορίας του ΤΑΙΠΕΔ σε «επενδυτές» – αρπακτικά, κλείνει νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς, «συγχωνεύει»/καταργεί σχολεία. Πετάει μαζικά τη νεολαία έξω από το σχολείο με το «νέο εξεταστικό» – καρμανιόλα και την στρέφει στην ιδιωτική εκπαίδευση (βλ. ΙΕΚ) ή στο περιθώριο, όπως και τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώμματα στην ιδιωτική υγεία και ασφάλιση.
   Η εφαρμογή των Μνημονίων και τα ακόμα πιο σκληρά μέτρα που έρχονται, είναι όλεθρος για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Η κατάσταση δεν συμμαζεύεται πια. Μπροστά μας βρίσκονται οι «μαύρες τρύπες» των ασφαλιστικών ταμείων, το λουκέτο δεκάδων οργανισμών, οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο (που φέρνουν πολλαπλάσιες απολύσεις στον Ιδιωτικό τομέα), το λουκέτο χιλιάδων μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, η ιδιωτικοποίηση των πάντων (βλ. νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες, κ.λπ.), η κατάρρευση των κρατικών εσόδων, η εκτίναξη ελλειμμάτων και χρεών (δημόσιων και ιδιωτικών), η ανεργία – τέρας. 
   Ο ελληνικός καπιταλισμός, σε βαθιά ύφεση διαρκείας, έχει καταντήσει ένα κουφάρι, που μπορεί να φυτοζωεί μόνο με απανωτά ΜΕΤΡΑ – ΣΟΚ: νέες μειώσεις μισθών/συντάξεων αλλά και «ξαφνικός θάνατος» σχολείων και νοσοκομείων, τσουνάμι απολύσεων, κατασχέσεις σπιτιών και κάθε είδους εισοδήματος έναντι οφειλών στην εφορία, κατάσχεση καταθέσεων (ό,τι έχει απομείνει στους μικροκαταθέτες), πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, φυλακίσεις για χρέη π.χ. 300 ευρώ! 
   Για να διατηρείται αυτό το σάπιο σύστημα πάνω στα πτώματά μας, απαιτεί στραγγάλισμα των ελευθεριών μας, ένα μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, στα όρια μιας δικτατορίας: Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, πραξικοπήματα τύπου ΕΡΤ, επιστρατεύσεις, ΜΑΤ, στρατόπεδα συγκέντρωσης, ξύλο και τρομοκρατία. Αυτή η επιλογή των καπιταλιστών και των πολιτικών τους επιτελείων (βλ. συγκυβέρνηση) οπλίζει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που μαχαιρώνουν μετανάστες και αριστερούς, και διάφορους τραμπούκους σαν τον ελεγκτή που δολοφόνησε τον 19χρονο Θανάση πετώντας τον έξω από το τρόλεϊ στο Περιστέρι. Παρόμοιες εταιρείες τραμπούκων θα αναλάβουν και την είσπραξη των εσόδων για το κράτος και τις τράπεζες.
   
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
   Με το πραξικόπημά στην ΕΡΤ, ο Σαμαράς νόμιζε ότι ντύθηκε με τον αυτοκρατορικό μανδύα της πυγμής. Όμως ο αγώνας και η κατάληψη στην ΕΡΤ άνοιξαν ένα νέο δρόμο, για όλους τους εργαζόμενους, για να οργανώσουμε μια νικηφόρα αντίσταση στις απολύσεις και τα λουκέτα. Η αντίσταση των εργαζομένων στην ΕΡΤ, στους Δήμους, στο Δημόσιο, είχαν αποτέλεσμα την κατάρρευση της τρικομματικής και αδυνάτισαν τα κόμματα και τους υποστηρικτές των Μνημονίων. Έδειξαν ότι δεν είμαστε ραγιάδες να μας κυβερνούν με το βούρδουλα των επιστρατεύσεων, των ΜΑΤ και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, οι Σαμαράδες και Βενιζέλοι, τα ακροδεξιά αποβράσματα που έχουν μαζέψει στα «πολιτικά» επιτελεία τους, μια κλίκα πλουσίων και οι υπηρέτες τους από το σάπιο πολιτικό σύστημα. Οι πρώτες κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ, στους Δήμους, σε Υγεία-Παιδεία, δείχνουν τη διάθεση και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Όμως όσο ο χρόνος της τελειώνει η συγκυβέρνηση γίνεται πιο λυσσασμένη και επικίνδυνη – γι’ αυτό ο αγώνας θα είναι μακρύς και σκληρός, χρειάζεται οργάνωση και σχέδιο:
  Οι συνάδελφοι μας στον Καφεναί μας δείχνουν τον δρόμο
   Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, οι εργαζόμενοι του καφέ - μπαρ Καφεναί σηκώσανε ξανά το κεφάλι (βλ κινητοποιήσεις του 2010) και απαίτησαν τα δεδουλευμένα τα Δώρα και τα ένσημα τους. Η εργοδοσία με διάφορες μεθοδεύσεις προσπαθεί να αποφύγει την αποπληρωμή των χρεών της προς τους εργαζόμενους. Παράλληλα προσπαθεί να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους που αντιδρούν και διεκδικούν τα δικαιώματά τους και έτσι προχώρησε σε άκυρες και καταχρηστικές απολύσεις 4 συναδέλφων. Έτσι οι εργαζόμενοι, δημιουργώντας μια επιτροπή αγώνα και με την βοήθεια του Συνδικάτου Επισιτισμού –Τουρισμού ξεκίνησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις  για να γυρίσουν πίσω στην δουλεία τους, για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Ο αγώνας αυτός είναι παραδειγματικός, μας δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο που πρέπει να παλέψουμε όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, όλοι οι εργαζόμενοι συνολικά. Τέλος, ο αγώνας αυτός, προστίθεται στους υπόλοιπους σημαντικούς και νικηφόρους αγώνες, που έδωσαν οι εργαζόμενοι του κλάδου μας (Banquet, Pizza Hut, Χατζή Applebee's, Goody’ s, Ble κτλ.)
ΜΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
  Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, δημιουργώντας σε κάθε χώρο δουλειάς τις δικές μας μορφές οργάνωσης (επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης, απεργιακές φρουρές). Εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίζουμε τη διάρκεια και την μορφή των κινητοποιήσεών μας καθώς και τα αιτήματά μας. Να προετοιμάσουμε και να οργανώσουμε τους αγώνες μας με μαχητικές μορφές πάλης (απεργίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις, αυτοδιαχείριση) πηγαίνοντάς τους χωρίς συμβιβασμούς μέχρι τέλους. Να ενισχύσουμε - ανασυγκροτήσουμε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού αναλαμβάνοντας εμείς οι ίδιοι αυτή την υπόθεση, παίρνοντας τον αγώνα στα χέρια μας, αλλάζοντας τους συσχετισμούς  και διώχνοντας τους γραφειοκράτες. Να δημιουργήσουμε Επιτροπές Δράσης στις γειτονιές για να αποτρέψουμε την εφαρμογή των Μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων στην πράξη, αλλά και για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της ανθρωπιστικής κρίσης, δημιουργώντας δίκτυα αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, αυτοοργάνωσης και αυτοάμυνας.
  Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό που έδωσε και συνεχίζει να δίνει όλες της τις δυνάμεις για την οργάνωση και διεξαγωγή των παραπάνω αγώνων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να στηρίξουν, να ενισχύσουν, και να ενταχτούν, με όποιο τρόπο μπορούν, σε αυτή την προσπάθεια.
  — Διαγραφή του χρέους. Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε. Έξω από το Ευρώ και την Ε.Ε. Εθνικοποίηση όλων των τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο.
  — Απαγόρευση των Απολύσεων. Κατάργηση κάθε ελαστικής εργασίας. Σε κάθε επιχείρηση που κλείνει ή απολύει, δήμευση της περιουσίας των ιδιοκτητών και λειτουργία της κάτω από εργατικό έλεγχο. Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους, με 35ωρο-5νθήμερο-7ωρο. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Εργατικός έλεγχος στις τιμές.
  — Αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις. Στόχος μας 1.400 ευρώ κατώτερος βασικός μισθός για όλους. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας.
  — Αύξηση των κοινωνικών δαπανών, δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, πρόγραμμα οικοδόμησης σχολείων, νοσοκομείων, εργατικών-λαϊκών κατοικιών και προστασίας του περιβάλλοντος.
  — Άμεση επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία όλων των κλεμμένων και των οφειλών κράτους και εργοδοτών. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ