Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ- ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!



ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ!
Οι εργοδότες στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού, που χρόνια τώρα βγάζουν τεράστια κέρδη στις πλάτες των εργαζομένων, έχουν μετατρέψει πλήρως τα καταστήματα του κλάδου, σε σύγχρονα κάτεργα! Οι εργαζόμενοι του κλάδου, μένουν απλήρωτοι από 3 μήνες και πάνω, είναι ανασφάλιστοι ή μισοασφαλισμένοι, δώρα και επιδόματα ούτε για αστείο και μάλιστα όταν τολμήσουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, αντιμετωπίζουν απειλές, την εργοδοτική τρομοκρατία και την απόλυση.
Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω είναι η δολοφονία του 28χρονου Τάσου Ντούπη, το απόγευμα της Τρίτης 19/11 έξω από εστιατόριο στην Ομόνοια. Ο 28χρονος είχε πάει στο κατάστημα που εργαζόταν η κοπέλα του, για να ζητήσουν τα δεδουλευμένα που της χρωστούσε η εργοδοσία. Ο εργοδότης αρνήθηκε να δώσει τα δεδουλευμένα που χρωστούσε και έτσι πήρε τηλέφωνο έναν πυγμάχο-μπράβο της γειτονιάς, ώστε να «καθαρίσει» και να τελειώσει το θέμα. Έτσι, ο συγκεκριμένος μπράβος ανέλαβε κατευθείαν δράση και ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον 28χρονο, για δεδουλευμένα μόλις 700 ευρώ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ- ΦΑΣΙΣΤΕΣ  ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!
Αυτή η δολοφονία εντάσσεται μέσα στο κλίμα τρομοκράτησης, εκφοβισμού, ποινικοποίησης των αγώνων και των διεκδικήσεων και κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού δικαιώματος. Είναι αποτέλεσμα των καθαρά φασιστικών μνημονίων που επιβάλλουν συγκυβέρνηση- τρόικα- ΔΝΤ. Για να επιβάλλουν συνεχώς μέτρα-ταφόπλακα στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στήνουν ένα τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, με τα ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και τις φασιστικές συμμορίες, που πλέον με ένα τηλεφώνημα από τον κάθε εργοδότη, έρχονται για να «καθαρίσουν» από κάθε διεκδίκηση δεδουλευμένων και αντίσταση στις αυθαιρεσίες τους. Αυτό είναι το «success story» της χουντικής συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, που πατάει επί πτωμάτων, για να επιβάλλει το «νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη.
Σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολείο, γειτονιά ….
ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!
Μ’ έναν μόνο τρόπο μπορούμε να τους νικήσουμε : Με ένα ταξικό μέτωπο, όλης της εργατικής τάξης και μαζί των θυμάτων των μνημονιακών πολιτικών, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, που θα επιβάλλει στον δρόμο τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, με οργάνωση και σύγκρουση παντού ενάντια στη συγκυβέρνηση, τα Μνημόνια, το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και τον φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό. Με Επιτροπές Δράσης και Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, σε κάθε σχολείο και σχολή, να αποτρέψουμε την εφαρμογή των Μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων στην πράξη, αλλά και για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της ανθρωπιστικής κρίσης, δημιουργώντας δίκτυα αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, αυτοοργάνωσης και αυτοάμυνας απέναντι στην τρομοκρατία εργοδοτών και συγκυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ