Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ & ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ !


Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,
            Την Πέμπτη 17/4/2014, η εργοδοσία του ‘’ΚΑΦΕΝΑΙ’’ και πλέον ‘’ΜΥΡΣΙΝΗ’’, έστειλε με δικαστικό επιμελητή στα σπίτια των 4 απολυμένων-πρώην εργαζομένων του ‘’ΚΑΦΕΝΑΙ’’, καθώς και σε 3 μέλη της παράταξής μας ( οι 2 από αυτούς εκλεγμένοι στο Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού ), αγωγή με την οποία ζητάει από τον κάθε έναν από τους ‘’εναγόμενους’’, το ποσό των 19.995 Ευρώ. Χαρακτηριστικά , στην αγωγή ( η οποία είναι 43 σελίδες πλήρους παραληρήματος), αναφέρεται : ‘’Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να μου καταβάλουν το ποσό των 19.995 ευρώ ο καθένας από αυτούς με την επιφύλαξη να ικανοποιηθώ κατά το ποσό των 45 ευρώ από το ποινικό δικαστήριο ενώπιον του οποίου θα παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγουσα, νομιμοτόκως από την επίδοση της παρούσης. Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να παραλείπουν στο μέλλον τη διάδοση ψευδών, συκοφαντικών και προσβλητικών της τιμής και της υπόληψής μου και μειωτικών της προσωπικότητάς μου γεγονότων με απειλή χρηματικής ποινής 5.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης που θα εκδοθεί. Να επιβληθεί προσωπική κράτηση ενός έτους σε βάρος των εναγόμενων ως μέσο εκτέλεσης της απόφασης που θα εκδοθεί. Να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί ως προς το καταψηφιστικό της σκέλος και να καταδικαστούν οι αντίδικοι στη δικαστική μου δαπάνη’’.
            Είναι φανερό πως η εργοδοσία στον ‘’ΚΑΦΕΝΑΙ’’ και πλέον ‘’ΜΥΡΣΙΝΗ’’, πλήρως εναρμονισμένη και παίρνοντας αέρα από την άθλια και χουντική συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, του ‘’success story’’, της τεχνητής εξόδου στις αγορές, της ανάπτυξης που ήρθε(!) και του δολοφονικού πρωτογενούς πλεονάσματος που το πέτυχαν με το αίμα στην κυριολεξία της εργατικής τάξης  και των φτωχών λαικών στρωμάτων αλλά κυρίως με το τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που στήνει η συγκυβέρνηση για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργοδοτών, τραπεζιτών , του μεγάλου κεφαλαίου και τις ορέξεις των Τροικανών ( Ε.Ε.), θέλει να ποινικοποιήσει τον δίκαιο και παραδειγματικό αγώνα των απολυμένων-πρώην εργαζομένων στον ‘’ΚΑΦΕΝΑΙ- ΜΥΡΣΙΝΗ’’. Είναι ακριβώς η ίδια τακτική που ακολουθείται από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και των ΜΜΕξαπάτησης, ειδικότερα μετά την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., όπου έχει απαγορευτεί στην πράξη κάθε πορεία , διαμαρτυρία και όποτε επιχειρείται να γίνει πνίγεται στα χημικά και στο ξύλο, για να διατηρηθεί ο νόμος- των εργοδοτών καπιταλιστών- και η τάξη του ‘’success story’’ και της ‘’επερχόμενης ανάπτυξης’’ ( Σκουριές, εκπαιδευτικοί, Μπαχαράκης κ.ά.πολλά). Φυσικά, όλα αυτά σημαίνουν επί της ουσίας την καταπάτηση και την εξαφάνιση των εργατικών δικαιωμάτων , την ‘’κινεζοποίηση’’ της εργατικής δύναμης, τον εξευτελισμό σε συνδυασμό με την αφαίρεση των κοινωνικών και πολιτικών ελευθεριών, που κατακτήθηκαν με πολύ αίμα από την εργατική τάξη και τους αγώνες της. Άκρως σημαντικό, είναι και η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού από την συγκυβέρνηση  και τα ΜΜΕξαπάτησης ότι δήθεν έχουμε τελειώσει με τα μνημόνια! Είναι ήδη, όμως, στα σκαριά ένα νέο μνημόνιο, όπως κι αν το πουν, που προβλέπει εκτός των άλλων την κατάργηση του ν.1264, δηλαδή την απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία  και της συνδικαλιστικής δράσης.
         Σαν Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό, δηλώνουμε πως στεκόμαστε από την αρχή και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα των απολυμένων-πρώην εργαζομένων στον ‘’ΚΑΦΕΝΑΙ-ΜΥΡΣΙΝΗ’’ μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, γιατί είναι ένας παραδειγματικός αγώνας απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που ζούμε στον κλάδο αλλά και παντού και θα υπερασπίσουμε μέχρι τέλους τα εργατικά, κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που έχουν κατακτηθεί με το αίμα της εργατικής τάξης και των λαικών στρωμάτων. Σ’αυτήν την κατεύθυνση κινείται η παράταξή μας όλα αυτά τα χρόνια που παρεμβαίνει, επιδεικνύοντας στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια ένα αγωνιστικό πρόσωπο. Όπως στον αγώνα των εργαζομένων στο Banquet, στα Applebees, στα Goodys, στην Pizza Hut, στον Χατζή , στα Ble και σε άλλα καταστήματα έτσι και τώρα είμαστε δίπλα στους απολυμένους του ‘΄ΚΑΦΕΝΑΙ-ΜΥΡΣΙΝΗ’’ και στον δίκαιο αγώνα τους. Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων ΔΕΝ θα περάσει! Σας καλούμε να στηρίξετε και να ενισχύσετε με όποιον τρόπο μπορείτε τον αγώνα των απολυμένων. Να οργανωθείτε στο Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού και στην Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό και να δημιουργήσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, για να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την πρωτοφανή επίθεση στα δικαιώματά μας και στις ελευθερίες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ