Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ & Η ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !
Ø    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ
Ø    ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΤΡΟΙΚΑ - ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ – ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Η απροκάλυπτη πλέον και άκρως επικίνδυνη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, απέναντι στα δικαιώματα μας και τις κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Τρόικας, του ΔΝΤ, των εργοδοτών και του κεφαλαίου. Όσο κι αν προσπαθούν να μας ξεγελάσουν με ψέματα και «success story», ο πολιτικός τους χρόνος έχει τελειώσει. Οι δηλώσεις περί «εξόδου από τα μνημόνια», «φως στο τούνελ» , περί «φοροελαφρύνσεων» κλπ., προσκρούουν στους εκατοντάδες θανάτους από πείνα, έλλειψη ρεύματος, νερού, στέγης, περίθαλψης, φαρμάκων και ταυτόχρονα σημαίνουν νέα πιο σκληρά μέτρα και νέα μνημόνια, όπως και να τα ονομάσουν.
Για να πετύχουν τους άθλιους, σκοτεινούς στόχους τους, πέρα απ’ την ωμή βία και καταστολή, προσπαθούν να ενοχοποιήσουν για την κρίση, τους εργαζόμενους (ιδιαίτερα στο δημόσιο), την Αριστερά, τις απεργίες, τους συνδικαλιστές, το «πελατειακό κράτος» που οι ίδιοι δημιούργησαν, τους μετανάστες κ.α. Χρόνια τώρα προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ενοχική συνείδηση στις εργατικές και λαϊκές μάζες, ότι «φταίμε όλοι», «μαζί τα φάγαμε», «όλοι ίδιοι είναι» κ.λπ. Παράλληλα, χτίζουν ένα μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ασφαλίτες), απέναντι σε όποιον αγωνίζεται και αντιστέκεται, για να περάσουν νέα μνημόνια, νέα μέτρα και να αναβαθμίσουν την επίθεση στα κοινωνικά, πολιτικά και εργατικά δικαιώματα.

Θέλουν να επιβάλλουν στην πράξη το «νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη», στο όνομα της «ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας» και για να το πετύχουν αυτό πρέπει να καταργήσουν κάθε έννοια συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών και να ποινικοποιήσουν τους αγώνες (εργατικούς και κοινωνικούς). Με την κήρυξη των απεργιών ως παράνομες και καταχρηστικές, τις επιστρατεύσεις, τις μηνύσεις/αγωγές κατά Σωματείων, Συνδικαλιστών ή αγωνιστών στον ιδιωτικό τομέα ή τα πειθαρχικά και τις διώξεις στο δημόσιο, στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές, προετοιμάζουν το έδαφος για την κατάργηση του συνδικαλιστικού νόμου 1264, νομιμοποιούν το «lock out» των εργοδοτών σε περίπτωση απεργίας των εργαζομένων και γενικότερα «δίνουνε τα ρέστα τους» για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργοδοτών, στο όνομα της «ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας».
Η εργοδοσία στο κατάστημα «Φούρνος του Λάμπρου», πιστό παράδειγμα
Στο κατάστημα ‘’Φούρνος του Λάμπρου’’ (Θες/νίκη), που εδώ και κάποιους μήνες πρώην εργαζόμενοι, κινητοποιούνται με παραστάσεις διαμαρτυρίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα, τα ένσημα, τα δώρα και επιδόματα τους ( τα οποία στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού όπως και γενικά δεν δίνονται από τους εργοδότες), η εργοδοσία πιάνοντας το κλίμα της εποχής, προσπαθεί να ποινικοποιήσει έναν δίκαιο αγώνα και να τρομοκρατήσει εργαζόμενους και αλληλέγγυους με απειλές, διώξεις και με μία αστυνομοκρατούμενη περιοχή τις ώρες των παραστάσεων διαμαρτυρίας. Η κινητοποίηση της αστυνομίας είναι τόσο μεγάλη που για μια παράσταση διαμαρτυρίας σε ένα κατάστημα κινητοποιούνται 3 και 4 διμοιρίες(!), για να προστατέψουν την επιχείρηση και τα συμφέροντα του εργοδότη. Και σα να μην φτάνει αυτό εργοδότης και αστυνομία προκαλούνε συνεχώς τους αλληλέγγυους που βρίσκονται στην κινητοποίηση, τους επιτίθενται και τους απειλούνε με μηνύσεις κλπ. Η στάση του εργοδότη στο συγκεκριμένο κατάστημα, δεν είναι τυχαία και δεν είναι η μόνη. Απέναντι σε αγωνιστικές και ριζοσπαστικές μορφές εργατικών διεκδικήσεων (Καφεναί, Μπαχαράκης, Εκπαιδευτικοί, Coca cola, Φούρνος του Λάμπρου κλπ), οι εργοδότες και η θλιβερή συγκυβέρνηση, έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση και τρομοκρατία, Για όλα φταίει ο συνδικαλισμός, οι «αχάριστοι» εργαζόμενοι που συνέχεια ζητάνε και διεκδικούνε. Χαρακτηρίζουνε συμμορία και εκβιαστές συνδικαλιστές, καταδικάζουνε αγωνιστές και αλληλέγγυους ενώ στην πραγματικότητα αυτοί οι ίδιοι (συγκυβέρνηση, Τρόικα, εργοδότες και τα τσιράκια τους), στο όνομα της κρίσης τους, τρομοκρατούν και αρπάζουν δικαιώματα και κατακτήσεις.
Σαν Αντεπίθεση των Εργαζομένων (συνδικαλιστική παράταξη της Ο.Κ.Δ.Ε.) δεν έχουμε κρύψει ποτέ την πίστη και την υποστήριξή μας σε κάθε προσπάθεια άμεσης, δυναμικής και ενεργητικής εργατικής/κοινωνικής διεκδίκησης, καθώς και στην ανάγκη γενίκευσης, ενοποίησης και συντονισμού τους. Δεν έχουμε κρύψει ποτέ την πίστη μας στην ίδια την εργατική τάξη και στην ανάγκη αυτοοργάνωσης και ενότητας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς, αφού είναι το όπλο μας για να σταματήσουμε αυτήν την απροκάλυπτη και σφοδρή επίθεση στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, που κατακτήθηκαν με σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες.


ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ