Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΑΝΤΙ–ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΌΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΙΣ  4  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Συνάδελφοι – ισσες,
Η νέο-μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., προσπαθώντας να αποδείξουν στους τοκογλύφους – δανειστές της Ε.Ε.-ΔΝΤ, «ότι δεν είναι ηλίθιοι» περνάνε άμεσα στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων και των προαπαιτούμενων, στην εφαρμογή του 3ου και σκληρότερου μνημονίου. Κόντρα και ενάντια στις προσδοκίες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, επιχειρούν με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου να εξαφανίσουν την Κοινωνική Ασφάλιση. Όλα αυτά έρχονται να πέσουν πάνω σε μια οικονομία χρεοκοπημένη χωρίς καμιά προοπτική «ανάπτυξης» και μια κοινωνία που συνεχώς εξαθλιώνεται από την εφαρμογή των μνημονίων και όλων των βάρβαρων μέτρων.

Η Κοινωνική Ασφάλιση…στο απόσπασμα!
Το νέο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, δεν είναι μια κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση όπως θέλουν να το εμφανίζουν ο Τσίπρας και η παρέα του, υπέρ των αδυνάτων, που θα σώσει τα ασφαλιστικά ταμεία από την οικονομική κατάρρευση, θα μειώσει λίγο τις συντάξεις κλπ. Ακριβώς το αντίθετο, επιχειρούν να διαλύσουν κάθε έννοια της Κοινωνικής Ασφάλισης, τον χαρακτήρα και την δομή της, μετατρέποντάς την από κοινωνικό δικαίωμα σε προνόμιο και ατομική υπόθεση του καθενός. Αφαιρώντας από τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, κάθε δίχτυ προστασίας, κάθε ανάχωμα, κάθε όπλο απέναντι στην κρίση και στις επιθέσεις των εργοδοτών και των κυβερνήσεων, μετατρέποντας την κοινωνία σε ζούγκλα.
Η Κοινωνική Ασφάλιση ξεκίνησε μέσα από τα ταμεία αλληλεγγύης των εργαζομένων, ταμεία που χρηματοδοτούνταν από τις εισφορές μας (ένσημα), όπου ουσιαστικά ένα κομμάτι του μισθού παρακρατούνταν κι επέστρεφε στην κοινωνία με την μορφή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της σύνταξης, των επιδομάτων κλπ. Έτσι, είχε το δικαίωμα ο καθένας από εμάς που είχε χτυπηθεί από την κρίση και όλη αυτή την επίθεση, να έχει πρόσβαση σε δωρεάν φάρμακα, περίθαλψη, σύνταξη και επιδόματα (όπως επίδομα ανεργίας), δηλαδή μια στοιχειώδης αλλά αξιοπρεπής επιβίωσης όλων. Τώρα, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καταργείται όχι απλά ένα δικαίωμα, αλλά το ίδιο το δικαίωμα στην ζωή!
Υπεύθυνοι για την κατάρρευση των ασφαλιστικών μας ταμείων… κράτος και εργοδότες
Όλοι αυτοί που βγάζουν «κραυγές» πως το ασφαλιστικό μας σύστημα καταρρέει, αυτοί που με τα μνημόνιά τους ρίχνουνε το βάρος της κρίσης σε εμάς τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους κλπ, είναι αυτοί που χρεοκόπησαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, βάζοντας χέρι σε αυτά, με τα «θαλασσοδάνεια», τζογάροντας τα αποθεματικά στο χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα, το PSI το 2011 κλπ, αλλά και με την ανοχή, νομιμοποίηση και θεσμοθέτηση της εισφοροδιαφυγής, της μαύρης και ελαστικής εργασίας, τα καταστρέψανε και τώρα ρητορεύουν πως αυτοί θα λύσουν το πρόβλημα! Οι ίδιοι, δηλαδή, οι λεηλάτες αυτοπροτείνονται και σαν σωτήρες μας!
Το νομοσχέδιο - ταφόπλακα αναλυτικά…
1.                       Ένα ταμείο για όλους και παροχές (φάρμακα, σύνταξη, επιδόματα πρόνοιας κλπ), ανάλογα με το τι εισφορές δίνεις! Δηλαδή, αν κάποιος από εμάς χτυπήσει ή αρρωστήσει, και χρειάζεται ένα φάρμακο ή νοσηλεία για να γίνει καλά, θα νοσηλεύεται τόσο όσο είναι οι εισφορές του ή θα του δίνεται το φάρμακο (μισό ή και καθόλου), ανάλογα με το τι έχει δώσει.
2.                       Τεράστιες μειώσεις των ήδη υπαρχουσών συντάξεων, με τις συνέπειες να είναι δολοφονικές, για όλους τους ανέργους και την νεολαία, οι οποία ζει ουσιαστικά με την ήδη μικρή σύνταξη των γονιών και των παππούδων.
3.                       Καταργούνται, πρακτικά και οι επικουρικές συντάξεις, οι οποίες όπως και αυτές προέρχονταν από δικές μας εισφορές, που μας κρατούνταν από το αντίστοιχο ξεχωριστό ασφαλιστικό ταμείο (επικουρικό). Επομένως, έχουμε και άλλη μείωση των ήδη υπαρχουσών συντάξεων.
4.                       Πλέον δεν θα υπάρχει όριο κατώτατης σύνταξης, δηλαδή αυτό που ίσχυε μέχρι και πριν λίγους μήνες, (660 ευρώ το 2009, 392,7 ευρώ με το νόμο Λοβέρδου).
5.                       Το επίδομα ανεργίας, το επίδομα κατά της φτώχειας, το ΕΚΑΣ (βοήθημα σε ευπαθής κοινωνικές ομάδες και κυρίως σε μεγάλους ανθρώπους) και άλλα επιδόματα αλληλεγγύης, θα δίνονται μόνο από το κράτος και αυτό θα γίνεται μόνο με αυστηρά κριτήρια και αν τα οικονομικά του κράτους είναι σε καλή κατάσταση. Δηλαδή, καταργούνται με τις συνέπειες να τις γνωρίζουμε όλοι!
6.                       Από 1.1.2016, η σύνταξη όπως την γνωρίσαμε μέχρι τώρα, δεν υπάρχει! Από δω και πέρα, σύνταξη θα είναι το άθροισμα εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης. Η εθνική σύνταξη, θα δίνεται (?) αποκλειστικά από το κράτος, σαν φιλοδώρημα (384 ευρώ και με προϋποθέσεις), και μόνο σε όσους θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης γήρατος και ταυτόχρονα έχουν 40 έτη νόμιμη παραμονή στη χώρα! και η ανταποδοτική σύνταξη, η οποία, θα υπολογίζεται με βάση το τι έχεις δώσει στο ασφαλιστικό σου ταμείο!
Η κατάσταση στον κλάδο μας….. θα επιδεινωθεί ραγδαία
Ο κλάδος του Επισιτισμού – Τουρισμού - Αρτοζαχαροπλαστείων, είναι ένας κλάδος στον οποίο εργάζεται αρκετά μεγάλος αριθμός εργαζομένων, κυρίως νέων σε ηλικία. Σε αυτόν τον κλάδο, ο οποίος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυθαιρεσίας των εργοδοτών, ακόμα και την εποχή προ-μνημονίων, οι επιπτώσεις του νέου νομοσχεδίου θα είναι δραματικές. Ένα σημαντικό κομμάτι νεολαίας και ανέργων, που μέχρι τώρα ζούσαν από την σύνταξη γονιών-παππούδων, πλέον δεν θα έχουν την δυνατότητα ούτε καν στα βασικά είδη επιβίωσης – πόσο μάλλον για έναν καφέ και φαγητό! Ακόμη, πρέπει να ξεκαθαριστεί και το ζήτημα της «αύξησης» των εργοδοτικών εισφορών, το οποίο είναι ένας μύθος για να το χρησιμοποιούν οι εργοδότες και να απειλούν τους εργαζόμενους. Οι εργοδοτικές εισφορές στα χρόνια των μνημονίων έχουν μειωθεί 3 φορές (!).
Η επίθεση αυτή μας αφορά όλους …
Το νομοσχέδιο, που προετοιμάζεται και θα είναι χειρότερο από αυτό που προαναφέρθηκε, μιας και οι δανειστές-τοκογλύφοι όπως χαρακτηριστικά είπαν, ζήτησαν αγελάδα και τους έφεραν γάτα (!), δείχνει τις προθέσεις όλων αυτών που μας έχουν καταστρέψει την ζωή, το βιοτικό μας επίπεδο και τα όνειρα. Δεν αφορά σε καμία περίπτωση μόνο τους τωρινούς συνταξιούχους, αλλά κυρίως την νέα γενιά εργαζομένων και την νεολαία, που προσπαθούν να την ρίξουν στον κάλαθο των αχρήστων, να περάσουν μια αντίληψη ατομικοποίησης, μια λογική ο ένας να πατήσει στο πτώμα του άλλου για να επιβιώσει, με λίγα λόγια μια ζούγκλα!
Δεν θα τους επιτρέψουμε να αφανίσουν μια ολόκληρη κοινωνία!
Θέλουν να μας κάνουν να γίνει συνείδησή μας πως, δεν πρόκειται να πάρουμε σύνταξη, δεν θα έχουμε δικαίωμα στην περίθαλψη, στην υγεία, στην μόρφωση, στην ίδια την ζωή. Κι όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνει συνείδησή μας, συνάδελφοι! Αυτοί μας λεηλατήσανε τα ασφαλιστικά μας ταμεία, αυτοί κερδίζουν από την κρίση, αυτοί είναι ενωμένοι να μας κατασπαράξουν και να καταργήσουν δικαιώματα ενός αιώνα! Δεν πρέπει και δεν θα τους το επιτρέψουμε. Αν αυτοί είναι μία φορά ενωμένοι απέναντί μας, εμείς πρέπει να είμαστε δέκα φορές. Γιατί, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και δεν παζαρεύουμε τα συμφέροντα των πολλών σε μια κλίκα αρχανθρώπων.
Πρέπει να τους σταματήσουμε – Να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο - έκτρωμα!
-  Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να δημιουργήσουμε επιτροπές αγώνα σε χώρους εργασίας και γειτονιές ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Να προετοιμάσουμε την απεργία στις 4/2 και να πραγματοποιήσουμε καμπάνιες ενημέρωσης και δράσης σε χώρους εργασίας, σχολεία/σχολές, γειτονιές, να διαδώσουμε παντού ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει!
-  Να προχωρήσουμε σε απεργίες και μαχητικές διαδηλώσεις. Να καταστρώσουμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο μάχης ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με κεντρικές διαδηλώσεις, διαδηλώσεις και εκδηλώσεις σε γειτονιές, να εργαστούμε για μια γενική απεργία διαρκείας, την οποία δεν μπορεί και δεν θέλει να αναλάβει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία (η ΓΣΕΕ το καλοκαίρι είχε συνταχτεί με τους αντιδραστικούς του «Μένουμε Ευρώπη»).
-  Να ξηλώσουμε τα μνημόνια στην πράξη. Να απαιτήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, σταθερή εργασία, δουλειά για τους ανέργους, επιδόματα ανεργίας δίχως προϋποθέσεις. Να αντισταθούμε στην προοπτική μιας αποκτηνωμένης κοινωνίας με «συντάξεις» των100 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ