Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Να τελειώνουμε άμεσα με τα μνημόνια και τους υπηρέτες τους … πριν μας αποτελειώσουν!



Συνάδελφοι – ισσες, στον Επισιτισμό, τον Τουρισμό, τα Αρτοζαχ/στεία:
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πνιγόμενη τόσο από την αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική της όσο και από τις πολιτικές εξελίξεις εντός και εκτός χώρας (πολιτική κρίση σε πολλές χώρες της Ε.Ε., εκλογή Τραμπ κτλ) φέρνει από την πίσω πόρτα ένα ακόμη μνημόνιο. Οι απατεώνες του Τσίπρα και της παρέας του μας αραδιάζουν ένα σωρό ψέματα, περί αντί-μετρων που θα αντισταθμίσουν την ζημιά, περί προγράμματος ανασυγκρότησης της οικονομίας και μείωσης της ανεργίας κτλ. Δεν πείθουν κανέναν!
Παρά τις όποιες διαφωνίες μεταξύ των ευρωπαίων τοκογλύφων και του ΔΝΤ, η επίθεση προς εμάς τους εργαζόμενους, την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, θα είναι κολοσσιαία ώστε να «κλείσει η αξιολόγηση»! Σε μια οικονομία που δεν αντέχει άλλο, όντας διασωληνωμένη και μια κοινωνία που έχει ξεπεράσει τα όριά της, το νέο/προκαταβολικό 4ο μνημόνιο θα είναι η ταφόπλακά μας.

Επισιτισμός - Τουρισμός…. «βιομηχανία» εργασιακής εκμετάλλευσης…
Οι εργοδότες στον κλάδο, εξελίσσονται στη μεγαλύτερη μαφία. Στον Επισιτισμό, η τρομοκρατία, η απλήρωτη-ανασφάλιστη εργασία, η καθημερινή καταπάτηση της αξιοπρέπειάς μας, η μη καταβολή δώρων-επιδομάτων κλπ, κυριαρχούν. Στον Τουρισμό, που καυχούνται πως είναι η βαριά βιομηχανία της οικονομίας, οι ξενοδόχοι διατηρούν ή αυξάνουν τα κέρδη τους, φυσικά πάνω στις πλάτες μας, με τις συμβάσεις μαθητείας, την απλήρωτη εργασία, τα εξοντωτικά ωράρια. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με τις Κλαδικές Συμβάσεις στον Επισιτισμό και τα Ζαχαρώδη, που παρόλο τις κατάπτυστες διαιτητικές αποφάσεις που εκδόθηκαν από τον μνημονιακό πλέον Ο.ΜΕ.Δ., οι εργοδότες στον κλάδο δεν έμειναν ικανοποιημένοι. Έτσι, κατέθεσαν αγωγή με σκοπό να ακυρώσουν την ήδη περιορισμένη ισχύ των Συμβάσεων (αφού δεν είναι Υποχρεωτικές), ζητώντας περισσότερη εκμετάλλευση, περισσότερο αίμα, ουσιαστικά να μην υπάρχουν Συμβάσεις!
Κάτω τα νέα μέτρα για τα «εργασιακά», το αφορολόγητο κτλ
1.    Μετά το πόρισμα των «σοφών», η άθλια κυβέρνηση του Τσίπρα με τις ευλογίες και των παλιών μνημονιακών (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ), θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα για τα «εργασιακά». Νέα μείωση του κατώτατου μισθού, κατάργηση των Δώρων και των εναπομείναν επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα. Περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων Κατάργηση επί της ουσίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας λόγω μη «αντιπροσωπευτικότητας» των Συνδικάτων. Απαξίωση και παρεμπόδιση της πιο στοιχειώδους λειτουργίας των Συνδικάτων με την αλλαγή στον τρόπο λήψης αποφάσεων για απεργίες, επαναφορά ενός ιδιότυπου λοκ αουτ από τους εργοδότες.
2.    Θα μειώσουν το αφορολόγητο περίπου στα 5.500 ευρώ ώστε να υφαρπάξουν ακόμα περισσότερο χρήμα ακόμη και από τους πολύ χαμηλόμισθους.
3.    Θα πετσοκόψουν ακόμη περισσότερο τις συντάξεις κόβοντας «την προσωπική διαφορά», εφαρμόζοντας την νέα Εθνική σύνταξη και επαναϋπολογίζοντας τις ήδη υπάρχουσες συντάξεις.
4.    Θα ξεπουλήσουν όσο-όσο, ότι απέμεινε από τις δημόσιες επιχειρήσεις ΔΕΗ, ΕΥΑΘ κτλ
Μαχητικοί αγώνες – Αυτοοργάνωση – Γενική Απεργία Διαρκείας!
Συνάδελφοι - ισσες, πρέπει άμεσα να οργανωθούμε όλοι στο Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Θες/νίκης, να δημιουργήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς επιτροπές αγώνα, οι οποίες θα αποτρέπουν στην πράξη απολύσεις, μειώσεις μισθών και καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Με παραστάσεις διαμαρτυρίας /καταλήψεις και αυτοδιαχείριση σε όσα καταστήματα κλείνουν και μας πετάνε στο δρόμο. Να προετοιμάσουμε μια Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με στόχο να μην περάσουν αυτά τα μέτρα και να ρίξουμε άλλη μια μνημονιακή κυβέρνηση. Οι αγώνες των συναδέλφων στην Θες/νίκη (Banquet, Applebee’s, Pizza-hut, Χατζής, Ble, Kαφεναί κ.ά.), μας δείχνουν τον δρόμο και τον τρόπο. Σ’ αυτόν τον δρόμο κινείται η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργώντας και υποστηρίζοντας τέτοιους παραδειγματικούς και μαχητικούς αγώνες.
  Κατάργηση των μνημονίων, διαγραφή του χρέους, έξω από Ε.Ε./Ευρώ-Καθιέρωση εθνικού νομίσματος.
  751 ευρώ βασικό μισθό. Επιβολή πληρωμής των μισθών και των Δώρων. Επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, για να υπογραφούν Κλαδικές Συμβάσεις, υποχρεωτικές για όλους.
Κανένας εργαζόμενος χωρίς ασφάλιση! Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους .Εθνικοποίηση όλων των τομέων κλειδιά της οικονομίας (Τράπεζες, Μεγάλες Επιχειρήσεις, Εργοστάσια που κλείνουν), κάτω από Εργατικό Έλεγχο.
Υπεράσπιση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών/δημοκρατικών δικαιωμάτων/ελευθεριών.
   Για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων που θα επιβάλει όλα τα παραπάνω στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ