Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Aιφνιδιαστικό λουκέτο στα «Τodaylicious» Kαμάρας

Στις 15/2 η εργοδοσία στα «Todaylicious» Καμάρας, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στους 4 εργαζόμενους της επιχείρησης, το κλείσιμο του καταστήματος, όπως και έγινε στις 22/2. Με συνοπτικές διαδικασίες και με την δικαιολογία πως «δεν βγαίνει», πέταξε στον δρόμο της ανεργίας 4 εργαζόμενους. Μάλιστα, ο ένας εργαζόμενος, είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Θες/νίκης και μέλος της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό. Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη προαναγγελία κλεισίματος του καταστήματος, έγινε μια ημέρα μετά την έγγραφη γνωστοποίηση στην εργοδοσία, της εκλογής του συναδέλφου στο Δ.Σ. του Συνδικάτου!.

Οι μεθοδεύσεις και οι συνδικαλιστικές απολύσεις δεν θα περάσουν!
Στο συγκεκριμένο κατάστημα, τα προηγούμενα χρόνια, η υπό-ασφαλισμένη εργασία ήτανε κανόνας, με 6ήμερα σε αντίθεση με ότι δηλωνόταν στην Επιθεώρηση Εργασίας και φυσικά ούτε λόγος για Δώρα, Επιδόματα, Άδειες, Κυριακές, Αργίες κλπ. και με συνθήκες πλήρους εντατικοποίησης. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, ο συνάδελφος Μ.Κ., με την βοήθεια του Συνδικάτου και ειδικότερα της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων, ξεκίνησε μια προσπάθεια διεκδίκησης των δεδουλευμένων/δικαιωμάτων και οργάνωσης των συναδέλφων στο Συνδικάτο. Με την δημιουργία της «Επιτροπής Αγώνα» μέσα στο κατάστημα και έπειτα από καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας, 3 πρώην συνάδελφοι πήραν τελικά τα δεδουλευμένα τους.
Ταυτόχρονα, ο συνάδελφος Μ.Κ. είχε προχωρήσει σε καταγγελίες, σε ΙΚΑ και Επιθεώρηση Εργασίας, με την εργοδοσία να καθυστερεί την εκδίκαση των υποθέσεων, παίρνοντας 3-4 αναβολές(!), ενώ δεν του έχει καταβάλλει το παραμικρό ποσό μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, ο συνάδελφος Μ.Κ. έχει καταθέσει και αγωγή, για διαφορές δεδουλευμένων, στην οποία έχει δικαιωθεί εν μέρει και η έφεσή του (για το συνολικό ποσό) εκδικάζεται στις 4/3! Ωστόσο, η επιβολή της εργατικής νομοθεσίας και ο συνδικαλισμός μέσα στο κατάστημα, δεν άρεσαν καθόλου στον εργοδότη, ο οποίος μεθόδευσε το κλείσιμο της επιχείρησης, προκειμένου να απαλλαγεί από τον συγκεκριμένο εργαζόμενο-υποκινητή. Χαρακτηριστικά σε τηλεφωνική συνομιλία με τον συνάδελφο, παραδέχθηκε πως «δεν μπορεί και δεν θέλει(!)» να τον μεταφέρει σε άλλο κατάστημά του, λόγω και της συνδικαλιστικής του δράσης.
Η «Κανονικότητά» τους είναι μια απάτη… Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!
Οι συγκεκριμένες μεθοδεύσεις και η απόλυση του συναδέλφου, μόνο τυχαία δεν είναι. Οι εργοδότες, εκμεταλλευόμενοι όλο το μνημονιακό «οπλοστάσιο», θέλουν να επιβάλλουν με λύσσα σε όλους τους εργαζόμενους ένα Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης, όπου Νόμος θα είναι τα συμφέροντα και τα κέρδη τους. Στόχος τους είναι η μετατροπή μας σε δουλοπάροικους, χωρίς δικαιώματα και κυρίως ο αφανισμός του συνδικαλισμού από κάθε χώρο εργασίας! Αυτό φαίνεται, όχι μόνο από τις μεθοδεύσεις του συγκεκριμένου εργοδότη, αλλά και από την επίθεση που δέχονται οι απολυμένοι διανομείς στο Πατσατζίδικο «Τσαρούχας».
Ως Αντεπίθεση των Εργαζομένων, θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τον απολυμένο συνάδελφο Μ.Κ., όπως κάνουμε ήδη και με τους απολυμένους συναδέλφους στον «Τσαρούχα». Η συγκεκριμένη επίθεση, αφορά όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και όχι μόνο. Για την επιβολή των δικών μας συμφερόντων/δικαιωμάτων, καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν αυτόν τον δίκαιο αγώνα μέχρι την νίκη.

·                     Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στον συνάδελφο
·                    
Να επαναπροσληφθεί άμεσα ο συνάδελφος σε άλλο κατάστημα του ίδιου εργοδότη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ