Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

KΑΤΩ ΤΑ «ΞΕΡΑ» ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!


ΌΛΟΙ/ΕΣ : Δευτέρα 11 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί,
στην πλατεία Δημοκρατίας στο Βαρδάρη
Κανένας συνάδελφος μόνος του- Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
Στις 6/2, στο ψητοπωλείο «Οδός Μερακλή» στoν Βαρδάρη, όπου και εργαζόταν, ο συνάδελφος διανομέας φαγητού Β.Κ., δέχτηκε επίθεση από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού κι όλα αυτά επειδή ένας «πελάτης» παραπονέθηκε ότι ο συνάδελφος τον στραβοκοίταξε(!)». Έτσι, όταν επέστρεψε από την παραγγελία που είχε να παραδώσει, ο ιδιοκτήτης τον τραβούσε από το γιακά, τον έσπρωχνε επί δέκα λεπτά  και τον απειλούσε ότι «θα τον κατεβάσει στο υπόγειο και θα τον θάψει», ότι «θα βάλει μπράβους και θα τον βρούνε νεκρό σε χαντάκι» κ.α.! Την ίδια στιγμή, ο συνάδελφος εργαζόταν για τρεις μήνες υπό-ασφαλισμένος (4 ώρες/μέρα), ενώ εργαζόταν εξαήμερο-δωδεκάωρο, με δικό του μηχανάκι και βενζίνες και ταυτόχρονα δεν του καταβλήθηκε και το δώρο Χριστουγέννων!

Το συγκεκριμένο περιστατικό, αποτελεί το τέταρτο συνεχόμενο περιστατικό εργοδοτικής βίας απέναντι σε συνάδελφο διανομέα το τελευταίο διάστημα και μόνο τυχαίο και μεμονωμένο δεν είναι. Αντιθέτως, επιβεβαιώνει την βαρβαρότητα του Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης, που λυσσασμένα επιθυμούν να επιβάλλουν οι εργοδότες σε όλους τους χώρους δουλειάς, στηριζόμενοι σε όλους τους μνημονιακούς-αντεργατικούς νόμους και στην άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (και όλους τους μνημονιακούς). Είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, η μη πληρωμή/κλοπή των Δώρων από τους εργοδότες, περιμένοντάς μας έξω από τα ΑΤΜ υπό την απειλή της απόλυσης, οι δώδεκα νεκροί συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις, οι ξυλοδαρμοί/απειλές και η καταπάτηση της αξιοπρέπειάς μας.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, μόνο εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο. Έχοντας ως παράδειγμα την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, με τους διανομείς να οργανώνονται σε αυτήν και στο Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού, να δημιουργήσουμε σε κάθε χώρο εργασίας και κλάδο τις δικές μας επιτροπές, ως το μόνο μέσο υπεράσπισης και επιβολής των δικών μας δικαιωμάτων. Ως Αντεπίθεση των Εργαζομένων, δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητες τέτοιες επιθέσεις/απειλές από εργοδότες σε συναδέλφους μας και θα είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο στην πράξη και όχι στα λόγια. Να στείλουμε στον κάλαθο της ιστορίας και αυτήν την κυβέρνηση, αλλά και όλους τους μνημονιακούς που καραδοκούν να εφαρμόσουν ακόμη χειρότερα μέτρα εναντίον μας και να διαλύσουμε το μνημονιακό καθεστώς που μας έχει επιβληθεί, για την επιβολή μιας Κυβέρνησης των Εργαζομένων, για τα δικά μας συμφέροντα και την αξιοπρέπειά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ