Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Ειδικό Εποχικό Βοήθημα 2021

Ενημερωτικό Δελτίο

Συνάδελφοι – ισσες, στον Επισιτισμό, τον Τουρισμό, τα Αρτοζαχ/στεία:

(σερβιτόροι, μάγειρες, διανομείς, μπουφετζήδες, λαντζιέρηδες, πωλητές, ταμίες κ.ά.)

Ειδικό Εποχικό Βοήθημα 2021

Οι Συνάδελφοι – ισσες που εργάζονται ή εργάστηκαν στον κλάδο (κατά την περίοδο του 2020) δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα από τον ΟΑΕΔ (508,20€) αρκεί να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι εργαζόμενοι τουριστικών και επισιτιστικών επαγγελμάτων πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος 2020, 75 τουλάχιστον ημερομίσθια και όχι περισσότερα από 240. Επίσης κατά την χρονική περίοδο από 1η Οκτωβρίου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2020, πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει λιγότερα από 50 ημερομίσθια.

Δικαιούχοι είναι επίσης και οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2021, που κατά το έτος 2020 εργάζονταν στον κλάδο και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2021, εφ’ όσον το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 €. Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2021 και μετά, ανεξάρτητα από το ποσό της σύνταξης τους, καθώς και όσοι κατετάγησαν προκειμένου να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία από 11/9/2021 και μετά, εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις.

Δεν είναι δικαιούχοι όσοι συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης κατά τον χρόνο καταβολής του βοηθήματος. Στη περίπτωση που η τακτική επιδότηση ανεργίας εμπίπτει μέσα στην περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/09 – 30/11), τότε το εποχιακό βοήθημα συμψηφίζεται με το αντίστοιχο ποσό της τακτικής ανεργίας.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά από τις 14/9, ενώ η υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα ξεκινήσει στις 20/9. Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet. Συγκεκριμένα η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Ειδικό εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ.

·      Ηλεκτρονική Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία ο ενδιαφερόμενος να δηλώνει κατά περίπτωση αν:

·      ασκεί αποκλειστικά το επάγγελμα του κλάδου του

·      δεν συμμετέχει σε πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ, το μεγαλύτερο διάστημα του οποίου περιλαμβάνεται στο έτος καταβολής

Για τη διασφάλιση της παροχής, ο δικαιούχος οφείλει ν' αποτυπώνει με προσοχή το ΑΦΜ, τον ΑΜ ΙΚΑ και το IBAN του ατομικού του λογαριασμού ταμιευτηρίου ή όψεως Εθνικής Τραπέζης, στον οποίο θα πρέπει να αναφέρεται ως πρώτος δικαιούχος το όνομα του ως πρώτου δικαιούχου. Η πληρωμή του βοηθήματος στον δικαιούχο γίνεται με πίστωση του λογαριασμού, που θα έχει δηλώσει στην Ηλεκτρονική Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ

*Το ειδικό εποχικό βοήθημα καταβάλλεται κάθε χρόνο από 10/09 – 30/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ