Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΩΡΑ!

ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/9, ΠΡΟ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6μμ

Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Συνάδελφοι–ισσες, στον Επισιτισμό, τον Τουρισμό, τα Αρτοζαχ/στεία: (σερβιτόροι, μάγειρες, διανομείς, μπουφετζήδες, λαντζιέρηδες, πωλητές, ταμίες κ.ά.)

 

Ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του, έρχονται στη ΔΕΘ να ολοκληρώσουν την καταστροφή που ήδη έχουν ξεκινήσει. Δεν αφήσανε τίποτα όρθιο! Με τις πρόσφατες πυρκαγιές που κατάκαψαν σχεδόν όλη την χώρα και τις συνέπειές αυτών να φέρνουν άμεση χειροτέρευση του βιοτικού μας επιπέδου (πλημμύρες, οικονομική καταστροφή χιλιάδων οικογενειών κλπ). Είναι επικίνδυνοι για την υγεία μας! Στο μέτωπο της πανδημίας, συνεχίζουν να αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Οι νεκροί από την διαχείριση τους για την πανδημία ξεπερνούν τους 13.000!, ενώ τα κρούσματα ξεκίνησαν πάλι την ανοδική πορεία. Με αφορμή τους εμβολιασμούς, εξαπολύουν την ανήθικη και εγκληματική τους επίθεση, με το μέτρο των αναστολών εργασίας (δηλαδή την απόλυση) όσων υγειονομικών δεν κάνανε το εμβόλιο. Το συγκεκριμένο μέτρο βέβαια, θα εφαρμοστεί και στον δικό μας κλάδο τις επόμενες ημέρες, ενώ και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού υποχρέωσαν όλους τους ανεμβολίαστους συναδέλφους στον κλάδο να πληρώνουν από την τσέπη τους ένα από τα δύο τεστ την εβδομάδα!.

Η υπόθεση του εμβολιασμού στα δικά μας χέρια! Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, με στόχο την προστασία της ίδιας μας της τάξης και της κοινωνίας. Απέναντι σε ακροδεξιούς-σκοταδιστές που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την δυσπιστία/μπέρδεμα που υπάρχει σε μερίδα φτωχών λαικών στρωμάτων. Κύριος στόχος μας όμως είναι ο αγώνας απέναντι και σε αυτήν την κυβέρνηση, που μας φέρνει δυστυχία, φτώχεια και εξαθλίωση.

Οι επιθέσεις τους είναι ολομέτωπες.. Να τους σταματήσουμε! Ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του, με απόλυτο θράσος ενώ μπουκώνουν με μπόλικο χρήμα «κολλητούς» και επιχειρηματίες, συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο απέναντι στα δικαιώματά μας : 1. Στην εργασία, με το καταστροφικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, καταργώντας όποιο εργατικό δικαίωμα μας είχε απομείνει και δίνοντας το δικαίωμα στους εργοδότες να μας αναγκάζουν να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ. 2. Με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. 3. Με τις τρομακτικές αυξήσεις σε ρεύμα, φυσικό αέριο και αγαθά πρώτης ανάγκης, όπου αποτελούν άλλη μια έμμεση μείωση του μισθού μας!. 4. Στην εκπαίδευση με τον ν.Χρυσοχοίδη-Κεραμέως.

Καταστολή… το μόνο μέσο για να μας «πείσουν»! Πως αλλιώς θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν στην πράξη όλα τα παραπάνω μέτρα ; Εφόσον δεν έχουν πλέον κανένα λαϊκό έρεισμα και αποδοχή, ενισχύουν τις ορδές των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ κλπ, για να επιβάλλουν με τα γκλομπ ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης προσπαθώντας να διαλύσουν οποιαδήποτε «εστία αντίστασης» των εργαζομένων.

Ο κλάδος μας «πρότυπο» εργοδοτικής αυθαιρεσίας! Στον κλάδο του Τουρισμού, παρόλο τον πακτωλό χρημάτων και τις εκτιμήσεις τους, η αλήθεια είναι ότι ήδη έχει μπει πωλητήριο σε περισσότερα από 1500 ξενοδοχεία ανά την χώρα. Ταυτόχρονα, εφαρμόστηκε πλήρως το ν.Χατζηδάκη αυτή την σεζόν, με τα εξαντλητικά ωράρια και το φαινόμενο ένας συνάδελφος να κάνει δουλειές για 3 πόστα (λόγω μείωσης προσωπικού), να κυριαρχεί. Οι εργοδότες στην εστίαση, θέλοντας να «ρεφάρουν» για την προηγούμενη περίοδο, δεν τηρούσαν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με τις φραστικές (και όχι μόνο) επιθέσεις, την υπο-ασφαλισμένη εργασία και τις «ατομικές συμφωνίες» (συμψηφισμός κυριακών-δώρων κλπ με μισθό, δηλαδή 7ήμερο, πρωί με βράδυ, με λιγότερα χρήματα), να είναι πλέον ο κανόνας. Στους διανομείς, τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα ολοένα και πληθαίνουν, με την κυβέρνηση να αφήνει απροστάτευτους τους συναδέλφους. Ταυτόχρονα, έχει μπει ήδη σε πλήρη εφαρμογή το καθεστώς τύπου «WOLT» (προσπάθεια γιαυτό και στην E-food), μετατρέποντας τους συναδέλφους σε «συνεργάτες», ελεύθερους επαγγελματίες, χωρίς σταθερό μισθό και δικαιώματα.

Δεν πάει άλλο – Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Οι αγώνες των διανομέων, μπουφετζήδων, σερβιτόρων στον κλάδο (βλέπε πατσατζίδικο «Τσαρούχας», ρεστοράν Banquet, ζαχαροπλαστεία Χατζή/Ble, Applebees, Καφεναί, Goodys, Pizza Hut, Todaylicious, E-Food και την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων), μας δείχνουν ότι όταν είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε πολλά. Η σύγκρουση αυτή όμως πρέπει να δοθεί από όλους τους εργαζόμενους. Να εγγραφούμε στο Συνδικάτο μας, να οργανώσουμε τους συναδέλφους μας δημιουργώντας Επιτροπές Αγώνα σε κάθε κατάστημα, ώστε να σπάσουμε στην πράξη τον μαζικό εκφοβισμό, την ατομικοποίηση και την τρομοκρατία που θέλουν να επιβάλλουν κυβέρνηση-εργοδότες.

Να γίνει η αρχή από την Διαδήλωση της ΔΕΘ!

 ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΕΚΕΙ!

       ΈΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!

 Ø  Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη. Καμία έκπτωση στα εργατικά δικαιώματα, μείωση αποδοχών/ωρών εργασίας, απόλυση. Κάτω το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης.

Ø Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας υποχρεωτικές για όλους με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς!

Ø Αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας από τους εργοδότες. Σε διαφορετική περίπτωση να κλείνουν. 

Ø Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για τα ΜΜΕξαπάτησης και την Αστυνομία. Για ένα πραγματικό Κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας για όλους. Υγεία και Περίθαλψη Δημόσια και Δωρεάν για όλους. Καμία απόλυση-αναστολή εργασίας. Εθνικοποίηση των φαρμακοβιομηχανιών και κρίσιμων υποδομών.

Ø Άμεση ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών(ΣΕΠΕ-ΕΦΚΑ)-αυστηρότερα πρόστιμα στους εργοδότες.

Ø Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

Ø Διαγραφή του Χρέους. Έξω από Ευρώ και ΕΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ