Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ ΨΩΜΙ!

ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Τρίτη 9/11, συγκέντρωση 10.30 πμ Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Συνάδελφε-ισσα, δεν πάει άλλο η κατάσταση που ζούμε στους χώρους δουλειάς με :

Ø Την απλήρωτη και ανασφάλιστη ή υπο-ασφαλισμένη εργασία μας.

Ø Την μη καταβολή/κλοπή Δώρων, επιδόματος αδείας, νυχτερινών, Κυριακών/Αργιών και τους συμψηφισμούς όλων αυτών στον μισθό.

Ø Την εντατικοποίηση της εργασίας μας και τις απειλές των εργοδοτών για απόλυση, αν τολμήσεις να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου.

Ø Τις μεγάλες αυξήσεις σε ρεύμα, φυσικό αέριο, βασικά τρόφιμα και ενοίκια, που σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη μείωση στον πενιχρό μισθό μας!

                               Η νίκη στον αγώνα στην E-food....

                                         μας έδειξε τον δρόμο!

Η μεγαλειώδη νίκη των συναδέλφων διανομέων στην Ε-food, μας έδειξε πως όταν είμαστε αποφασισμένοι και οργανωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά! Δεν είμαστε μόνοι, όπως μας θέλουν οι εργοδότες μας. Έχουμε και αξιοπρέπεια και την δύναμη! Δεν πάει άλλο – Να διεκδικήσουμε :

Ø  Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υποχρεωτική για όλους, με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς.

Ø  Κατάργηση του εργατοκτόνου νόμου Χατζηδάκη. Καμία έκπτωση στα εργατικά δικαιώματα, καμία μείωση αποδοχών/ωρών εργασίας - απόλυση!

Ø  Επιδότηση των συναδέλφων σε Τουρισμό και Επισιτισμό, που δεν δούλεψαν φέτος με επίδομα ανεργίας. Όχι στον παράλογο διαχωρισμό εν μέσω πανδημίας σε εργαζόμενους με και σε εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

Ø  Αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας από τους εργοδότες, άμεση ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών (ΣΕΠΕ-ΕΦΚΑ) – αυστηρότερα πρόστιμα στους εργοδότες. Σε διαφορετική περίπτωση να τους κλείνουν!


ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ