Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Όλοι/ες στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ της ΔΕΘ: Σάββατο 9/9, 6μμ Αγ. Σοφίας με Εγνατία

Όλοι/ες στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ της ΔΕΘ:

Σάββατο 9/9, 6μμ Αγ. Σοφίας με Εγνατία

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΦΤΩΧΕΙΑ – ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ – ΠΟΛΕΜΟ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ!

Μόλις 2 μήνες μετά την επανεκλογή του, ο Μητσοτάκης έρχεται στη Δ.Ε.Θ. για να αναγγείλει το αιματοβαμμένο πρόγραμμα της κυβέρνησης ΝΔ. Με περίσσιο θράσος, αφού έχουν αφήσει στο έλεος του «112» αλλά και νεκρούς μετανάστες και ντόπιους από τις πυρκαγιές,  υπο-στελεχώνουν τα νοσοκομεία αφήνοντας πίσω νεκρούς πριν καν φτάσουν εκεί, με το επιτελικό τους μπάχαλο να οργιάζει! Η «σταθερότητα» που λένε συνεχώς, σημαίνει συνεχής διάλυση-ιδιωτικοποίηση όποιου δημόσιου αγαθού απέμεινε (Υγεία-Παιδεία-Μεταφορών-Ενέργειας), με εγκληματικές συνέπειες για όλους εμάς τους εργαζόμενους και νέους, όπως αποδείχτηκε πρόσφατα και με το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη. Για να συνεχίσουν να ταΐζουν μια χούφτα επιχειρηματιών- που μόνο στόχο έχουν να αρπάζουν και να διαλύουν κάθε τι δημόσιο και δωρεάν που κατακτήθηκε με τους αγώνες μας, θα προσπαθήσουν να μας «πείσουν» με γκλομπς, νομοσχέδια, δικαστήρια, απολύσεις σε όποιον το αμφισβητήσει.

Την ίδια στιγμή, που εμείς οι εργαζόμενοι, στενάζουμε καθημερινά με τους λογαριασμούς, τα δυσθεόρατα ενοίκια και τρομάζουμε μόνο στην σκέψη με τις τιμές που θα συναντήσουμε στο σούπερ μάρκετ για να καλύψουμε βασικές ανάγκες, κάποιοι «ειδικοί»- καταστροφείς, μας μιλάνε πως είμαστε στο σωστό δρόμο και όλα πάνε καλά! Και η ακρίβεια δεν είναι κάτι ουρανοκατέβατο όπως μας λένε, αλλά επακόλουθο της διάλυσης του πρωτογενούς τομέα και της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά και την προσπάθεια των εργοδοτών να βγάλουν τα σπασμένα πάνω μας, αυξάνοντας κι άλλο τα κέρδη τους! Μας παίρνουν τα σπίτια για χρέος 1000 ευρώ, χαρίζοντάς τα στα funds για να ανεβάζουν τα ενοίκια και μείς να μην έχουμε που να μείνουμε! Είναι τόση η λύσσα της κυβέρνησης εναντίον εργαζομένων και φτωχών, που το επόμενο διάστημα θα κατεβάσουν προς ψήφιση, «για χάρη της σταθερότητας», 120 νομοσχέδια – απορρυθμίσεις! Μερικά από αυτά αφορούν : 1. Διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, προς όφελος των ιδιωτών και αυτών που μπορούν πλέον να σπουδάσουν, 2. Διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, ενός άκρως σημαντικού τομέα για την επιβίωσή μας και 3. Το νέο νομοσχέδιο για την από-ρρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την μετατροπή μας σε σύγχρονο δούλο, που θα δουλεύει όλη μέρα για να πληρώνει!

Κάτω τα χέρια από το 5μερο, 8ωρο, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα! –

ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ!

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, παρόλο που γελοία πρόσωπα όπως ο Άδωνις, προσπαθούν να το παρουσιάσουν πως προστατεύει τους εργαζόμενους, αντιθέτως μας αφήνει έρμαιο στις ορέξεις των εργοδοτών, είναι η συνέχεια και χειροτέρευση προηγούμενων νομοσχεδίων (ΣΥΡΙΖΑ, Βρούτση, Χατζηδάκη) και θέλει να μας μετατρέψει σε ατομικοποιημένους δούλους, που θα πηγαίνουμε σπίτι (αν μπορούμε να το πληρώνουμε), μόνο για να κοιμόμαστε! Πιο συγκεκριμένα : 1. Η θεσμοθέτηση των συμβολαίων μηδενικών ωρών, όπου ο εργοδότης 24 ώρες πριν θα σε ενημερώνει πότε και ποιες ώρες σε χρειάζεται, δηλαδή ένας εργαζόμενος-υπηρέτρια, που ανάλογα αν έχει ή δεν έχει δουλειά στο μαγαζί θα δουλεύει και για όσο υπάρχει φόρτος. 2. Η δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες μέχρι τη συμπλήρωση 13 ωρών/ημέρα, πράγμα που καταργεί το 5νθήμερο-8ωρο στην πράξη, «δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αυξήσουμε τον μισθό μας»! Προφανώς δε χρειάζεται για αυτούς τους «ειδικούς» να αυξηθούν οι μισθοί μας για να ζήσουμε αξιοπρεπώς, αλλά πρέπει να δουλεύουμε μέχρι λιποθυμίας και θανάτου, μιας και έτσι θα γλιτώσουνε και νωρίς από την σύνταξή μας! 3. Η νομιμοποίηση του 6ημερου εργασίας, παρέχοντας το τυράκι της προσαύξησης 40% του ημερομισθίου της 6ης ημέρας εργασίας, δηλαδή νομιμοποίηση του εργαζόμενου δούλου που θα δίνει και τη ζωή του πάνω στη μηχανή του καφέ, πάνω στο μηχανάκι, μέσα στην κουζίνα κλπ, για να πληρώνει τους υπεύθυνους της κατάντιας του (ιδιώτες ενέργειας, φόρους, Σκλαβενίτιδες που έχουν θησαυρίσει από αυτή την κατάσταση) 4. Η δυνατότητα σε όσους εργοδότες εφαρμόσουν οικειοθελώς την ψηφιακή κάρτα εργασίας, να μην υποχρεούνται να δηλώνουν τις υπερωρίες στο ‘’ΕΡΓΑΝΗ’’, δηλαδή ο εργοδότης με την απειλή της απόλυσης, θα βάζει τον εργαζόμενο να χτυπάει την κάρτα μόλις τελειώσει το ωράριό του και έπειτα θα συνεχίζει να δουλεύει για όσες ώρες χρειαστεί, φυσικά χωρίς προσαυξήσεις και ακόμα χειρότερα απλήρωτος. 5. Επιστέγασμα όλων των παραπάνω και για την παραδειγματική τιμωρία, ποινικοποίηση των αγώνων και διεκδικήσεων είναι πως πλέον η προστασία της απεργίας και η περιφρούρησή της ποινικοποιούνται με βαριές ποινές φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών και χρηματικού προστίμου τουλάχιστον 5000€. Είναι τόσο το μένος τους που νομοθετούν την ποινική δίωξη ακόμα και για υποτιθέμενη “ψυχολογική βία” εναντίον όσων “επιθυμούν να εργαστούν”, κάτι το οποίο είναι ασαφές και είναι φανερό πως μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους μόνο και μόνο για να τρομοκρατήσει και να παθητικοποιήσει τους εργαζόμενους. 6. Φυσικά, για να ρίξει και στάχτη στα μάτια, το νομοσχέδιο προβλέπει και την αύξηση (επαναφορά) του προστίμου στα 10.500 ευρώ, για όποιον εργοδότη υποδηλώνει εργαζόμενο, λες και με όλα τα παραπάνω δε θα δίνετε η δυνατότητα στον εργοδότη να το κάνει ή λες και με την υποστελέχωση και την διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών (ΙΚΑ-ΣΕΠΕ), θα πραγματοποιούνται έλεγχοι.

Εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού, γνωρίζουμε πολύ καλά την εργοδοτική αυθαιρεσία και τους τραμπουκισμούς-ξυλοδαρμούς που αντιμετωπίσαμε και σε αυτή την σεζόν (Πάργα, Ρόδο, Κρήτη κά). Μπορεί τέτοιες μορφές «απασχόλησης», ατομικοποίησης και δουλοποίησης να δοκιμάστηκαν στον κλάδο μας (freelancing, υποδηλωμένη εργασία, εργαζόμενος διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή), ωστόσο με αυτό το νομοσχέδιο επιχειρείται η γενίκευση του εργαζόμενου-δούλου και να γίνει αποδεκτή η υποταγή στην αδιέξοδη λογική του να δουλεύει κανείς όλη μέρα για ένα ξεροκόμματο.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ – ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ…. ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ!

Σα να μη φτάνουν όλα τα παραπάνω, ο Μητσοτάκης πλέον ως άλλος «ηγεμόνας», παίρνει πρωτοβουλίες για την ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ως πιστό σκυλί των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια μήπως αρπάξει ότι περισσότερο μπορεί ή ακόμη και να μας οδηγήσει σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Την ίδια στιγμή, που διαλύουν ότι δημόσιο έχει απομείνει για τις ανάγκες μας, που βιάζουν τους μισθούς και τα δικαιώματά μας, αυξάνουν τρομακτικά τους πολεμικούς εξοπλισμούς! Και φυσικά για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κοινωνική αγανάκτηση που γεννούν η ακρίβεια, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι πλειστηριασμοί και το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, γιγαντώνει το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Ένα Κράτος αστυνομοκρατούμενο, που οι συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΡΑΣΗ θα κάνουν ότι θέλουν, θα πυροβολούν εν ψυχρώ και θα συλλαμβάνουν στο σωρό.

ΩΣ ΕΔΩ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ! Απέναντι στην «παράλυση» και την υποταγή των ηγεσιών των Συνδικάτων (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΜΕ) μπροστά σε αυτή την επίθεση, η μόνη λύση βρίσκεται στις δικές μας δυνάμεις και τους δικούς μας αγώνες! Η λύση δεν θα έρθει με μια ψήφο στις εκλογές ή με λογικές ψήφισε στις εκλογές και θα σου λύσουμε το πρόβλημα, γιατί δυστυχώς η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο πιεστική και αφόρητη. Πρέπει να μάθουμε να συζητάμε για τα προβλήματά μας στο χώρο εργασίας μας και πως από κοινού θα ορθώσουμε τοίχος απέναντι στον εργοδότη, που μας ξεζουμίζει. Να οργανωθούμε στο Συνδικάτο μας όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι, γιατί το Συνδικάτο είναι δικό μας και όχι κάποιων «ειδικών» που έχουν μόνο στόχο τις καρέκλες και την επίδειξη δύναμης! Με αρχή την διαδήλωση της ΔΕΘ, να δείξουμε στην πράξη πως όλα αυτά τα σχέδια κυβέρνησης-εργοδοτών θα μας βρουν απέναντι, να είναι μια μαζική διαδήλωση απόρριψης και καταδίκης αυτής της πολιτικής που μας θέλει δούλους – και αφήνει στάχτες κι αποκαΐδια στο πέρασμά της!

 

Ø  Να μην περάσει το Νέο νομοσχέδιο των δούλων! Κατάργηση του εκτρώματος Χατζηδάκη και του freelancing - να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Άμεση ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ø  Να εφαρμοστεί από τους εργοδότες η Κλαδική Σύμβαση στον Επισιτισμό-Τουρισμό ΤΩΡΑ!

Ø  Αγώνας για λιγότερη δουλειά – δουλειά για όλους χωρίς μείωση αποδοχών. 35ωρο, πενθήμερο, και δημόσιες παραγωγικές επενδύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, μισθοί σύμφωνα με τις ανάγκες μας με αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ø  Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, κρατικοποίηση κάτω από εργατικό έλεγχο των τομέων κλειδιών της οικονομίας και των επιχειρήσεων που απολύουν. Βαριά φορολογία στο κεφάλαιο – να πληρώσουν οι πλούσιοι. Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, ασφάλιση.

Ø  Σταμάτημα των πολεμικών εξοπλισμών – διεθνιστική αλληλεγγύη με το τούρκικο προλεταριάτο 

     Διαγραφή του χρέους, έξω από την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς όπως το ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ