Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 7-2-2012


Γενική  Πολιτική  Απεργία  Διαρκείας
Να Διώξουμε τη Χούντα Παπαδήμου, την Τρόικα, την ΕΕ
 
  Ένας πρωτοφανής εκβιασμός των εργαζόμενων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας έχει ξεκινήσει από την τροϊκανή κυβέρνηση του Παπαδήμου, τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους, τους μεγαλοδημοσιογράφους, διάφορους πανεπιστημιακούς και άλλους απατεώνες, για το τί θα σημάνει η έξοδο της χώρας από το ευρώ και την ευρωζώνη.
Λένε: «θα γίνουμε Αλβανία και Β. Κορέα», «δεν θα έχουν τα παιδιά μας (!) γάλα», «δεν θα έχουμε νοσοκομεία και σχολεία», «δεν θα έχουμε πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα», «θα γυρίσουμε στη δεκαετία του ’50», «το εθνικό νόμισμα είναι κόλαση» και πλήθος παρόμοιων απειλών που επεξεργάζονται τα πιο αντιδραστικά επιτελεία.
Αλλά ποιοι είναι αυτοί που τα λένε;
    Είναι οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, οι τεχνοκράτες κλπ. που χρεοκόπησαν τη χώρα, που έχουν δημιουργήσει 3 εκ. συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (1,5 εκ. ανέργους και άλλους τόσους υποαπασχολούμενους), που κατέστρεψαν τις εργασιακές σχέσεις, τα συστήματα υγείας, παιδείας και κοινωνικών ασφαλίσεων…που κατάργησαν το Σύνταγμα, την λαϊκή και εθνική κυριαρχία και κυβερνούν πραξικοπηματικά μαζί με τους γερμανούς και γάλλους γκαουλάιτερ…που όσο παραμένουν στην εξουσία, οδηγούν τη χώρα όχι στη δεκαετία του ’50 αλλά στο μεσαίωνα.
Γιατί τα λένε;
    Γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό ώστε να μπορέσουν να πάρουν καινούργια έκτακτα μέτρα τουλάχιστον 4 δις ευρώ (μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέοι φόροι κλπ.), γιατί θέλουν να υπογράψουν νέο μνημόνιο (2012-2015 που θα έχει μέτρα ύψους 25 δις ευρώ!) και τη νέα δανειακή σύμβαση (που θα υποθηκεύει όλη την δημόσια περιουσία με βάση το αγγλικό δίκαιο!). Γιατί θέλουν να παρατείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την ημερομηνία των εκλογών, κυβερνώντας πραξικοπηματικά και αποφεύγοντας όσο το δυνατόν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.
    Βέβαια το σενάριο και τελετουργικό της τρομοκρατίας και εκβιασμού είναι γνωστό και επαναλαμβάνεται κάθε φορά που θέλουν να πάρουν μέτρα και να φορτώσουν στις πλάτες του ελληνικού λαού την αποτυχία τους και την χρεοκοπία τους. Αυτή τη φορά όμως έχουν ξεπεράσει κάθε όριο θρασύτητας.
Τα νeα μeτρα κατaρρευσης της κοινωνiας
   Η συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) Παπαδήμου σχεδιάζει να πάρει νέα μέτρα, απίστευτης σκληρότητας, ενάντια στους εργαζόμενους, όπως:
Ø                  Μείωση του κατώτατου μισθού των 751 ευρώ (μικτά) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης. Με αυτό το μέτρο μειώνεται η ισχύς και αξία των συλλογικών συμβάσεων, αφού δε θα υπάρχει ούτε αυτό το κατώτερο όριο. Στην πράξη, θα δημιουργηθούν μισθοί πείνας, από 300 μέχρι 500 ευρώ και επιπλέον θα ανοίγει ο δρόμος για τη γενικευμένη εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων με την κατάργηση της μετενέργειας.
Ø                  Κατάργηση δώρων γιορτών και αδείας (13ος – 14ος μισθός). Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι μισθοί αυτόματα θα μειωθούν κατά 15% και αντίστοιχα θα ευνοηθούν οι Εργοδότες και το Κεφάλαιο.
Ø                  Κατάργηση όλων των μισθολογικών ωριμάνσεων (τριετίες) που λαμβάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Η κατάργησή τους θα οδηγήσει άμεσα σε μείωση, κατά ένα σημαντικό ποσοστό, των μισθών των εργαζομένων.
Ø                  Επέκταση όλων των μορφών «ελαστικής απασχόλησης». Στόχος είναι η γενικευμένη και καθολική εφαρμογή στις επιχειρήσεις της εκ περιτροπής εργασίας και άλλων μορφών μερικής απασχόλησης.
Ø                  Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών. Η μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους» θα προσφέρει αντίστοιχες «ελαφρύνσεις» στους εργοδότες και τους καπιταλιστές και θα γκρεμίσει τα ασφαλιστικά ταμεία και άλλους Οργανισμούς (ΟΑΕΔ, ΟΕΚ κ.ά.).
Ø                  Κατάργηση των «κανονισμών εργασίας» στις πρώην ΔΕΚΟ, πράγμα που θα επιφέρει νέες δραστικές μειώσεις μισθών και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων.
Ø                  Δραστική μείωση ακόμη και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.
Ø                  Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 25%, ώστε σε συνδυασμό με τη βαριά φορολογία και τα εξοντωτικά χαράτσια να απαλλοτριώσουν όλη την λαϊκή περιουσία.
Ø                  Ξεπούλημα όλων των Δημόσιων επιχειρήσεων που ξεκινά άμεσα με ΟΠΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΘ.
Προκειμένου να περάσει αυτά τα βάρβαρα μέτρα ο Παπαδήμος, σαν άλλος Βοναπάρτης, απειλεί ότι θα καταφύγει στο φασιστικό μέτρο της Πράξης νομοθετικού περιεχομένου! Ενώ η ΕΕ της Μέρκελ απαιτεί να τοποθετηθεί Επίτροπος που θα ελέγχει και θα εγκρίνει τον κρατικό προϋπολογισμό και κάθε νόμο του κοινοβουλίου, σύμφωνα με τις οδηγίες της Κομισιόν!

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο κλάδος εδώ και πολλά χρόνια ήταν το πειραματόζωο σε όλα τα αντεργατικά μετρά που έχουν πάρει οι Κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εργοδότες κερδοσκοπούν σε βάρος των εργαζομένων. Η ανασφάλιστη εργασία αγγίζει το 80%, τα ελαστικά ωράρια, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα ανύπαρκτα επιδόματα και δώρα έχουν γίνει καθεστώς. Υπάρχει πλήρη παραβιάσει της όποιας εργατικής νομοθεσίας έχει απομείνει, μιας και οι έλεγχοι του Ι.Κ.Α και της Επιθεώρησης Εργασίας είναι ανύπαρκτοι και πλέον δεν έχουν και ιδιαίτερη σημασία αφού η Κυβέρνηση τους έχει δώσει εντολές να υπερασπίζουν την «επιχειρηματικότητα» παρά τους εργαζόμενους. Το ΔΝΤ το ζούσαν οι εργαζόμενοι του κλάδου στο πετσί τους εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα απειλούνται με το κλείσιμο των καταστημάτων και το χάσιμο των θέσεων εργασίας αφού η Κυβέρνηση έχει στραγγίσει πλήρως το εισόδημα του ελληνικού λαού που όχι μόνο δεν μπορεί να καταναλώσει, να διασκεδάσει, να κάνει διακοπές κ.τ.λ., αλλά πλέον να επιβιώσει.
ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ, ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ, ΤΑΞΙΚΟΥΣ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Πρώτα απ’ όλα απαιτείται η οργή, η αγανάκτηση και η αηδία των εργαζομένων απέναντι στους πολιτικούς υπηρέτες (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) της τρόικας, της Ε.Ε. και των εργοδοτών να μετατραπεί σε αγωνιστικότητα, μαχητικότητα και οργανωμένη πάλη. Απαιτείται να απορριφθεί από τους εργαζόμενους η πολιτική των ρεφορμιστών (ΚΚΕ, ΣΥΝ), που όχι μόνο δεν προετοίμασαν τους εργαζόμενους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αντίθετα καλλιεργούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια τις αυταπάτες για διαρκή ανάπτυξη του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά ακόμη και σήμερα καλλιεργούν την προοπτική για λύσεις εντός του καπιταλισμού («διαπραγμάτευση για το χρέος», «Λαϊκή συμμαχία για διακυβέρνηση» κ.τ.λ.), καθαρά ουτοπικές και καταστροφικές για τους εργαζόμενους. Κυρίως όμως δεν οργανώνουν την αντίσταση των εργαζομένων και τους αγώνες τους, αντίθετα τους διασπούν (ΚΚΕ), περιοριζόμενοι στις απλές διαμαρτυρίες εδώ κι εκεί και πάντα με στόχο την εκλογική τους ενίσχυση.
    Δύο περίπου χρόνια πριν και ενώ η Ελλάδα κατέφευγε στο Δ.Ν.Τ. οι συνάδελφοι μας στο restaurant BANQUET με μια εξάμηνη ιδιότυπη απεργία κατάφεραν να κερδίσουν το σύνολο των αιτημάτων τους και να παίξουν ταυτόχρονα το ρόλο του πυροδότη για μια σειρά από νικηφόρες κινητοποιήσεις (Βarθelonica, Καφεναί, PIZZA HUT, APPLEBEE΄S…).

GOODYS  - ΧΑΤΖΗΣ - ALTER – ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

 ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ   ΜΑΖΙ

Το δρόμο σήμερα τον δείχνουν οι αγώνες των εργαζομένων στη Χαλυβουργία, στο Alter κ.τ.λ. αλλά και στον κλάδο μας, στα Goodys Λ. Πύργου, στα ζαχαροπλαστεία Χατζή. Απέναντι σε αυτή την άγρια αντεργατική επίθεση οι απολυμένοι στα Goodys Λ. Πύργου και στα ζαχαροπλαστεία Χατζή επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη αποφασιστικότητα και πίστη στις δυνάμεις τους, είναι διατεθειμένοι να παλέψουν για όσο καιρό χρειαστεί, για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, για την επαναπρόσληψή τους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους μέσα στο χώρο εργασίας δίνοντας έτσι το παράδειγμα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι απολύσεις, οι απειλές, η ασυδοσία και η τρομοκρατία των εργοδοτών.
Σε αυτά τα πλαίσια, δημιουργήθηκε μια Επιτροπή Αλληλεγγύης με σκοπό την διεξαγωγή και την διεύρυνση αυτών των αγώνων, έχοντας ως βασική μορφή πάλης τις παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα (μια ιδιότυπη απεργία διαρκείας).
Οι αγώνες αυτοί αποκτούν ουσιαστική σημασία καθώς αποτελούν μια πλευρά του παρατεταμένου κοινωνικού πολέμου και των αγώνων που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν η εργατική τάξη, η νεολαία και τα λαϊκά στρώματα ενάντια στην εξαθλίωση τους. Είναι η συνέχεια και η εξέλιξη του κινήματος των πλατειών με τις όποιες κορυφώσεις είχε το προηγούμενο διάστημα (γενικές απεργίες, στο Σύνταγμα κτλ.)
Έτσι σήμερα είναι αναγκαία  η ενότητα των εργαζόμενων του κλάδου κάτω από μια ενιαία πολιτική  και με την ενότητα με όλους τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις αντιστάσεις μας και να κερδίσουμε την βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος.
·         Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, δημιουργώντας σε κάθε χώρο δουλειάς τις δικές μας αυτοοργανωμένες μορφές αγώνα (επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης, απεργιακές φρουρές). Εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίζουμε τη διάρκεια και την μορφή των κινητοποιήσεών μας καθώς και τα αιτήματά μας που θα πρέπει να είναι ενωτικά, ενάντια σε κάθε διάσπαση και κατακερματισμό που προωθεί τόσο η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ όσο και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
·         Να προετοιμάσουμε και να οργανώσουμε τους αγώνες μας με μαχητικές μορφές πάλης, πηγαίνοντας τους χωρίς συμβιβασμούς μέχρι τέλους.
·         Να ενισχύσουμε - ανασυγκροτήσουμε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού αναλαμβάνοντας εμείς οι ίδιοι αυτή την υπόθεση, παίρνοντας τον αγώνα στα χέρια μας.
·         Να ενισχύσουμε τις Λαϊκές Συνελεύσεις όλων των συνοικιών για να αποτρέψουμε την εφαρμογή των Μνημονίων στην πράξη, αλλά και για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης δημιουργώντας δύκτια αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης.
     Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να στηρίξουν, να ενισχύσουν, και να ενταχτούν, με όποιο τρόπο μπορούν, σε αυτή την προσπάθεια.

Να σταματήσουμε τη νέα αποικιοκρατική Δανειακή Σύμβαση/Μνημόνιο

— Διαγραφή του χρέους. Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε. Εθνικοποίηση όλων των τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο.
— Απαγόρευση των Απολύσεων. Κατάργηση κάθε ελαστικής εργασίας. Σε κάθε επιχείρηση που κλείνει ή απολύει, δήμευση της περιουσίας των ιδιοκτητών και λειτουργία της κάτω από εργατικό έλεγχο. Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους, με 35ωρο-5νθήμερο-7ωρο.
— Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Εργατικός έλεγχος στις τιμές.
— Αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις. Στόχος μας 1.400 ευρώ κατώτερος βασικός μισθός για όλους. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας.
— Αύξηση των κοινωνικών δαπανών, δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, πρόγραμμα οικοδόμησης σχολείων, νοσοκομείων, εργατικών-λαϊκών κατοικιών και προστασίας του περιβάλλοντος.
— Άμεση επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία όλων των κλεμμένων και των οφειλών κράτους και εργοδοτών. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ