Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΠΙΝΟΣΕΤ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ
Προ-Συγκέντρωση 10.30πμ Εγνατία με Αγ.Σοφίας
Προσοχή! νομοθετούν πάλι «υπέρ των εργαζομένων και των συνταξιούχων»
Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Ν.Δ., προτίθεται να ψηφίσει μέσα στον Φλεβάρη με διαδικασίες φαστ τρακ το νέο ασφαλιστικό. Είχε προηγηθεί η 2η απόφαση/πραξικόπημα του συμβουλίου της επισφάλειας (ΣτΕ) που άνοιξε τον δρόμο και την όρεξη στους αγριάνθρωπους της αγοράς, την κυβέρνηση, τον ΣΕΒ και κάθε μαυραγορίτη που βαφτίζεται σήμερα εργοδότης, επενδυτής ή άριστος.

Είναι απόλυτος βέβαιο, ότι ζούμε στην εποχή του Πινόκιο και ακόμη χειρότερα! Ο εργατοκτόνος Βρούτσης μαζί με σύσσωμη την κυβέρνηση των μπαχαλάκηδων της αγοράς και τα Μ.Μ.Εξαπάτησης, βαδίζοντας ακριβώς στον δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εξαπολύσει μια εκστρατεία ψεμάτων και αθλιοτήτων προκυμμένου να περάσουν τα νέα μέτρα, που βάζουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση. Ο Σύριζα και το ΚΙΝΑΛ προσποιούνται ότι κάνουν αντιπολίτευση, ότι υπερασπίζονται την κοινωνική ασφάλιση και τα εργατικά δικαιώματα, θέλοντας να ξεγελάσουν για ακόμη μια φορά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους φτωχούς. Το μεγαλύτερο ασφαλιστικό έκτρωμα είναι προϊόν του Σύριζα!
Μας λένε, για «αυξήσεις» στις συντάξεις, «εκσυγχρονισμό» και «σωτηρία» του ασφαλιστικού, δικαιότερη κατανομή, επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, «αποκατάσταση των αδικιών του νομού Καντρούγκαλου». Μας λένε ψέματα!
Τι ΔΕΝ μας λένε; Ότι το νέο ασφαλιστικό Βρούτση δεν αλλάζει ούτε μια τελεία από το έκτρωμα Κατρούγκαλου (προεκλογικά έλεγαν ότι θα τον καταργήσουν). Αντιθέτως, το θωρακίζει πολιτικά, νομικά, και το επεκτείνει ώστε να πάρει μια πλήρη μορφή ασφαλιστικού τύπου Πινοσέτ. Για να αποφεύγονται τυχών «δικαστικά ατυχήματα», για να συμβαδίζει και να εμβαθύνει την αντεργατική επίθεση, το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης των εργαζομένων και των φτωχών, για να μετατρέψουν την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική/ιδιωτική υπόθεση του καθενός.
Ότι στον κλάδο μας, στον Επισιτισμό, τον Τουρισμό και τα Ζαχαρώδη, η σερβιτόρα, ο ντελιβεράς, ο ταμίας, ο πωλητής, ο μπουφετζής, η καμαριέρα κ.τ.λ. θα πάρει πλήρη σύνταξη- φιλοδώρημα «στα 100» στην καλύτερη περίπτωση, με τα μισά ένσημα που μας ασφαλίζουν οι εργοδότες και με τους μισθούς πείνας που μας πληρώνουν.
Ετσι το νέο ασφαλιστικό είναι ένας εφαρμοστικός νόμος του ν. Κατρούγκαλου:
·        Διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς εξαιρέσεις για κανέναν! Διατηρούνται οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, το πετσόκομμα του εφάπαξ (σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα) που τείνει προς κατάργηση. Επίσης τα ποσοστά αναπλήρωσης, η προσωπική διαφορά, η κύρια και ανταποδοτική σύνταξή δηλαδή όλη η αθλιότητα του ν. Κατρούγκαλου αλλά και των υπολοίπων αντιασφαλιστικών νόμων.
·        Το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση/εφάπαξ) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του μελλοντικά και ταυτόχρονα την λεηλασία των 7 δις αποθεματικών που έχει το ΕΤΕΑΕΠ.
·        Διαγράφονται πλήρως και ολοσχερώς τα χρέη από την διαχρονική λεηλασία στα Ασφαλιστικά Ταμεία από εργοδότες και κράτος που υπολογίζονται περίπου σε 80 δις! Επίσης μπαίνει ταφόπλακα σε κάθε είδους δικαστική διεκδίκηση για αναδρομικά ή παράνομες περικοπές στις συντάξεις από το 2013 και έπειτα ποσό που υπολογίζεται περίπου στα 30 δις.
·        ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ δεν θα πάρουν πάνω από 2 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχοι, ενώ μόλις 250 χιλ. συνταξιούχοι προερχόμενοι από υψηλά κοινωνικά στρώματα θα πάρουν τις λεγόμενες αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις και μόλις 70 χιλ. από την αλλαγή στα ποσοστά αναπλήρωσης.
·        Μειώνονται από το 2021 οι εισφορές των εργοδοτών κατά το διπλάσιο έναντι των εργαζομένων άρα και των μισθών και κατ επέκταση και των συντάξεων, επίσης μειώνεται και το ποσοστό των εισφορών υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ).
·        Για τους ελευθέρους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες ωφελούνται μόνο αυτοί με τα πιο υψηλά εισοδήματα ενώ θα καταβάλουν τα ελάχιστα στο Ασφαλιστικό Σύστημα επιλέγοντας την ιδιωτική ασφάλιση.
·        Ανοίγει σθεναρά τον δρόμο στην ιδιωτική ασφάλιση, σε διάφορα ξένα founds, σε κάθε παπατζή που θα πουλάει ελκυστικά πακέτα για την υγεία και για την σύνταξη.
·        Καταργείται η 13η ελεημοσύνη Τσίπρα. Όσο για το «0,5% του ΑΕΠ για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων» αυτό το ποσό θα καλύπτει πρώτιστα τα λεγόμενα «δικαστικά ατυχήματα» και μετά αν περισσεύει θα δίνεται ως ελεημοσύνη Μητσοτάκη την περίοδο των Χριστουγέννων.
·        Δίνονται κίνητρα προσέγγισης του Μεσαίωνα, για δουλειά μέχρι τον θάνατο, σε συνταξιούχους ώστε να τους παρακρατείτε λιγότερο ποσοστό της σύνταξης σε περίπτωση που εργάζονται.
Να μπούμε άμεσα σε Απεργιακό Αγώνα!
Να οργανώσουμε πετυχημένες και μαχητικές Απεργίες
Οι εργαζόμενοι, τα αδέλφια μας στην Γαλλία μας δείχνουν τον δρόμο! Επί πολλές μέρες μάχονται με μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις, με απεργίες διαρκείας και απεργιακές φρουρές, οργανωμένες από τους ίδιους και τα Σωματεία τους, κάνοντας πέρα την συνδικαλιστική γραφειοκρατία, ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα του Μακρόν, πιστή αντιγραφή του ν. Κατρούγκαλου-Βρούτση. Σε αυτόν τον δρόμο πρέπει να βαδίσουμε και εμείς! Να πούμε στοπ στην απογοήτευση και την ατομική σκέψη που αποδεδειγμένα έχουν συμβάλει στην κατάντια μας. Να οργανωθούμε και να αντισταθούμε!
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία στην χώρα μας, είτε αυτή της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΕΑΚ(ΣΥΡΙΖΑ) είτε η σταλινική του ΠΑΜΕ, δεν μπορεί, ούτε θέλει να οργανώσει αγώνες, απεργίες, την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην κολοσσιαία και ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση του Μητσοτάκη στα κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα:
ü   Έκανε το παν για να καταλήξει ακόμη πιο διασπασμένο και αδύναμο το Συνδικαλιστικό Κίνημα στην μάχη και τις Απεργίες που προηγηθήκαν για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο.
ü   Χαντάκωσε, περιόρισε και έπνιξε την απεργία διαρκείας και τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων στον ΟΤΕ, για το θεαθήναι της Φώφης και του Τσίπρα στην Βουλή και το δήθεν ενδιαφέρον τους για τα εργατικά δικαιώματα.
ü   ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΕΑΚ αλλά και ΠΑΜΕ, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες και τα «προνόμια» στην Γ.Σ.Ε.Ε. – ΑΔΕΔΥ.  Ήδη όλοι αυτοί έχουν αφηνιάσει ενόψει των διαδικασιών που θα πραγματοποιηθούν σε ΕΚΑ και ΓΣΕΕ, οξύνοντας στο έπακρο την κρίση και την αναποτελεσματικότητα του Σ.Κ. Ούτε καν έχουν ενημερώσει τους εργαζόμενους για το ασφαλιστικό που περνάει.
·               Να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό Βρούτση-Πινοσέτ! Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων προηγούμενων ετών από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΣΑ.
·               Δημόσια, δωρεάν, ενιαία και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση (Σύνταξη-Υγεία-Πρόνοια) για όλους! Πλήρη ασφάλιση για όλους (ντόπιους και μετανάστες) χωρίς προϋποθέσεις.
·               Πλήρη Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα Β.Α.Ε. Πλήρη Σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας στα 35 έτη ή με 10.500 ένσημα.
·               Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με το βασικό μισθό. Επίδομα ασθενείας και ατυχημάτων χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με το μισθό. Επαναφορά και διεύρυνση των Β.Α.Ε. με ένταξη και των διανομέων.
·               Ενιαίο Ταμείο όλων των Εργαζομένων με τις καλύτερες παροχές και προϋποθέσεις για όλους. Διαχείριση και Έλεγχος του Ταμείου από τους εργαζόμενους χωρίς καμία κρατική παρέμβαση.
·               Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα από κράτος και εργοδότες. Απαγόρευση χρήσης των αποθεματικών για τζογάρισμα στο χρηματιστήριο ή για κρατική χρήση και για το χρέος.
·               Επαναφορά όλων των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στα επίπεδα προ μνημονίων. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας υποχρεωτικές για όλους, με αυξήσεις στους μισθούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ