Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Δε θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους!

ΌΛΟΙ-ΕΣ Στη Διαδήλωση, Δευτέρα 28/9

(Πανελλήνια Ημέρα Δράσης Εργαζομένων

στον Επισιτισμό-Τουρισμό)

 Συγκέντρωση 10.30 πμ Αγ.Σοφίας με Εγνατία

         Συνάδελφοι – ισσες, στον Επισιτισμό, τον Τουρισμό, τα Αρτοζαχ/στεία:

(σερβιτόροι, μάγειρες, διανομείς, μπουφετζήδες, λαντζιέρηδες, πωλητές, ταμίες κ.ά.)

 

Στις 12/9 σε μια αστυνομοκρατούμενη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για άλλη μια φορά, παρουσίασε μια αντίστροφη εικόνα της πραγματικότητας και γεμάτος καμάρι συνεχάρη την κυβέρνησή του για την «εξαιρετική» διαχείριση της πανδημίας αλλά και για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί. Βέβαια, έσπευσε να διευκρινίσει ότι για την μεγάλη κρίση που έχει ξεσπάσει δεν ευθύνεται η κυβέρνησή του ενώ για την εκ νέου όξυνση της πανδημίας μας είπε ότι ευθύνεται αποκλειστικά ο ανεύθυνος ελληνικός λαός, αφού το ελληνικό κράτος ανταποκρίθηκε εξαιρετικά!.

                                Εξαγγελίες – Ταφόπλακα για τα δικαιώματά μας…

Στα πλαίσια της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, οι βασικές του εξαγγελίες αφορούν :

1)     Aκόμη περισσότερες εισφορο-απαλλαγές για τους εργοδότες και εκ νέου δωράκι σε αυτούς όσον αφορά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, από 13% σε 6%.

2)     Νέο χτύπημα στην καρδιά των εργασιακών δικαιωμάτων, προετοιμάζοντας την κατάργηση του Συνδικαλιστικού Νόμου 1264, χαρακτηρίζοντάς τον ως ξεπερασμένο και εμφανίζοντας τον εαυτό του ως «εξυγιαντή»!

3)     Νέα κούρσα εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς και πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας και υποχρεωτική στράτευση στα 18 έτη.

       Τα Νέα Μνημόνια είναι ήδη εδώ… Η κατάσταση στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως ολοένα και χειροτερεύει. Οι αστικές τάξεις παγκοσμίως και ειδικότερα στην Ελλάδα, βλέπουν ως μόνη λύση για την αντιμετώπιση αυτής της νέας μεγάλης κρίσης, την ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση σε ότι δικαίωμα έχει απομείνει. Έτσι, πέρα από τις παραπάνω εξαγγελίες, λίγες ημέρες μετά η κυβέρνηση ΝΔ έσπευσε να ψηφίσει νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, με την μορφή δύο ΠΝΠ, σύμφωνα με το οποίο : α) Θεσμοθετεί την απλήρωτη πρόσθετη εργασία (υπερεργασία – υπερωρία), με πρόσχημα δήθεν έκτακτα μέτρα λόγω πανδημίας. β) Μειώνει το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους που βγήκαν σε αναστολή, με άμεση συνέπεια της νέας αυτής διάταξης, πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι να λάβουν μειωμένο Δώρο Χριστουγέννων 2020 από 10% έως και 50% . γ) Επεκτείνουν όλες τις Αντεργατικές ΠΝΠ μέχρι το τέλος του 2020, όπως το πρόγραμμα «Συν-εργασία», την τηλε-εργασία και τις αναστολές συμβάσεων εργασίας.

Στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού …. Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον Τουρισμό, έχει αποτύχει παταγωδώς, καθώς ήδη με το άρον των άρον «άνοιγμα της Τουριστικής σεζόν», τα μισά και πλέον ξενοδοχεία δεν άνοιξαν και τα υπόλοιπα λειτουργούσαν με ανεπαρκές προσωπικό και με τις κρατήσεις να μη ξεπερνούν το 50% της πληρότητας. Σύμφωνα και με επίσημα στοιχεία, οι χαμένες θέσεις εργασίας στον κλάδο θα φτάσουν στο μισό σε σχέση με πέρυσι (300.000 συνάδελφοι άνεργοι). Ταυτόχρονα, η καθημερινότητά μας είναι ένας εφιάλτης με τα λουκέτα, τις απολύσεις (σε πολλές περιπτώσεις μέσω εξαναγκασμού σε παραίτηση), την απλήρωτη/ανασφάλιστη εργασία και τους ξυλοδαρμούς και τις απειλές των εργοδοτών (με τις ευλογίες της κυβέρνησης).

 

 

Η κρατική τρομοκρατία και η απαγόρευση των διαδηλώσεων θα σπάσει στους δρόμους! Απαραίτητο συμπλήρωμα στο Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και τα νέα Μνημόνια που έρχονται, αποτελεί και ο χουντονόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Περιμένουν πως με όλα τα παραπάνω μέτρα, θα υπάρξει μια νέα έκρηξη αντίστασης και διεκδίκησης, που δεν θα δέχεται αυτό το μέλλον του σύγχρονου δούλου και με αυτόν τον τρόπο θέλουν να την καταστείλουν εν τη γενέσει.

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους!

Παράλληλα, η περαιτέρω όξυνση του ΕλληνοΤουρκικού ανταγωνισμού, μας βάζει σε επικίνδυνα μονοπάτια πολεμικής σύγκρουσης ή «θερμού επεισοδίου». Εμείς οι εργαζόμενοι και φτωχοί σε Ελλάδα και Τουρκία δεν έχουμε κανένα απολύτως συμφέρον να υπερασπίσουμε καμιά «εθνική κυριαρχία» και κανένα κοίτασμα πετρελαίου ή φυσικού αερίου. Αντιθέτως, το μόνο μας συμφέρον είναι να υπερασπίσουμε με λύσσα τα κυριαρχικά εργατικά και πολιτικά μας δικαιώματα, στέλνωντας στον αγύριστο και αυτή την κυβέρνηση και τα Μνημόνιά τους μια και καλή!

Η μόνη μας εμπιστοσύνη στους δικούς μας αγώνες!

Η αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ), όλο αυτό το διάστημα, κάνει «αόρατο συνδικαλισμό», με ανακοινώσεις, επισκέψεις στο Υπουργείο, ενώ στην διαδήλωση της ΔΕΘ δεν κάλεσε καν σε κινητοποίηση. Μαζί με το ΠΑΜΕ(ΚΚΕ), αναλώνονται σε δικαστικές διαμάχες, με μόνο στόχο τις καρέκλες (Σωματείο Επισιτισμού Κέρκυρας, Πάτρας), δίνωντας περαιτέρω ώθηση στην διάλυση του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Από την άλλη μεριά το ΠΑΜΕ(ΚΚΕ) ενώ εκτοξεύει «επαναστατικές» κορώνες, ταυτόχρονα συμμορφώνεται στις κυβερνητικές επιθέσεις και την «κανονικότητα», φτάνοντας να εγκαλεί την κυβέρνηση ως… υποχωρητική απέναντι στην Τουρκία.

Ή αυτοί ή Εμείς!- Οργάνωση – Αγώνας -  Αλληλεγγύη!

Να σπάσουμε τον μαζικό εκφοβισμό, την ατομικοποίηση και την τρομοκρατία που θέλει να επιβάλλει αυτή η κυβέρνηση. Η μόνη μας λύση βρίσκεται στους μαζικούς – οργανωμένους αγώνες σε κάθε κατάστημα, γειτονιά, σχολείο, νοσοκομείο κλπ. Απέναντι στην ατομική τους ευθύνη να προτάξουμε με πείσμα την συλλογική μας ευθύνη, το μόνο μας ισχυρό όπλο για να υπερασπίσουμε στην πράξη και στον δρόμο κάθε είδους δικαιώματα, οργανωνόμαστε – εγγραφόμαστε – συμμετέχουμε στο Συνδικάτο μας. Οι συνάδελφοι διανομείς, οι εργαζόμενοι και φτωχοί σε ΗΠΑ-Γαλλία και αλλού μας δείχνουν το δρόμο με τους αγώνες τους! Κανένας μόνος του σ’αυτή την νέα κρίση!

Διεκδικούμε

Ø   Πραγματική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας ΤΩΡΑ!

Ø   Αυστηρός έλεγχος στις επιχειρήσεις – Να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τα δικαιώματά μας. Σε διαφορετική περίπτωση να κλείνουν.

Ø  Ριζική αύξηση κοινωνικών δαπανών. Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους, με μαζικές προσλήψεις, τεστ, μέτρα προστασίας με ευθύνη κράτους και εργοδοτών.

Ø   Κανονικός, ολόκληρος μισθός μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση από το κράτος και τους εργοδότες. Επιδότηση ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ανέργους του κλάδου. Άμεση ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών (ΣΕΠΕ-ΕΦΚΑ) και αυστηρότερα πρόστιμα στους εργοδότες.

Ø  Κάτω τα νέα μέτρα. Καμιά περιστολή των εργατικών μας δικαιωμάτων! Να παρθούν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα των χουντικών ΠΝΠ.

Ø   Να κηρυχτεί ΑΜΕΣΑ Υποχρεωτική η Κ.Σ.Σ.Ε. στον Επισιτισμό για όλους τους εργαζόμενους καθώς και όλες οι κλαδικές συμβάσεις που υπογράφονται!

Ø    Έξω Ιμπεριαλιστές και Βάσεις. Όχι στους ανταγωνισμούς για ΑΟΖ & εξορύξεις, στους τυχοδιωκτισμούς της ελληνικής κυβέρνησης. Ενάντια σε πόλεμο και αστικές τάξεις: Διεθνισμός Εργατών και Λαών.

Ø   Διαγραφή του χρέους για εξοικονομηθούν χρήματα ώστε να γίνουν όλα τα παραπάνω. Έξω από Ευρώ και ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ