Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

ΝΕΚΡΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Απεβίωσε άλλος ένας συνάδελφός μας, στις 25 Ιουλίου μετά από ηλεκτροπληξία στο ξενοδοχείο που εργαζόταν στα Χανιά της Κρήτης. Οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Ο 37χρονος συνάδελφός μας είναι άλλο ένα θύμα της επικίνδυνης κυβέρνησης ΝΔ, της εργοδοτικής ασυδοσίας και της κρίσης του συστήματος.

     Πέρα από τις ελαστικές σχέσεις εργασίες, την εντατικοποίηση της εργασίας, τα ατέλειωτα ωράρια ειδικά στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού, οι εργαζόμενοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κυβέρνηση που νομοθετεί την ταφόπλακα μας, με το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ενισχύει το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και προσπαθεί να επιβάλλει το δόγμα «Νόμος είναι το δίκιο των Εργοδοτών».

     Φτάνει πια:

Ø Με την εργοδοτική ασυδοσία, που πλέον δεν κρατιούνται και τα πιο στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, εντατικοποιούν την εργασία μας ξεπερνώντας τα όρια της κατάρρευσης, μας εκβιάζουν και στο τέλος δεν πληρώνουν.

Ø Με τους εγκληματίες της Κυβέρνησης, που το απύθμενο μίσος τους για τους εργαζομένους μας οδηγεί στην εξαθλίωση, την εξάντληση και την παραδειγματική τιμωρία όσων αντιστέκονται.

Να τους σταματήσουμε!

Δεν αντέχουμε άλλους νεκρούς στο βωμό της κρίσης τους.

Να οργανωθούμε στους χώρους δουλειάς και στο Συνδικάτο μας, ώστε να υπερασπιστούμε με σθένος τις συνθήκες εργασίας μας, το μισθό μας και όλα τα δικαιώματα που μας έχουν πάρει πίσω. Να δώσουμε και στην πράξη την απάντηση μας: Νόμος είναι το δίκιο των Εργαζομένων και να στείλουμε στον αγύριστο αυτή την επικίνδυνη Κυβέρνηση, που  κάνει την καθημερινότητά μας κόλαση! Δεν θα ζήσουμε σα δούλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ