Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΠΑΡΩΔΙΑ!

Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει πλέον η Κυβέρνηση με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε και μέσω της Δ.Ε.Θ. ο πρωθυπουργός. Μέσα στα μέτρα «στήριξης» που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης, είναι και η επιδότηση με 1200 ευρώ για νέους 18-29 ετών, που θα προσληφθούν για πρώτη φορά το 2022. Τα 600 ευρώ θα πάνε απευθείας στην τσέπη του εργοδότη και τα άλλα 600 στους νέους εργαζομένους. Η ενίσχυση θα έχει διάρκεια έξι μηνών, δηλαδή ο εργαζόμενος θα παίρνει μόλις 100 ευρώ επιπλέον για 6 μήνες, ενώ στο καθεστώς μερικής απασχόλησης το πόσο κατεβαίνει στο μισό. Ακόμη μια φορά, «ζεστό» χρήμα στους εργοδότες, που δεν θα διστάσουν να μην πληρώνουν ή ακόμα και να ζητάνε και τα υπόλοιπα 600 ευρώ από τους νέους εργαζομένους. Ταυτόχρονα, ανοίγεται ο δρόμος για απολύσεις «παλιών» εργαζομένων, μιας και οι συνεχόμενες προσλήψεις-απολύσεις θα γίνουν καθεστώς, για να τσεπώνει ο εργοδότης την επιδότηση.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

Ακόμη χειρότερα, τις προηγούμενες ημέρες και με απόλυτο θράσσος, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως πρόκειται να θεσμοθετήσει πρόγραμμα «αποϊδρυματοποίησης» των δομών ανηλίκων, σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, παραχωρώντας θέσεις εργασίας σε ανήλικους και άτομα με αναπηρία.! Για να μπορούν οι ξενοδόχοι να λαμβάνουν πακτωλούς χρημάτων από όλες τις πλευρές, δεν διστάζουν να ζητάνε να δουλεύουν παιδιά! Δεν φτάνει που η απλήρωτη και παράνομη εργασία, με εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ρεπό, είναι καθεστώς σε τέτοιους χώρους εργασίας, τώρα πλέον ζητάνε εργαζόμενους-δούλους, παιδιά χωρίς γονείς να δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο στην κυριολεξία.

Όλα τα παραπάνω μέτρα και ανακοινώσεις της «εργατοκτόνας» κυβέρνησης ΝΔ, αλλά και αυτά που έρχονται, αποτελούν συνέχεια του «νόμου-εκτρώματος Χατζηδάκη». Έτσι, επιλέγουν να «καλωσορίσουν» τους νέους στην ζούγκλα-αγορά εργασίας. Δουλειά – δουλεία, από το πρωί μέχρι το βράδυ, όποτε το ζητήσει ο εργοδότης, με μισθούς απόγνωσης μπροστά στο κύμα αυξήσεων τιμών/λογαριασμών που έφτασε, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο το βιοτικό μας επίπεδο.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΕΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Η απάντησή μας απέναντι στην επίθεση άνευ προηγουμένου που δεχόμαστε, πρέπει να μας βρεί ενωμένους. Όλοι οι εργαζόμενοι, είτε του κλάδου μας είτε όχι, έχουμε τα ίδια συμφέροντα, δεχόμαστε την ίδια επίθεση. Αργά ή γρήγορα, όλοι μας νιώθουμε στο πετσί μας αυτά τα μέτρα, στην καθημερινότητά μας. Πρέπει να οργανωθούμε και να εγγραφούμε στο Συνδικάτο μας, να δημιουργήσουμε σε κάθε κατάστημα επιτροπές αγώνα, που θα συζητάμε και θα αποφασίζουμε τον τρόπο που θα αγωνιστούμε. Οι συνάδελφοι διανομείς στον κλάδο, μας έδειξαν πως όταν οργανωνόμαστε (βλ.Επιτροπή Αγώνα Διανομέων) κερδίζουμε δικαιώματα και υπερασπίζουμε κατακτήσεις στην πράξη! Οι συνάδελφοι μπουφετζήδες, σερβιτόροι κ.ά στον κλάδο (πατσατζίδικο «Τσαρούχας», ρεστοράν Banquet, ζαχαροπλαστεία Χατζή/Ble, Applebee’s, Καφεναί,Goody’s, Pizza Hut, Todaylicious κλπ), μας δείχνουν τον δρόμο αντίστασης και διεκδίκησης. Έτσι μόνο θα σπάσουμε στην πράξη, τον μαζικό εκφοβισμό/τρομοκρατία και τα σκληρά μέτρα που αποφασίζονται για εμάς χωρίς εμάς, από τους εργοδότες και την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ