Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ! ΌΛΟΙ – ΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

 

Τετάρτη 2 Μάρτη στις 10.30 το πρωί

στο Άγαλμα Βενιζέλου       

 (ημέρα πανελλαδικών συλλαλητηρίων στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού)

  

 

Συνάδελφοι – ισσες, η καθημερινότητά μας έχει γίνει αφόρητη. Η κυβέρνηση ΝΔ – του πλιάτσικου και της καταστροφής- δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της και συνεχίζει με λύσσα και κυνισμό το καταστροφικό της έργο. Η κατάσταση έχει αρχίσει να μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη, αφού κάθε μέρα «σκάνε βόμβες» από παντού, κάνοντας την ζωή μας πραγματική κόλαση. Έχοντας ξεπουλήσει και ιδιωτικοποιήσει «ότι κινείται», τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής αρχίζουν και φαίνονται ήδη στις τσέπες μας, ενώ η διαχείρισή της πανδημίας αποδεικνύεται εγκληματική.

Το success story… της οργής! Παρά τα κούφια λόγια περί ανάπτυξης, ευημερίας των πολιτών και άλλα τέτοια παραμύθια, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Μια χώρα η οποία σύμφωνα με δηλώσεις της κυβέρνησης, περιμένει την ανάκαμψη από την επερχόμενη σεζόν του Τουρισμού (!), είναι για γέλια και για κλάματα. Η απασχόληση πλέον βασίζεται σε επιδοτούμενα προγράμματα, σε διαλυμένες έως ανύπαρκτες εργασιακές σχέσεις (τύπου freelancer-εργαζόμενος σκλάβος), στην εκτόξευση της μερικής απασχόλησης (4ωρα) κ.ά. Ένας στους πέντε εργαζόμενους ζει με λιγότερα από 500 ευρώ/μήνα, ενώ οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Δεκέμβριο του 2021, ανήλθαν σε 1,1 εκ.. Ταυτόχρονα, όλα τα αντεργατικά και αντί-συνδικαλιστικά νομοσχέδια (με αποκορύφωμα αυτό του καταστροφέα Χατζηδάκη), ξεκίνησαν ήδη να εφαρμόζονται, προσπαθώντας να σταματήσουν κάθε προσπάθεια αντίστασής μας απέναντι σε αυτόν τον κατήφορο.

 Οι «βόμβες» έρχονται από παντού.. Το σημαντικό πρόβλημα της ακρίβειας έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα αλλά και τις τσέπες μας, αφού σύμφωνα και με στοιχεία η απώλεια αγοραστικής μας δύναμης έφτασε τον Δεκέμβριο του 2021 το 10,4% και το 13,7% για όσους εργάζονται μερική απασχόληση!. Καθημερινά τρέμουμε πότε θα έρθουν οι λογαριασμοί στα σπίτια μας και τι θα δούμε, ενώ σα να μη φτάνανε όλα αυτά, ο κίνδυνος του πολέμου στην Ουκρανία, μας χτυπάει άμεσα την πόρτα.. Αφενός γιατί θα επηρεάσει/χειροτερεύσει το βιοτικό μας επίπεδο  (ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια, αρπαγή μισθών, απολύσεις - Rocket στον κλάδο της διανομής κλπ) και αφετέρου γιατί η κυβέρνηση με την άνευ όρων παράδοση της χώρας στους δυτικούς ιμπεριαλιστές, μας βάζει άμεσα στον «χορό της σύρραξης» με την Ρωσία (υπέρογκες πολεμικές δαπάνες, βάσεις του ΝΑΤΟ παντού) και η πιθανότητα πραγματικές βόμβες να σκάνε στα κεφάλια μας είναι πιο πιθανή από ποτέ!

Η κατάσταση στον κλάδο μας ανεξέλεγκτη… Η ακρίβεια σε συνδυασμό με την πανδημία ήρθε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στον κλάδο μας. Παρά τον πακτωλό χρημάτων που δόθηκαν στους εργοδότες του κλάδου όλο το διάστημα της πανδημίας και όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους χαρίστηκε, τώρα μας λένε να βάλουμε ξανά πλάτη εμείς οι εργαζόμενοι, λες και είμαστε συνέταιροι ή έχουμε τα ίδια προβλήματα! Όσοι συνάδελφοι κατάφεραν να παραμείνουν στην εργασία τους, βιώνουν την εντατικοποίηση  με λιγότερο προσωπικό / βάρδια, το ρίξιμο της ευθύνης για την ακρίβεια και το «πέσιμο» της δουλειάς στις πλάτες μας, ενώ ένα νέο κύμα απολύσεων και λουκέτων έχει ήδη ξεκινήσει.

Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ - ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ – MAXHTIKA! Απέναντι στον κατακερματισμό που σκόπιμα υποβοηθούν κάποιες δυνάμεις στο Συνδικαλιστικό Κίνημα, απέναντι στην ατομικοποίηση και την ανθρωποφαγία που θέλουν να μας επιβάλλουν Κυβέρνηση-Εργοδότες, ΕΜΕΙΣ οι εργαζόμενοι έχουμε τα δικά μας όπλα! Έχουμε όλοι μας τα ίδια συμφέροντα και επιβάλλεται να πάρουμε ξανά τις ζωές στα χέρια μας πριν να είναι πολύ αργά. Οι αγώνες των συναδέλφων στην E-food, της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, των συναδέλφων του κλάδου στα καταστήματα, στην Cosco μας δείχνουν τον δρόμο! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ – ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!

Ø Πραγματική επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων-Κλαδική ΣΣΕ, με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, υποχρεωτική για όλους τους εργαζόμενους στον Κλάδο. Επαναφορά τριετιών.

Ø Επίδομα ανεργίας ίσο με τον βασικό μισθό για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Ø Πλαφόν τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης & καύσιμα. ΣΤΟΠ σε κάθε ιδιωτικοποίηση (ΔΕΗ, φυσικό αέριο κ.ά.). Γενναία φορολόγηση του κεφαλαίου και των εργοδοτών.

Ø Απαγόρευση των απολύσεων – Κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη!

Ø Έξω Βάσεις και ΝΑΤΟ. Καμιά συμμετοχή στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια. ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! Όχι στους ανταγωνισμούς. Όχι στους Εξοπλισμούς, Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ