Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!


Διαδήλωση: Κυριακή 1/5, 10:30 πμ, Αγ. Σοφίας με Εγνατία

ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά άσχημη και επικίνδυνη. Από την μία ο πόλεμος στην Ουκρανία, που φέρνει τεράστιους κινδύνους για όλους τους λαούς, με την απειλή ενός 3ου Παγκοσμίου Πολέμου να είναι όλο και πιο κοντά. Η ρώσικη εισβολή πυροδοτήθηκε από την Αμερικάνικη και Ευρωπαϊκή ελίτ, που στήριξαν και έδωσαν όπλα στους Ουκρανούς νεοναζί (Μαϊντάν 2014) και περικυκλώνοντας όλο και περισσότερο την Ρωσία (βασικός σύμμαχος της Κίνας). Οι συγκρούσεις που μαίνονται είναι αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των ανταγωνισμών για το ποια «υπερδύναμη» θα υπερισχύσει έναντι της άλλης και το μόνο σίγουρο είναι πως οι μόνοι που δεν δικαιούνται να μιλάνε για εδαφική κυριαρχία είναι οι ΗΠΑ-ΕΕ, αφού από όπου κι αν πέρασαν άφησαν μόνο ερείπια.

Στην ίδια μας τη χώρα βρίσκεται ο εχθρός! Η ακρίβεια και ο πόλεμος μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας ήρθαν για να μείνουν. Τα ψίχουλα 50€ αύξηση που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης αποτελούν κοροϊδία μπροστά στην αισχροκέρδεια που συνεχίζεται ανελέητα! Οι «ελεημοσύνες» αυτές δεν φτάνουν να καλύψουν τη ζημιά από 12 χρόνια μνημονίων. Καθημερινά μας έρχονται συνεχώς βόμβες: Η ακρίβεια έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, η βενζίνη έχει πλησιάσει τα 2,5 ευρώ το λίτρο, τα ενοίκια αντί να μειώνονται ανεβαίνουν και η τιμή ρεύματος/φυσικού αερίου έχει υπερδιπλασιαστεί, ενώ τα βασικά είδη διατροφής έχουν γίνει είδη πολυτελείας. Ο πληθωρισμός έχει σπάσει ρεκόρ 25ετίας φτάνοντας το 7%. Ο πόλεμος επιβίωσης που μαίνεται στην ίδια μας τη χώρα, δεν αποτελεί μόνο αποτέλεσμα των συγκρούσεων στην Ουκρανία όπως σκόπιμα θέλουν να το παρουσιάσουν (αποποιώντας τις ευθύνες των καταστροφικών πολιτικών τους).

Και η αιτία για όλα τα παραπάνω; H εγκληματική κυβέρνηση ΝΔ, που στο πέρασμά της δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο, ιδιωτικοποιώντας «ότι κινείται» (σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων), ανοίγοντας την όρεξη στους «επενδυτές»- αρπακτικά, να παίζουν με τις τιμές και τις ζωές μας. – Με τις εγκληματικές συμμαχίες της (ΗΠΑ-ΕΕ) που μας κάνουν κι εμάς πλέον «πολεμικό στόχο», τα όπλα που έστειλε στην Ουκρανία, την μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη βάση και την αγορά rafalle και άλλων πολεμικών εξοπλισμών (την ίδια στιγμή που δεν έχουμε ούτε τα βασικά!) - Με την ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη το καλοκαίρι του 2021, η κυβέρνηση επιχειρεί να διαλύσει όποια εργασιακά και  συνδικαλιστικά δικαιώματα είχαν απομείνει, μετά από 10 χρόνια μνημονίων! - Για να μπορούν να επιβάλουν περαιτέρω νομοσχέδια (ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, ΕΣΥ), που καταστρέφουν το σύστημα υγείας και ασφάλισης, εξοπλίζουν συνεχώς την αστυνομία, χτίζοντας ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, όπου απαγορεύεται να διαδηλώνεις και να απεργείς.

Η κατάσταση στον κλάδο ανεξέλεγκτη… Η τουριστική σεζόν, ειδικότερα με τον πόλεμο, αποδείχτηκε μια «φούσκα» τεραστίων διαστάσεων, με τις συνέπειες να πληρώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι μένοντας χωρίς εργασία και στην καλύτερη με το «πιστόλι στον κρόταφο» όσοι «τυχεροί» εργαστούν. Το εκρηκτικό μείγμα ακρίβειας-πανδημίας-πολέμου, μας φέρνει αντιμέτωπους με νέες απειλές, τρομοκρατία και ξυλοδαρμούς από τους εργοδότες μας (βλ. ξυλοδαρμό συναδέλφου στο Αργοστόλι). Τα εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες πλέον είναι καθημερινότητα, ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να θωρακίσει τους εργοδότες, με το έκτρωμα Χατζηδάκη.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

Αποτελεί ανάγκη ένα πραγματικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, απέναντι στα ευχολόγια και τις γενικότητες άλλων δυνάμεων στο Συνδικάτο (ΠΑΜΕ). Ένα πραγματικό κίνημα που θα ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δίνοντας το παράδειγμα για όποια επόμενη επιχειρήσει να έρθει. Προχωρώντας και γενικεύοντας τους αγώνες των συναδέλφων σε E-Food, Cosco, ΛΑΡΚΟ, αλλά και των εκπαιδευτικών. Πρέπει να οργανωθούμε στο συνδικάτο μας, να φτιάξουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον πόλεμο και την φτωχοποίηση, ξεκινώντας από την οργάνωση της απεργίας στις 6 Απρίλη. Ο εχθρός είναι στην ίδια μας τη χώρα, αυτοί που περνάνε μνημόνια, που τα εφαρμόζουν στις δουλειές μας, που μας εμπλέκουν σε πολέμους των δικών τους συμφερόντων.

Η εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί έναν φάρο μνήμης αγώνων και θυσιών δύο αιώνων, είναι το σύμβολο των αγώνων όλων των εργαζομένων και των καταπιεσμένων και πρέπει να την τιμήσουμε οργανώνοντας τους αγώνες μας για επιβίωση, ξεκινώντας από την διαδήλωση της 1ης Μάη.

Ø  Κατάργηση του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη. Καμία αλλαγή σε ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ.

Ø  Σταθερή και πλήρη απασχόληση, κατάργηση κάθε είδους ελαστικής, μερικής απασχόλησης.

Ø  Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα και καύσιμα. Μείωση ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Ø  Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους.

Ø  Καμία εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας. Να βγούμε από την ΕΕ και να διαλυθεί το ΝΑΤΟ.

Ø  ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, με Απεργίες, Διαδηλώσεις, Καταλήψεις. 

         Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – Να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ