Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Δικαιούμαστε όλοι άδεια με αποδοχές & επίδομα αδείας!

-Κάθε εργαζόμενος για το 1ο έτος εργασίας, δικαιούται 20 εργάσιμες μέρες ετήσιας άδειας για όσους εργάζονται επί 5 μέρες την εβδομάδα & 24 εργασίμων μερών για όσους εργάζονται 6 μέρες την εβδομάδα (21 & 25 αντίστοιχα για το 2ο έτος, 22 & 26 αντίστοιχα από το 3ο έτος και μετά). Σε περίπτωση που ο εργοδότης δεν χορηγεί άδεια, οφείλει να καταβάλει τις αποδοχές του χρόνου αδείας με προσαύξηση 100%.

-Ο εργαζόμενος δικαιούται στη διάρκεια της άδειάς του τις πραγματικές αποδοχές που θα έπαιρνε αν εργαζόταν κανονικά με πλήρη απασχόληση. Στις αποδοχές αυτές συμπεριλαμβάνονται όλα τα καταβαλλόμενα μηνιαία επιδόματα και οι προσαυξήσεις.

-Δικαιούται επίσης επίδομα αδείας, το οποίο είναι ίσο με τις αποδοχές των ημερών άδειας, με ανώτατο όριο το μισό του  πραγματικού του μισθού, για τους αμειβόμενους με μισθό ή τα 13 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ!

 

Κανένας μόνος του απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Ήρθε η ώρα να δυναμώσουμε τη φωνή μας! Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας!

Να εφαρμόζεται από όλους τους εργοδότες η ισχύουσα εργατική νομοθεσία:

·       Κανένας ανασφάλιστος! Πλήρη ασφάλιση για όλους

·       Πληρωμή δώρων, αδειών/ επίδομα άδειας. Δεν τα επιστρέφουμε πίσω!

·       Πληρωμή υπερωριών & προσαυξήσεων για εργασία τη νύχτα & Κυριακές/αργίες.

·       Να εφαρμοστεί σε όλους τους εργοδότες του κλάδου η κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που είναι υποχρεωτική από 29/6/22.

Οι αγώνες των συναδέλφων σε: πατσατζίδικο ''Τσαρούχας'', Todaylicious, Banquet, Applebee’s, Pizza-hut, Χατζής, Ble, Kαφεναί, στην E-FOOD, στην ψαραγορά ‘’Θάλασσα’’ και οι δεκάδες νικηφόρες διεκδικήσεις δεδουλευμένων συναδέλφων μας, μας δείχνουν τον δρόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ