Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ''ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ'' - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ

ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

 

            Άλλη μια αποτυχημένη εισβολή στο εργοστάσιο προσπάθησε να κάνει η εργοδοσία την Τετάρτη 17 Αυγούστου, ημέρα 24ώρης απεργίας. Η επίθεσή της ήταν αναβαθμισμένη αυτήν την φορά, καθώς έχει την προστασία των ΜΑΤ, το νομικό οπλοστάσιο του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη και τις πλάτες της Κυβέρνησης. Προχώρησε σε μαζικές μηνύσεις σε εργαζόμενους και με τη βοήθεια αστυνομίας, εισαγγελέα και απεργοσπαστικού μηχανισμού επιχείρησε να σπάσει την απεργιακή φρουρά. Παράλληλα η εργοδοσία ξεκίνησε τη γνωστή χυδαία νεοφιλελεύθερη επίθεση συκοφάντησης του αγώνα, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους φταίνε για τα χρέη και τα κλεισίματα των εταιρειών. Όμως η ενότητα και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων, τους έδωσε τη δύναμη να περιφρουρήσουν αποτελεσματικά την απεργία τους για άλλη μια φορά.

            Οι εργαζόμενοι της «Μαλαματίνα» μέσα από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες τους, με καθολική συμμετοχή, απαιτούν την επιστροφή των 15 απολυμένων συναδέλφων τους, των οποίων οι απολύσεις μεθοδεύτηκαν για να κλείσει το τμήμα που ανήκαν και να δοθεί σε εργολάβο. Παράλληλα διεκδικούν να καθίσουν τώρα οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της εταιρείας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να δώσουν λύση στο πρόβλημα των απολύσεων και για την άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις μισθών, και όχι οι αχυράνθρωποί της που εμφανίζονται ως εργοδοσία.

            Η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία, στη «Μαλαματίνα» επιχειρείται από τον περασμένο Μάιο ακόμα ένα μνημονιακό «success story», όπου με το τσάκισμα του συνδικαλισμού επιδιώκουν εκτός από τις μειώσεις μισθών, να εντάξουν εργολαβίες στην παραγωγή, με εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, χωρίς μέτρα προστασίας και δικαιώματα. Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση διέγραψε 75% (27,5 εκ. ευρώ) των χρεών της εταιρείας, μιας και πλέον ανήκει στον γαμπρό του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σκρέκα. Την ίδια ώρα που για λίγες χιλιάδες ευρώ κατάσχονται λαϊκές κατοικίες!!!

            Όπως και στα «Πετρέλαια Καβάλας», η καθημερινή παρουσία των ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο και οι απειλές προς τους εργαζόμενους, που είναι πλήρως ενορχηστρωμένα από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, αποτελούν την λεγόμενη μεταμνημονιακή πραγματικότητα που καθημερινά γίνεται για τους εργαζόμενους μια νέα χειρότερη κόλαση με την ακρίβεια και τα βάρβαρα νεοφιλελεύθερα μέτρα! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σέρνεται πίσω από τις επιταγές των εργοδοτών. Ενώ ρίχνει τον λαό στην εξαθλίωση, με απανωτά αντεργατικά μέτρα, με τη λαίλαπα της ακρίβειας και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, συνεχίζει με μια μαύρη αστυνομοκρατία, προσπαθώντας να διαλύσει κάθε εργατικό αγώνα, κάθε μορφή αντίστασης.

            Οι απεργοί της «Μαλαματίνα» μέσα από τις μαζικές συνελεύσεις τους δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους, ότι τίποτα δεν τους σταματά, ότι παλεύουν ενωμένοι και αποφασισμένοι μέχρι την τελική νίκη! Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους, το μήνυμα του αγώνα πρέπει να φτάσει σε κάθε χώρο εργασίας, για την ενίσχυση της απεργιακής φρουράς, του απεργιακού ταμείου και για την ηθική στήριξη του απέναντι στα ΜΜΕξαπάτησης της λίστας Πέτσα!  Με την οργάνωση και την αλληλεγγύη μας να νικήσουμε στον δρόμο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, τους μπράβους της κυβέρνησης και των εργοδοτών! Να βάλουμε ένα φρένο επιτέλους στην ακραία εκμετάλλευση και εξαθλίωσή μας από την κυβέρνηση και τους εργοδότες!

            Συνδικάτα, οργανώσεις και αγωνιστές να πάρουμε την πρωτοβουλία να γίνει πλατιά καμπάνια στην πόλη και στις γειτονιές για αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στη Μαλαματίνα. Για μια μαζική διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Στηρίζουμε την απεργιακή φρουρά, καθημερινά από τις 7 το πρωί έξω από το εργοστάσιο.

 

·         Ανάκληση όλων των απολύσεων.

·         Απόσυρση όλων των κατηγοριών.

·         Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις μισθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ